Blog

Minden címke 281

Horgász Blog

Olvasson bele cikkeinkbe.


Horgászattal, horgász felszerelésekkel vagy horgász versenyekkel kapcsolatos írásainkban mindenki találhat egy-két érdekességet.

Az újdonságok gyakorlati bemutatása segít eldönteni Önnek valóban szüksége van egy egy olyan eszközre...

A versenyekről és eredményekről közzétett feljegyzéseink a leendő versenyzőknek lehetnek fontosak, miben hibáztunk, mire kell odafigyelni egy-egy verseny során...

A horgásztavakról, horgász helyekről és fogásokról készült beszámolóink pedig a következő élményhorgászat helyszínének megtervezéséhez nyújthat kiváló kapaszkodót....


Reméljük tetszésüket lelik majd az írásainkban! (és talán megosztják egy-egy blogbejegyzésünket horgásztársaikkal, ismerőseikkel is)

Az összes blogbejegyzés látható

1 2 3 4 5

Hogyan válassz pergető orsót?

  • pergeto orso 4
A helyes orsó választás meghatározza a pergető karriered sikerességét. Ezért próbálunk segíteni az orsó kisokos cikkekkel kiválasztani az ideális pergető orsót. A korábbi cikkeinket elolvashatod a feeder és a bojlis orsókról a Halcatraz webáruház blog rovatában. A pergető orsók kínálatát sokak számára nem kell bemutatni, mert otthonosan mozognak a...

Hogyan válassz bojlis orsót?

  • bojlis orsó választék
Bojlis orsó választás előtt érdemes pár apróságot átgondolnod, ehhez adunk itt tippeket.

Hogyan válassz feeder orsót?

  • horgász orsók
Feeder orsó választáshoz szerernénk támpontokat adni, hiszen a választék meglehetősen széles....

TOP 3 pontyos feeder végszerelék

  • pontyos feeder végszerelék_23
Írásunkban olyan végszerelékeket szeretnénk Nektek bemutatni (a Horogelőke kisokos sorozatunkból már ismert képes illusztrációval), amelyeket mi magunk is nagy megelégedéssel és hatékonysággal használunk a horgászataink során.

Mi az orsó fékerő?

  • fékerő a dobozon
Az orsó fékerejét hal fárasztás során mindig úgy kell beállítani, hogy ne szakadjon el a zsinór és irányítható maradjon a hal. De hogyan...? Miket kell figyelembe vennünk?

Napszemüvegek – avagy mit tartsunk szem előtt?

  • polarizált napszemüveg horgászoknak_6
Egész évben hordható, hiszen a tavaszi, nyári szikrázó napsütés sem kevésbé zavaró, mint a télen frissen hullott vakító hó. Aki pergetett már csónakból ősszel, az is jól tudja, hogy egy jó minőségű polarizált napszemüveg a vízfelszín folyamatos figyelése során mennyire jó szolgálatot tehet. De mit is kell tudni a...

Feeder főzsinórok

  • főzsinór3
A feeder főzsinór megválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Nézzük, szerintünk mire kell figyelni.

Címkék : feeder

Bojlis sátor útmutató

  • bojlis sátor2
A bojlizás szerelmesi pontosan tudják, hogy egy-egy hosszabb peca alkalmával mennyire hasznos egy megfelelően kiképzett bojlis sátor. Ennek kiválasztásához adunk egy kis útmutatót.

Téli pergetés

  • téli pergetés6
A peca a téli napokon sem szünetel. A téli pergetés előnyei mellett azonban számos veszélyt is rejteget, ezért érdemes alaposabban felkészülni. Íme néhány tipp és jó tanács.

Pontyozás hideg vízben

  • téli horgászat
A kapitális pontyok ősszel és tavasszal vesznek fel sok táplálékot, ezért különösen népszerű időszak ez a pontyhorgászok számára. Azonban tévhit az, hogy hideg vízben nem táplálkoznak a halak.

Merev falú botzsák - kinek ajánljuk?

  • merev falú botzsákhorizon 2 4 rigid holdall 2
Ha úgy akarjuk felszerelésünket szállítani, hogy ne kelljen aggódnunk annak épsége felől, akkor a legjobb megoldást a merev falú bottáska jelentheti.

Hihetetlen létszámmal indult a dél-koreai jég fesztivál

  • barehand ice fishing
A dél-koreai Hwacheon Sancheoneo Jég Fesztivál 2003-ban került először megrendezésre. A rendezvény az évek során hatalmas népszerűségre tett szert, évente akár az egymilliót is elérheti a látogatók száma, köztük külföldi turisták ezreivel.

Gyönyörű plakátsorozattal rukkolt elő a Magyar Horgász

  • halas plakat hird 1
Megjelent a Magyarország Halai I.-VI. 6 darabból álló plakátsorozat - számolt be a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Hatalmas Magyar sikerek a Feeder VB-n

  • ots 20221205 001
A Dél-Afrikai Köztársaságban, a Mokopane melletti Nyl Biodiversity Dam területén került megrendezésre idén a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokság. A verseny vasárnap ért véget, a magyar csapat pedig ismét hatalmasat szerepelt.

Egy érdekes peca - süllő horgászat a Tiszán

  • érdekes peca 3 az első jelentkező _süllőzés a Tiszán
Amikor egy ilyen címet olvas, az ember mindig arra gondol, hogy na, most megint egy sok és nagyhalas horgászata volt valakinek és megint sikerült bele ülni a tutiba. Na, ez a horgászat pont nem az volt, hanem sokkal tanulságosabb és érdekes. Péter kollegával már bő két héttel előtte elterveztük,...

Folyamatos probléma a nagytestű halak feketekereskedelme

  • 316674646 520349090132402 7748899525735362788 n
A Nébih Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetség (KTVHESZ) halőrei foglaltak le közös akció keretében egy illegálisan árusított nagytestű halat egy tiszanánai horgásztól.

Egy Feeder OB tanulságai a hétköznapi pecás számára

  • vii method ob 1 2
El tudunk-e csípni néhány olyan praktikát egy országos bajnokságról, melyet saját horgászatainkban is használhatunk? Cikkünk ezt a témát kívánja kivesézni. Lássuk, mit csíphetünk el a nemrégiben lezárult XII. Feeder Országos Bajnokság tanulságaiból...

Címvédőként indul a Magyar csapat a közelgő 2. Feeder Világbajnokságon

  • 316035554 5291345157637808 7932172579184080521 n
November 29-én veszi kezdetét a második Free Style Method Horgász Világbajnokság Dél-Afrikában, ahol a 12 csapat közül címvédőként indulnak a magyarok.

Franciaországban fogták ki a világ legnagyobb aranyhalát

  • 1940
Andy Hackett, egy brit horgász fogott rekordlistás aranyhalat a franciaországi Champagneben. A Carrot, azaz Sárgarépa névre keresztelt hal a mérleg szerint 67 fontot, azaz több, mint 30 kilogrammot nyom.

Vízimentők segítettek a bajba jutott balatoni horgászon

  • 315738431 5753577664703071 4518028479363869957 n
Vasárnap este került veszélybe egy horgász a balatonlellei strand közelében. A bejelentés 21 óra magasságában érkezett.

1 2 3 4 5