Szűrők
Bruttó ár
0Ft Ft114991
Akciós / Új
(268)
(283)
Gyártó
(8)
(70)
(9)
(10)
(18)
(8)
(5)
(4)
(50)
(3)
(32)
(72)
(9)
(8)
(72)
(13)
(1539)
(471)
(94)
(73)
(38)
(1)
(1)
(12)
(346)
(16)
(17)
(1)
(279)
(60)
(11)
(6)
(92)
(168)
(3)
(86)
(7)
(65)
(1)
(8)
(61)
(2)
(1)
(92)
(32)
(28)
(1)
(9)
(1)
(2)
(4)
(20)
Hossz (m)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(11)
(35)
(26)
(58)
(321)
Méret
(323)
(270)
(22)
(1)
(5)
(13)
(2)
(56)
(1)
(59)
(1)
(58)
(58)
(2)
(59)
(1)
(52)
(9)
(1)
(1)
(345)
(4)
(333)
(5)
(256)
(6)
(347)
(4)
(2)
(1)
(7)
Raktáron
(1494)
(2556)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Ruházat

Egy laikus számára szinte érthetetlen miért kell a horgászathoz külön ruházat. Hiszen csak lemegy a vízpartra bármilyen ruhában, bedobja a botot és kifogja a halat. És valóban, az, aki csak ki szeretné próbálni a horgászatot, az ne vásároljon magának külön erre a célra ruhát.

Azonban, akik már hobbi vagy sport, esetleg verseny szinten űzik a horgászatot, azok pontosan tudják, mennyire fontos a megfelelően megválasztott ruházat.

A kimondottan horgászoknak fejlesztett ruházat minden időben segít szárazon, melegen, de nem tikkadtan eltölteni a horgászatra szánt időt.

Vegyünk egy példát: napszemüvegek. Látszólag apróság, szinte minden boltban kapni, mégis azt hirdetjük, hogy a horgászathoz speciális napszemüvegre van szükség. Miért is? Nos, éppen azért, mert nem elég, hogy az UV sugarakat megszűrje,és védje a szemet. Egy horgásznak az is fontos, hogy a csillogó vízfelület alá tudjon látni, hiszen például a halak kiemelésénél pontosan kell illeszteni a szákot.

Nem mindegy tehát, hogyan varrták a horgászok számára fejlesztett ruházatot, hol vannak rajta húzókák, szűkíthető részek, zsebek, rejtett nyílások.

És pontosan ugyanez a helyzet az összes horgászruházattal. Egy valódi sportember tudja ezt!

  • ruházat
  • ruházathoz
Mutass többet

Használati - kezelési útmutató
(ruházat, lábbelik, táskák, kiegészítő termékek)

 

RUHÁZAT

A termék megvásárlásánál figyeljen a mellékelt piktogramokra, a ruhát az ott látható utasítások figyelembevételével kezelje. Első mosáskor - a fehér ruhák kivételével - csekély mértékben minden ruha engedheti a színét. Ez természetes jelenség, a termék minőségét nem befolyásolja. A termék minél hosszabb élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk az alábbi tanácsok szem előtt tartását:

Ajánlott kezelési útmutató

- színes ruháknál ajánlott a kíméletes (30˚C-os) kézi-gépi mosás
- minden ruhadarabot kifordítva mosson
- kézi és gépi mosásnál egyaránt részesítse előnyben a folyékony mosószereket
- mechanikus szárításnál ajánlott a „kisebb/gyengébb“ program alkalmazása
- a dezodorok, illatszerek használata megrongálhatja a termék színét, azokat ne közvetlenül a ruházaton alkalmazza
- szabadban szárítás esetén a ruhát óvja a közvetlen napfénytől
- a lágy anyagú ruháknál könnyebben előfordul szálkihúzódás, azokat óvatosan kezelje (a szálkihúzódás vagy kiszakadás nem lehet a reklamáció alapja)
- az esetleges bolyhosodás nem befolyásolja a termék funkcionalitását
- ha a terméken szakszerűtlen beavatkozás nyomai láthatóak, a reklamáció elutasítható
- mosás előtt mindig ellenőrizze a zsebeket, és csatoljon le minden olyan kiegészítőt, amely szálkihúzódást okozhat
- a kötött ruhákat vízszintesen (lehetőleg törölközőn) szárítsa
- a nyomott mintákat ne vasalja
- a tépőzárral rendelkező ruhadarabokat ajánlott óvatosabban mosni
- a cipzárakat minden mosás előtt érdemes felhúzni

