Szűrők
Bruttó ár
5389Ft Ft114991
Akciós / Új
(1)
Gyártó
(8)
(2)
(8)
(5)
(1)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
Raktáron
(15)
(10)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Életmentő ruha, mentőmellény

A mentőmellény fontos kelléke a vízi sportoknak, hiszen egy váratlan pillanatban akár az életünket is megmentheti. Ügyeljünk arra, hogy viseljük, legyen szó akár vitorlázásról, szörfözésről, horgászatról vagy egyéb vízi sportokról. Az első jegyzett mentőmellény 1765-ben kapta meg a világszabadalmat Dr. John Wilkinson által. Ez a mentőmellény még parafából készült, elsőként a norvég tengerészek kezdték el használni. 1920-tól már megjelentek a piacon a felfújható mentőmellények is. Ezután már rohamosan fejlődtek a mentőmellények, a ’60-as évektől kezdődően pedig, a szintetikus anyagok használata révén kialakultak a napjainkban is használt mellények formái.
A mentőmellények feladata az, hogy az úszni nem tudó, vagy eszméletlen embert is a felszínen tartsa. Ezek a típusok többnyire vaskos töltetű, nehéz darabok gallérral, mely megtartja a fejet is. Aktív sportoláshoz azonban nem komfortosak és kényelmetlenek, mert gátolnak a szabad mozgásban. A horgászatban is léteznek hagyományos narancssárga mentőmellények is. Kötelező csónaktartozékok közé tartozik. A mentőmellény biztonságot ad! Ha csónakba ülünk, vegyük fel, hiszen a balesetek kiszámíthatatlanul következnek be!
A mentőmellényt mindig a súlyunknak, méretünknek megfelelően válasszuk ki és szorosra húzott hevederekkel használjuk! A mellény huzatanyagának sérülése esetén vegyünk inkább újat! A mentőmellény egyre több csónakos versenykötelező kellékévé növi ki magát. A Fox megalkotta a tökéletes horgász mentőmellényeket.  Mindenki megtalálja a számára ideális mellényt. Találhatunk a palettán akár gyerekek számára is alkalmasat. Használatuk végtelen egyszerű, hiszen egy picike kényelmes lapos mellényt kell elképzelni és abban található egy egyszerű Co2 patron, amely vízbe esés hatására pillanatok alatt felfújja a mellényt.  Mindenkinek érdemes beszerezni valamilyen mentőmellény típust, hiszen egy remekül úszni tudó emberrel is előfordulhat, hogy egy gyorsfolyású folyóba pottyan ahol akár egy pánik vagy akár egy nagyobb uszadék miatt képtelen a felszínen maradni. Vannak olyan dolgok az életben, amire nem szabad sajnálni az és spórolni a pénzt és ez pont egy olyan dolog. Nem szabad elfelejteni, hogy egyetlen egy életünk van és azt pótolni nem tudjuk.

Mutass többet
Találatok száma: 24 + 1 rejtett
Lista szűrése