PVA barát aroma

Szoktál PVA tasakot használni? Napjaink modern pontyhorgászatában igen felívelő pályát jár be. Használja feeder és bojlis horgász egyaránt viszont különböző méretben. A PVA ízetlen, szagtalan, vízben oldható, ehető polimer, amit tabletták bevonataként használnak a gyógyszeriparban.

Oldékonysága függ a polimerizáció mértékétől és a hőmérséklettől. Minél hosszabb a molekulalánc, annál kevésbé oldódik. Ez a magyarázata a lassú oldódású és gyors oldódású PVA termékeknek. A gyógyszeriparban fejlesztett PVA termékek kerültek át a horgászatban használt PVA hálók és tasakok gyártásába.

PVA tasakban általában mikropellet, pelletek, PVA barát magvak juttathatók be a vízbe. Az aromák használata attraktívabbá teszik a vízbe juttatott csomagot. Sokkal könnyebben megtalálja a környéken táplálkozó hal a neki szánt csalit. Fontos megemlíteni, hogy nem minden horgászati célra készített aroma kerülhet PVA tasakba vagy PVA hálóba. A vízbázisú, azaz vízben oldott aromák oldják a PVA termékeket. Mindenképp PVA barát aromákat kell használni, hogy a vízben oldódjanak ki. PVA barát aromát számos gyártó kínálatában találunk. A gyártástechnológiájuk olaj bázisú. Valamilyen olaj a hordozó anyag, amit aromásítanak a gyártók, ezért nem oldódnak el a tasakban.

Melyik a legnépszerűbb PVA barát aroma?

Véleményem szerint a GOO termékei a Kordától. Igazán széles választékban kapható a horgász webshop kínálatában. Minden évszaknak, víznek van kifejezetten jól használható ízvilágú aromája. Sikerük töretlen, folyamatosan megújulnak és a modern pontyhorgászatban népszerű liquid. A Goo aromák sikerén felbuzdulva mára a legtöbb márka kínálatában szerepel olajbázisú aroma.

  • Dynamite Baits
  • Haldorádó
  • The One
  • SBS Baits
  • Feedermánia

A feeder horgászok köreiben is egyre nagyobb népszerűsége van a PVA módszernek. 2021-ben került bemutatásra a nagy sikerű Haldorádó Tornado Activator Gel. A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Gel. Nagy sűrűségű, jól tapadó, kapásfokozó adalékanyag a Haldorádó kínálatából. Elsősorban a megtöltött method kosár és PVA rudacskák koncentrált ízesítésére szolgál. A kezelt felület centruma mindvégig a gombócon, illetve a csali közvetlen közelében marad. PVA tasakba is kiválóan alkalmazható, hiszen PVA barát a termék. Garantáltan kibírja a nagy erősségű, távoli dobásokat és az ezzel járó intenzív vízbe csapódásokat is. A leérkezést követően lát munkához a meder alján. A mederfenéken laposan terjed szét a benne található erőteljes ízfelhő. A teljes feloldódás a víz hőmérsékletétől függően 5-20 perc alatt zajlik le, viszont az etetőanyag vagy pellet szemek felületén ekkor is marad belőle egy kis zseléréteg. A mederfenéken maradó, ízesített szemcséket megkóstoló halak egyre bátrabban falatoznak belőle. A hagyományos sűrű aromákkal ellentétben ez folyamatos használat mellett sem lesz sok a halaknak.

Bízunk benne, hogy sikerül megfelelő PVA barát aromát találni a webáruházunk termékein belül.

Mutass többet
Találatok száma: 174
Lista szűrése