Szűrők
Bruttó ár
5689Ft Ft25991
Akciós / Új
(4)
Gyártó
(4)
(5)
(1)
(12)
(8)
(19)
(5)
(13)
Legnépszerűbb termékeink
(8)
Méret
(7)
(5)
(1)
(7)
(8)
(5)
(7)
Raktáron
(29)
(38)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Aláöltözet

A legjobb minőségű, legdrágább thermoruha is csak akkor működik igazán jól, ha megfelelő aláöltözetet viselünk alatta. Nem elegendő, ha fehérneműre húzzuk fel, de az sem jó, ha több réteg ruhát, pulóvert vagy melegítőnadrágot veszünk alá. A sportolók, vadászok, természetjárók által használt ruhadarab évtizedek óta ismert már a horgászok körében is, ugyanakkor sokan még mindig nem tulajdonítanak neki kellő jelentőséget.

Mi is az aláöltözet és mi a szerepe?

A minőségi aláöltözet kétrészes, valamilyen speciális anyagból készült, a testhez simuló fazon miatt kényelmes, a mozgásban nem akadályoz, nem gyűrődik fel. Anyagának köszönhetően a verejtéket elvezeti, így megakadályozza a „belül fázást”, amit a testünkön megtapadt izzadság lehűlése okoz. Ilyen esetben legtöbbször a drágán megvásárolt thermoruhát okoljuk, mivel arra számítottunk, hogy a vastag béléssel ellátott ruházatunk elegendő a hidegben. Ez nem így van, gondoljunk csak bele: elkerülhetetlen egy horgászat során, hogy mozogjunk. Dobunk, fárasztunk, gyalogolunk, terepet rendezünk, mindeközben rajtunk van a thermoruha. Mivel vastag, bélelt ruhában vagyunk, a testünk által kibocsátott hő bent reked és verejtékezésre készteti a szervezetünket. Az impregnált (vízálló réteggel bevont) vagy anyagában vízálló ruhánk viszont nem csak kívülről nem engedi át a vizet (eső), hanem igazán hatékonyan belülről sem (izzadság). A bőrfelületünkön lévő vékony nedvességréteg és a párás közeg a kinti hideg hatására könnyedén lehűl, és vacogni kezdünk. Innentől már érthető, hogy miért fontos egy megfelelő aláöltözet.

Magától értetődő, hogy a thermoruhánkat a hagyományos otthoni mosógépes módszerrel nem érdemes tisztítani. Egy-két mosás után valószínűleg veszítene a vízállóságából és a lélegzőképességéből, így az aláöltözet viselése ezért is praktikus. Ezt sokkal könnyebb mosni.

Ezek a ruhadarabok is sokat fejlődtek az elmúlt évek során. Elérhetővé váltak azok az anyagok, melyek sokáig nem, ráadásul nem kell értük mélyen a pénztárcánkba nyúlni sem. A Thermaltec igazán megfizethető, de egy FOX aláöltözet is nagyjából csak a kétszerese, ami valóban nem drága. Ha az igazán hideg, téli időszakban sem szeretnénk feladni a pecát és hódolni szeretnénk a szenvedélyünknek, mindenképpen szerezzünk be egyet valamelyik 

 
Mutass többet
Találatok száma: 34 + 33 rejtett
Lista szűrése