Szűrők
Bruttó ár
0Ft Ft107991
Akciós / Új
(24)
(6)
Gyártó
(5)
(11)
(10)
(5)
(6)
(19)
(15)
(12)
(5)
(7)
(8)
(2)
(35)
(3)
(9)
(2)
Legnépszerűbb termékeink
(6)
(3)
Méret
(20)
(15)
(6)
(1)
(1)
(19)
(18)
(9)
(19)
Raktáron
(42)
(112)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Horgász thermoruha

Milyen horgászruházatot válasszunk a hideg hónapokra, hogy a kirándulás ne csak a vacogásról, hanem a halakról is szóljon? Nézzük át, hogyan érdemes thermo szetteket választani, hogy melegen tartsuk magunkat a mínuszokban?

Mindenki tudja, hogy télen fontos a réteges öltözködés, viszont azt már sajnos annál kevesebben tudják, hogy a megfelelő minőségű ruházat nélkül „mit sem ér” ez a több réteg. Mielőtt végignéznénk a lehetőségeket, érdemes néhány gondolatot megemlíteni a horgászruhákkal szemben támasztott főbb igényekről. Mivel a horgász nem, vagy csak keveset mozog (kivétel ez alól a pergető horgász), fontos, hogy a ruhának ilyenkor is melegen kell tartania, mindemellett fontos, hogy a szél ne tudja átfújni, mert akkor mit sem ér a meleg ruházat, az erős szélben gyorsan fog csökkenni a hőérzetünk, és a kellemes időtöltésből hamar szenvedés lesz.

Azon kívül, hogy megfelelően vastagok, béleltek legyenek, két fontos dolognak kell megfelelniük, ha huzamosabb időt töltünk a vízparton: vízhatlannak kell lenniük és lélegző anyagból kell lenniük, hogy hogy a testünk által leadott pára távozni tudjon, magyarul ne izzadjunk alá.

Vízhatlanság: a ruhának az a tulajdonsága, hogy az anyag milyen módon gátolja meg a külső víz behatolását a ruházat belsejébe. Mivel thermoruhák vízhatlanná tétele sokszor felszíni kezeléssel érhető el, ezért annak stabilitása a ruha használhatóságát is befolyásolja. Természetesen az anyag kopásával, a ruha elhordásával a vízhatlansága csökkenhet. A csökkenés értéke más-és-más az anyag kialakításától függően - egy olcsóbb bevonatú vízhatlan ruha vízhatlansága rövidebb idejű, egy minőségi vízhatlanítás hosszabb életidejű, egy laminált anyag vízállósága viszont kiemelkedően tartós lehet. Tehát két azonosnak minősített ruha egy idő után már elég nagy különbségeket mutathat, így érdemes a minőségre is költeni.

Lélegzőképesség (szellősség): A horgászruha belsejéből kifelé történő páraleadási képességet jelenti. Érthető, hogy egy egyszerű, tömör nejlonruhába, bár a vizet kint tartja, azonban hamar beleizzadunk, ami nem csak kellemetlenné teheti a horgászatot, de könnyen megfázáshoz is vezethet. Ezért elvárás az őszi-téli thermo horgászruházat páraáteresztő képessége: ezt a ruhák párának történő ellenállásával mérik. Minél nagyobb ez az ellenállás, annál kevésbé megy át a pára, annál rosszabb szellőzésű a ruha. Minél kisebb az ellenállás (azaz minél jobb lélegzőképességű a horgászruha), annál hosszabb ideig tudunk benne kényelmesen és biztonságosan horgászni.


 

Mutass többet
Találatok száma: 90 + 64 rejtett
Lista szűrése