Bolyhosodás: a bolyhosodás elkerülése érdekében a ruhákat lehetőleg kifordítva mossa, így a folyamat kevésbé lesz látványos.

Cipzárak: a húzózárral ellátott ruhadarabok fokozott törődést igényelnek. A cipzárakat érdemes rendszeresen megtisztítani, mivel a szennyeződés akadályozhatja a működését és rongálhatja azt. A cipzár meghibásodása, kopása nem feltétlenül jelent reklamációs alapot.

Viszkóz: egy mesterségesen előállított, pamutot is tartalmazó textil.

Pamut: nagy nedvszívó képességű, közkedvelt növényi alapanyag. Zsugorodásra hajlamos.

Elasztán: mesterséges gumiszál.

Lycra: poliészter alapú szintetikus szál, fő jellemzője a rugalmasság.

Poliészter: a legsokoldalúbb műszál, rugalmassága, szín- és formatartása jó, könnyen kezelhető, tisztítható, tartós és nem gyűrődik.

Gyapjú: öntisztító tulajdonságairól ismert, tisztítása ritkábban szükséges, mint a pamut vagy a szintetikus anyagok esetén.

Softshell: speciális lélegző, gyorsan száradó, szél-, eső- és hóálló, hőszigetelő anyag. A softshell ruházat hidegebb időjárásban folytatott egész napos tevékenységekre is alkalmas lehet.

Nano-Tex™: szennyeződés és víztaszító anyag. 

Cordura: magas kopásállóságú poliamid szövet.

Cordura AFT: Air Flow Technology, a Cordura továbbfejlesztett változata, melynek légáteresztése azonos kopásállóság mellett rendkívül magas.

Esőruházat: bizonyos típusok mosás és/vagy hő hatására elveszíthetik víztaszító képességüket. Ez a tulajdonság speciális impregnáló szerekkel újra visszanyerhető.

  • piktogramok

LÁBBELIK

 

•       Rendszeres viseletű lábbelik: az adott időjárási feltételek és hordási körülmények között rendszeres, tartós viselésre alkalmas lábbeli.

•       Tavaszi-őszi: olyan lábbelik, amelyek a téli időjárási feltételek kivételével, főként a tavaszi és az őszi időszakban rendszeres, tartós viseletre alkalmasak. Esős időszakban csak a vízálló termékek biztosítanak vízállóságot.

•       Nyári: csak száraz nyári időben ajánlott a hordásuk. Anyagösszetételük és szerkezetük lehetővé teszi a láb fokozott szellőzését.

•       Téli: olyan lábbelik, amelyeknek anyagösszetétele és szerkezete a téli időszakban rendszeres, tartós viseletre alkalmasak. Vízállóságot nem feltétlenül biztosítanak, kivéve a speciális technológiával készült lábbelik.

•       Alkalomszerű viseletű lábbelik: alkalmankénti, rövid időre (pár órára) korlátozódó hordásra alkalmasak.

Fő típusaik:

•       Szabadidő lábbeli: sportos kivitelű utcai lábbelik, amelyek sport tevékenységre és egész napos használatra nem alkalmasak.

•       Gumicsizma: minden évszakban viselhető, vízállóságot, de meleget nem biztosító lábbelik.

