Hidegvízi etetőanyag

Veled is előfordult már, hogy nem tudsz választani az etetőanyagok közül?

Megnyugtatunk, hiszen ez velünk is előfordul minden peca előtt a lehűlt időben. Nem könnyű kiválasztani az ideális őszi-téli, kora tavaszi etetőanyagot. A hideg vízben lelassul a halak mozgása, már nem vesznek magukhoz akkora mennyiségű élelmet, mint nyáron. Ilyenkor sokkal fontosabb a kiváló minőségű hidegvízi etetőanyag és a pontos horgászat.

Sok horgász azzal rontja el a téli pecáját, hogy a nyári megszokott módszerekkel horgászik. Ilyenkor nem szabad etetőrakétával túletetni az adott vizet. Az ellentétje valósul meg az eltervezett ötlettől. A lehűlt vízben érdemes method módszerrel feederezni, amihez magas halliszt tartalmú vagy kukorica bázisú édes etetőanyagot alkalmazni. Ez a saját tapasztalatunk. Előfordul, hogy egy adott horgásztavon más is működik. Most viszont azzal próbálunk segíteni, ami nekünk bevált.

A hidegvízi etetőanyagok nagy többségében sötét színűek. Ez lehet sötét barna, vagy kimondottan fekete etetőanyag. Az etetőanyag gyártó cégek a tapasztalataik alapján rendszerint erre a sötét tónusra helyezik a hangsúlyt. A vízben sokkal jobban kitűnik, ezért eredményesebb vele a halfogás.

Milyen hidegvízi etetőanyag márkák közül választhatsz?

Érdemes megemlíteni a Haldorádó etetőanyag kínálatát, mert rendelkezik eredményes téli etetőanyagokkal. A Fagyos Ponty etetőanyag család ellentmond a korábban említett tulajdonságoknak, hiszen élénk piros színű. Viszont a horgászok kiváló eredményekről számoltak be az elmúlt években a segítségével. Ide sorolhatnánk a Pelletes Fekete nevezetű hidegvízi etetőanyagot, ami szintén kiváló választás.

A Serie Walter etetőanyagok között is megbújik több népszerű téli halkaja. Az egyik népszerű típus a magas halliszt tartalmú Dark verseny etetőanyag. A kukorica bázisú gazdaságosabb kiszerelésben elérhető 2 kilogrammos Dark etetőanyag a mandulás illatával csapja be a pontyokat a lehűlt vizekben.

Érdemes szót ejteni a Dynamite Baits etetőanyagokról is. Ez valóban prémium minőségű gyártó, aki az angol horgászok tapasztalataira építi a termékeit. Mostanában különösen népszerű az F1 – azaz kukorica ízű etetőanyag család, ami igazán finom szemcsés. Kiválóan oldódik a method kosárból. A másik nagy kedvencünk a hidegvízi Dynamite Baits etetőanyagok közül az Amino Black. Ez már évek óta forgalomban van és töretlen a népszerűsége.

Érdemes a hideg vízben valamilyen – az adott etetőanyaghoz illő aromával megbolondítani a keveréket.

Bízunk benne, hogy sikerül választani a hideg vízre megfelelő etetőanyagot a Halcatraz horgász webáruházból.

Mutass többet
Találatok száma: 17
Lista szűrése