Szűrők
Bruttó ár
248Ft Ft4091
Akciós / Új
(7)
(7)
Gyártó
(9)
(7)
(19)
(24)
(10)
(3)
(6)
(18)
(53)
(37)
(26)
(13)
(1)
(19)
(3)
(19)
(5)
(22)
(6)
(59)
(13)
(3)
(12)
(1)
(37)
(4)
(5)
(7)
(3)
(4)
(8)
(20)
(14)
Legnépszerűbb termékeink
(7)
(8)
Raktáron
(361)
(138)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Horgász forgók, horgász kapcsok

A horgászat nem csak a parton töltött időről és halfárasztásról szól, hanem a felszerelés megfelelő összeállításáról és az előkészületekről is. A horgászszezon elmúltával elkezdődik a felszerelés karbantartása, az előkék megkötése. A legtöbben ellenőrzik a még meglévő és a hiányzó, pótolni való cikkeket. A következő szezonra történő felkészülés olykor a teljes szezonon kívüli időszakot is felölelheti, így egy horgász ekkor sem tétlenkedik. Az elegendő mennyiség megkötése az általunk kedvelt különböző előketípusokból sok időt igénybe vehet. Egy azonban biztos: horgászmódszertől függetlenül minden végszerelékhez szükségesek a forgók, kapcsok. Annak ellenére, hogy sokan nem tulajdonítanak ezeknek túl nagy jelentőséget, a fontosságuk igen nagy. Hiszen tudjuk, hogy egy lánc annyira erős, amennyire a leggyengébb szeme. Ha ez a kapocs vagy forgó lesz, akkor odaveszhet a halunk.

A pergetőhorgászok számára szinte minden gyártó kínál megfelelő kapcsokat, lehetővé téve számukra a műcsalik gyors és egyszerű cseréjét. A fluorocarbon előke és a főzsinór közé bekötött forgó pedig csökkentheti a zsinórcsavarodás esélyét. Az egyszerű csalikapcsok is többféle változatban elérhetőek, így kitapasztalhatjuk, hogy az adott műcsali melyikkel mozog a legtökéletesebben.

A pontyos kollégák által használt végszerelékek száma szinte végtelen. Legalább egy forgó, kapocs vagy az előkék, horgok, ólmok gyors cseréjét megkönnyítő gyorscsatlakozó viszont a különböző pontyos típusokhoz is szükséges. Az alkalmazott végszerelék jellegétől függően akár speciális kialakítású, kifejezetten az adott célra tervezett darabokat is találhatunk. De egy egyszerű, hagyományos fenekező szerelék sem készíthető el enélkül. A hármas forgók (T-forgók) vagy a hatalmas méretű kapcsok használata a harcsás horgászok körében elterjedt.

A finomszerelékes módszerek, mint a feederhorgászat vagy akár az úszós horgászat is igényel különböző csatlakozókat. A hagyományos, jól ismert forgóból, amely a feederkosárba csúszik, biztosan minden horgász dobozában szép számmal találnánk, hiszen ezekből sosem lehet elég. Az igen kedvező árú Nevis forgók, kapcsok mellett a Daiwa profi típusait is megvásárolhatjuk, így minden horgász megtalálhatja a számára ideális változatot.

Mutass többet
Találatok száma: 499
Lista szűrése