•       Sportcipő: a sportág jellegének megfelelő konstrukcióval, anyagokból és összeszereléssel készülnek, csak az adott célra javasoljuk használni (pl.: kosárlabda, futball, tenisz stb.).

•       Sportlábbeli, futócipő, terep: szabadtéri körülmények között használható.

•       Sportlábbeli, túracipő: kiránduláskor, túrázáskor használható.

•       Papucs: felsőrésze általában pántokból áll, elsősorban alkalomszerű házi-, vagy strandviseletre alkalmas, esetleg divat lábbeli.

Abban az esetben, ha bizonytalan a lábbeli típusát illetően, kérjük tájékozódjon a dobozra ragasztott származási etikettről vagy lépjen kapcsolatba velünk.

A felsőrész anyagai:

•       Bőr: borjú, marha, kecske, juh, sertés stb.; sima vagy préselt; lakk, velúr, nubuk, zsíros stb. készítésű.

•       Műbőr: a természetes bőrt utánzó és azt helyettesítő szintetikus anyag.

•       Textil: természetes, mesterséges, vagy kevert alapanyagú fonalakból készülnek, szőve, vagy hurkolva.

•       Kombinált: az előző három különböző variációi.

A talp anyagai:

•       Bőr: főleg alkalmi lábbelikhez használják; általában hamar elkopik, a vizet könnyen felszívja és csúszik.

•       Műanyag: a legkülönbözőbb anyagokból készülnek, így különböző súlyúak és különböző kopásállóságúak (néhány példa: TR gumi, PVC, kreppgumi, EVA, poliuretán stb.).

 

 

A lábbeli vízállósága

Figyelem! A természetes bőr felsőrésszel és/vagy varrott alsórész- összeerősítésű gyártási technológiával készült lábbeli vízállóságot nem biztosít! Vízállóságot kizárólag a speciálisan ilyen célra tervezett, megfelelő technológiával készült, illetve az egybe fröccsöntött termékek biztosítanak.

A bőr természetes rostszerkezete miatt állandó víz hatására egy idő után átázhat.

•       Vízálló: tartósan nedves körülmények között használva sem ázik be (az egybe fröccsöntött, vagy vulkanizált csizmákon kívül léteznek bőrből, vagy egyéb anyagokból pl.: „Tex” technológiával készült vízálló lábbelik is, ahol ezt a tényt a gyártó külön, egyértelműen jelöli).

•       Nem vízálló: a lábbeli anyagai és/vagy összeszerelési technológiája miatt óvni kell mindenfajta nedvességtől, mert rövid időn belül beázik, illetve károsodik.

A LÁBBELIKET MOSNI, ÖBLÍTENI TILOS, mivel maradandó károsodást okozhat, mely esetben a kellékszavatossági igény elutasítható!

 

Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy a téli időjárás alatt alkalmazott útszóró só károsíthatja a cipőt. Ilyen esetben a cipők megfelelő ápolása elengedhetetlen, mivel az ebből fakadó károsodás nem minősül anyaghibának, így erre vonatkozóan a kellékszavatossági igény elutasítható.

 

Ápolás előtt a szennyeződést és a port távolítsa el!

Piktogramok:

  • ruha kép

          

•       Nubuk, illetve velúrbőr: mindkét anyagtípusnál a port és az egyszerűbb szennyeződést kefével távolítsa el, majd speciális, ezekre az anyagokra készített ápolószerek használatát javasoljuk a lábbeli kezeléséhez.

•       Zsíros kikészítésű bőr: a velúr bőröknél leírtak szerint.

•       Bevonatos bőr: speciális műbőrápoló használata javasolt, vízzel NE tisztítsa!

•       Egyéb bőr: az enyhe szennyeződést puha ruhával, puha szőrű kefével, az erősebb szennyeződést sárkefével távolítsa el, mindkét esetben száraz állapotban. A tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű, esetleg színtelen cipőkrémmel javasoljuk bekenni, majd néhány perc múlva kifényesíteni. A bőrt soha ne tisztítsa nedves állapotban, vagy nedves anyagokkal!

