Szűrők
Bruttó ár
1249Ft Ft105991
Akciós / Új
(2)
(12)
Gyártó
(3)
(3)
(5)
(22)
(5)
(2)
(1)
(2)
(2)
(36)
(3)
(5)
(11)
(2)
Hossz (m)
(1)
(1)
(13)
(1)
(1)
(1)
(16)
(1)
(1)
(25)
(1)
(24)
(1)
(13)
(2)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
(3)
Raktáron
(45)
(66)
Tagok száma
3 18
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Spicc botok

Minden horgásztudás alapja. Én úgy gondolom, hogy a régi horgásziskolák sikere is abban rejlett, hogy a gyerekek minden részletét ismerték ennek az egyszerűnek tűnő horgászatnak. Sajnos gyakran szembesülünk a horgászboltban olyan jelenetekkel, amikor az 5-6 éves gyermeknek már orsós bot kell, vagy apuka már csak azt tud elképzelni a „nagyfiú” kezében.

Őszintén mondom, hogy nem tudom, mi a helyes út.
Érezem, hogy a spiccbotos peca való még nekik, és ezért én magam is gyakran azt veszem a kezembe. Ha azt látja a fiam, hogy apa is ezzel horgászik, ő maga is szívesen veszi fel ezt a botot, és horgászunk gyakran egy közös etetést. A fiú mindenben fejlődik, hisz, a gombócokat ő is dobja, és a spicc bot kezelése közben is szépen tisztulnak a mozdulatai. Megismeri a zsinórok és a botok terhelhetőségét és természetesen a nem kívánt szögeket is könnyebben kerüli a jövőben

A spiccbotok, az alap horgászbotok. Teleszkópos rendszerűek, 2 méteres hossztól akár 10 méteres hosszig készülnek. Anyaguk tekintetében lehetnek üvegszálas, üvegszál plusz karbon és tisztán karbonból gyártottak. A bot súlyából, feszességéből és természetesen nem utolsó sorban az árcímkéjéből is következtethetünk az alapanyag tartalomra.

Kialakításában lehetnek tűspicces és csőspicces spiccbotok.

A tűspicces botok spicce tömör karbon spiccben végződik, mely az utolsó tagba van belekötve. Ezért is nevezik gyakran kötözött tűspiccnek. Általában vékony, akár 0,10mm alatti előkék megvédésére használjuk, kis testű halak horgászatára.
A csőspicces botok a nagyobb testű halak horgászatára lettek fejlesztve. Meglepő, de hatalmas testű, 10 kilógramm feletti halak horgászatához is választhatunk igazi nagy halas spiccbotot. 

A spiccbotok súlya az első olyan adat, mely a horgászok összehasonlításában szerepel. Azt meg kell jegyezzük, hogy ez egy fontos adat természetesen, de sose legyen mérvadó. A tűspicces, könnyebb botok súlya mindig könnyebb, mint a nagyhalas botoké. Ezért csak hasonló karakterű botokat hasonlítsunk össze! Fontos még a botok tarthatósága. Sajnos, sok esetben a bot súlya megtévesztő lehet, mert egy könnyebb bot is lehet nehezen tartható, ha a súlyelosztása az anyag vagy a kúposítása miatt nem megfelelő. Egy lógós bot tartási érzete mindig nehezebb, mint egy gyors, feszes boté. Ezért érdemes mindig tájékozódni ismerősi körben a horgászbot tulajdonságairól. Ha erre nincs lehetősége, felkészült kollegáink szívesen segítenek önöknek ebben az esetben is. 
A csőspicces botok gumizása véleményünk szerint nem jó választás. A piacon most már könnyen találhatunk a horgászatunknak megfelelő erősségű spiccbotot, így mi azok gumizását nem javasoljuk. A mai modern gumik rendkívül rugalmasak, kifejezetten a rakós botos horgászathoz lettek fejlesztve. Ezeknél a botoknál már megoldott a gumik fárasztás alatt történő feszítése, melyre spiccbotos horgászat esetén nincs esélyünk. A gumizott spiccbot másik hátránya a könnyebb és nagyobb hajlás a rakósbothoz képest, így a gumi könnyebben letapad a bot falához, mely így nem mozog egyik irányban sem megfelelően, ami könnyen a bot töréséhez vezethet. Ezért nem javasoljuk a spiccbotok gumizását.

Meg kell említenem még egy speciális spiccbotot is a kínálatunkból. Mindig igyekszünk készletünkön tartani sneciző versenybotot. Ezek a rövid, rendkívül feszes, gyors versenybotok, a szélhajtó küszök megfogására készültek versenykörülmények között. A választékunkban 2 méteres hossztól tartjuk ezeket a speciális spiccbotokat. A spiccbotok jelentős részének a spiccen semmilyen csatlakozással nincs ellátva. Webshopunkban történő rendelés esetén, lehetőségük van a vásárlóinknak spiccvég rendelésére. A rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba tüntessék fel, hogy a méretben megfelelő spiccvéggel szeretnék megvásárolni.

Napjainkban, egy kicsit méltatlanul háttérbe szorulnak a spiccbotok. Egyre kevesebb vízen látjuk a parton ezeket az egyszerű, de mégis praktikus botokat. Használhatjuk folyóvízi úsztatáshoz, csatorna-pecára vagy akár tavi pontyozásra. Használjátok bátran ezt az egyszerű, de gyakran sikeres módszert, ami nagyon jó szórakozást nyújt a legtöbb esetben.

Mutass többet
Találatok száma: 111
Lista szűrése