Szűrők
Bruttó ár
889Ft Ft9191
Akciós / Új
(7)
(5)
Gyártó
(14)
(7)
(12)
(23)
(2)
(7)
(83)
(13)
(21)
(33)
(9)
(12)
(9)
(24)
(23)
(2)
(19)
(22)
(5)
(8)
(6)
(12)
(8)
Legnépszerűbb termékeink
(4)
Raktáron
(204)
(172)
Átmérő
mm (3)
mm (8)
mm (1)
mm (8)
mm (8)
mm (9)
mm (1)
mm (6)
mm (1)
mm (13)
mm (4)
mm (5)
mm (1)
mm (4)
mm (1)
mm (5)
mm (1)
mm (16)
mm (6)
mm (4)
mm (5)
mm (4)
mm (2)
mm (1)
mm (1)
mm (2)
mm (2)
mm (1)
mm (1)
mm (1)
mm (1)
mm (1)
mm (1)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Előkezsinór

A horgászat elengedhetetlen kelléke a zsinór, melynek jó megválasztásán múlik az eredményes fogás. Mindig biztosnak kell lenned a felszerelésedet illetően. A kellőképpen összeválogatott szerelés lehetővé teszi, hogy a horgászás örömeire, és ne a felszereléssel való szenvedésre összpontosítsd a figyelmed. Ez legfőképp a zsinórra érvényes, amelynek nagyon jó minőségűnek kell lennie, ha el kívánjuk kerülni a problémákat. Mert elég a legapróbb hiba, és már nem is bízhatsz meg benne.

A termékek többségénél a termék ára és a minőség egyenes arányban vannak egymással. Nincs ez másképp a monofil előkezsinóroknál sem. Az olcsóbb kategóriás zsinórokkal csak a baj van. Ám megesik, hogy egy drágább damil megvásárlása után csalódunk az adott termékben.

A leggyakoribb hibák:  szálkásodik, kopik, valamint könnyen gubancolódik, ezért nehéz vele bánni. Az sem ritka, hogy átmérője más, mint amit a gyártó a csomagoláson megad. A márkás, jó minőségű damilok sem mindig mentesek ezektől a hibáktól. A dobon, vagy csomagoláson viszont pontosan szerepel a gyári vastagság és szakítószilárdság. A harcias halak fogásához nem feltétlenül kell nagyon erős előkezsinór, ha csak a horgászhelyen nem nagyon dús a növényzet, amiben el tud akadni.

A monofil zsinórokat egy speciális eljárással készítik. Nagyon vékony lyukakon préselik át a megolvasztott műanyagot, majd ezeket a szálakat nyújtják tovább. Teszik ezt egészen addig, míg el nem érik a kívánt vastagságot.

Miért érdemes monofil előkezsinórt használnunk?

Főleg a feeder és pontyhorgászoknak ajánlott alacsony nyúlású, kissé merevebb zsinór, amely alacsony fénytörési mutatóval rendelkezik. A monofil előkezsinór használatával, sok esetben tudjuk az előke damil méretét csökkenteni. Például egy 20-as méretű monofil előke, akár 10-20%-kal erősebb lehet, mint egy azonos vastagságú főzsinór! Ezért az adott esetben legalább egy-két (0,18-0,16mm) mérettel is csökkenthetjük monofil előke zsinórunk vastagságát. Akkor lesz optimális a szerelékük, ha a hal fárasztásánál, vagy a horgász felszerelésünk beakadásnál az előke zsinórunk szakad le, nem a teljes szerelék a főzsinórral.

Mutass többet
Találatok száma: 376
Lista szűrése