•       Műbőr: a szennyeződést langyos, tiszta -mosószer és szappan nélküli- vízbe mártott ruhával törölje le, szárítsa meg sugárzó hőtől távol, majd műbőrápoló használatát javasoljuk a lábbeli kezelésénél.

•       Textil: puha szőrű kefével (amit csak erre a célra használ) távolítsa el a port, szennyeződést, ezután speciális tisztítószer használatát javasoljuk a használati utasításában foglaltak betartásával.

•       Műanyag és gumitalp: száraz állapotban, erős szálú kefével tisztítsa. Amennyiben szennyezett marad, nedves ruhával le lehet törölni, azonban vigyázzon, hogy a felsőrészt ne szennyezze össze!

•       Kombinált, azaz kettő, vagy több anyagfajtából készített felsőrészeknél az adott anyagokra javasolt tisztítást, ápolást végezze, ügyelve arra, hogy ne szennyezze az éppen nem tisztított anyagrészt. Kombinált bőr felsőrészek esetén javasoljuk a speciális tisztítószerek használatát.

 

VEGÁN JELÖLÉSSEL ELLÁTOTT TERMÉKEK:

 

A vegán termék

•  megújuló, organikus vagy mesterségesen előállított anyagokból készült

•  100%-ban állati eredetű összetevőktől mentes

•  oldószermentes ragasztóval készült

•  szennyező anyagoktól mentes            

 

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK (TÁSKÁK, PÉNZTÁRCÁK, ÖVEK, SAPKÁK, EGYÉB TEXTILTERMÉKEK)

Az üzleteinkben árult kiegészítő termékek esetében az alábbi anyagok kerültek felhasználásra:

1.   Bőr

2.   Műbőr

3.   Textil

4.   Szintetikus (textilnek megfelelő ápolás)

 

Piktogramok:


  • ruha kép2
  • ruha kép hátizsák
  • ruha kép hátizsák2

A táskába csak jellegének és terjedelmének megfelelő dolgokat helyezzen! Ne tömje ki és ne helyezzen bele nehéz tárgyakat, ellenkező esetben a táska füle vagy egyéb része károsodhat.

  • ruha kép5

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÉT, hogy kellékszavatossági jogait a vonatkozó szabályok alapján anyag- vagy gyártási hiba esetén érvényesítheti.

Kérjük, hogy higiéniai okok miatt a reklamáció, illetve minőségvizsgálat előtt a lábbelit tisztítsa meg, hiszen a nem megfelelő kezelés is képezheti elutasítás tárgyát.

A kellékszavatossági igény érvényesítésének feltétele a vásárlás tényének igazolása.

A kellékszavatossági igény elutasítható:

 

1.   A kellékszavatossági idő lejártával

 

2.   Nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák miatt:

 

-         nem megfelelő méretválasztás következtében fellépő hiba

-         helytelen kezelésből, tárolásból eredő hiba esetén

-         sérülés, erőszakos külső behatás (fizikai, kémiai stb.) okozta hiba esetén

-         ha szakszerűtlen/házilagos javítás következményeként a hiba súlyosbodott, vagy annak oka, keletkezése, mértéke emiatt már nem ítélhető meg

-         fűzős lábbelin a nem megfelelő befűzés, bekötés miatt keletkező hiba

-         beázás következménye (kivéve, ha a lábbeli vízálló köztes béléssel rendelkezik)

 

3.   Természetes elhasználódás miatti kopás (pl.: járótalp túlzott használat miatti kopása)

 

Mentesülhet a szavatossági kötelezettségek alól cégünk abban az esetben is, ha a Vásárló a vásárláskor már ismert hiba esetén reklamál, ha őt az üzlet a hibáról előre írásban tájékoztatta.

Mutass többet
Találatok száma: 2586 + 1464 rejtett
Lista szűrése