Szűrők
Bruttó ár
1289Ft Ft8191
Akciós / Új
(30)
(18)
Gyártó
(1)
(1)
(1)
(13)
(48)
(3)
(4)
(54)
(43)
(16)
(1)
(27)
(25)
(8)
Legnépszerűbb termékeink
(14)
(6)
(4)
Raktáron
(142)
(103)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

PVA barát aroma

Szoktál PVA tasakot használni? Napjaink modern pontyhorgászatában igen felívelő pályát jár be. Használja feeder és bojlis horgász egyaránt viszont különböző méretben. A PVA ízetlen, szagtalan, vízben oldható, ehető polimer, amit tabletták bevonataként használnak a gyógyszeriparban.

Oldékonysága függ a polimerizáció mértékétől és a hőmérséklettől. Minél hosszabb a molekulalánc, annál kevésbé oldódik. Ez a magyarázata a lassú oldódású és gyors oldódású PVA termékeknek. A gyógyszeriparban fejlesztett PVA termékek kerültek át a horgászatban használt PVA hálók és tasakok gyártásába.

PVA tasakban általában mikropellet, pelletek, PVA barát magvak juttathatók be a vízbe. Az aromák használata attraktívabbá teszik a vízbe juttatott csomagot. Sokkal könnyebben megtalálja a környéken táplálkozó hal a neki szánt csalit. Fontos megemlíteni, hogy nem minden horgászati célra készített aroma kerülhet PVA tasakba vagy PVA hálóba. A vízbázisú, azaz vízben oldott aromák oldják a PVA termékeket. Mindenképp PVA barát aromákat kell használni, hogy a vízben oldódjanak ki. PVA barát aromát számos gyártó kínálatában találunk. A gyártástechnológiájuk olaj bázisú. Valamilyen olaj a hordozó anyag, amit aromásítanak a gyártók, ezért nem oldódnak el a tasakban.

Melyik a legnépszerűbb PVA barát aroma?

Véleményem szerint a GOO termékei a Kordától. Igazán széles választékban kapható a horgász webshop kínálatában. Minden évszaknak, víznek van kifejezetten jól használható ízvilágú aromája. Sikerük töretlen, folyamatosan megújulnak és a modern pontyhorgászatban népszerű liquid. A Goo aromák sikerén felbuzdulva mára a legtöbb márka kínálatában szerepel olajbázisú aroma.

  • Dynamite Baits
  • Haldorádó
  • The One
  • SBS Baits
  • Feedermánia

A feeder horgászok köreiben is egyre nagyobb népszerűsége van a PVA módszernek. 2021-ben került bemutatásra a nagy sikerű Haldorádó Tornado Activator Gel. A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Gel. Nagy sűrűségű, jól tapadó, kapásfokozó adalékanyag a Haldorádó kínálatából. Elsősorban a megtöltött method kosár és PVA rudacskák koncentrált ízesítésére szolgál. A kezelt felület centruma mindvégig a gombócon, illetve a csali közvetlen közelében marad. PVA tasakba is kiválóan alkalmazható, hiszen PVA barát a termék. Garantáltan kibírja a nagy erősségű, távoli dobásokat és az ezzel járó intenzív vízbe csapódásokat is. A leérkezést követően lát munkához a meder alján. A mederfenéken laposan terjed szét a benne található erőteljes ízfelhő. A teljes feloldódás a víz hőmérsékletétől függően 5-20 perc alatt zajlik le, viszont az etetőanyag vagy pellet szemek felületén ekkor is marad belőle egy kis zseléréteg. A mederfenéken maradó, ízesített szemcséket megkóstoló halak egyre bátrabban falatoznak belőle. A hagyományos sűrű aromákkal ellentétben ez folyamatos használat mellett sem lesz sok a halaknak.

Bízunk benne, hogy sikerül megfelelő PVA barát aromát találni a webáruházunk termékein belül.

Mutass többet
Találatok száma: 245
Lista szűrése