7 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 7 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!
Szűrők
Bruttó ár
24989Ft Ft24990
Csapágyszám
(1)
Méret
(1)
Áttétel
(1)

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Multiplikátor orsók

A hagyományos, itthon régóta közkedvelt peremfutós orsókhoz képest a multiplikátoros orsók mind felépítésükben, mind használatukban eltérőek, így talán kevesbé elterjedtek. Valójában csak gyakorlat és jó dobótechnika kérdése, hogy egy horgász megszereti e vagy sem ezt az orsófajtát.

Hátránya éppen a felépítésbeli különbségéből adódik, hiszen ennél az orsófajtánál (forgódobos) az orsódobot mozgásba hozzuk, így a letekeredő zsinór hossza nemcsak attól függ, hol csobban a csali. Ugyanis nem csak a csali súlya húzza a zsinórt, de a dob forgása/mozgása miatt a dob is tolja maga előtt azt. Arra kell tehát törekedni, hogy a dob mozgása akkor álljon meg, amikor a csali a vízbe csobban. Ez okozza a technikai nehézséget a multiplikátoros orsókkal történő horgászatkor.

Óriási előnye viszont, hogy nem létezik zsinórcsavarodás egy multiplikátoros orsó esetében! Ráadásul a dobtengely mindkét vége meg van támasztva, így sokkal jobban terhelhető.
Mivel a meghajtás áttételen keresztül történik, így többet forog a dob, mint a hajtókar, ezért gyorsabb bevontatást tesz lehetővé!

Pergető horgászathoz nyugaton nagyon kedvelt orsófajta, a nagyhalas és tengeri horgászatnál pedig mai napig domináns szerepe van.

Mutass többet