Etető bojlik

Egy hosszabb túrán létfontosságú lehet az etetés. Legyen szó akár magos vagy akár bojlis etetésről.

Ha magvas etetést csinálunk, könnyedén oda tudjuk csalni a kisebb fehér halakat is. Én személy szerint általában bojlival szoktam etetni, hiszen a túráim célja a minél nagyobb testű pontyok horogra csalása. Egy jó alapozó etetéstől nincs jobb. Nyilván figyelembe kell venni, hogy időközönként az etetést pótolni kell, de azt már csak kisebb mennyiségben.

Bemutatnám nektek 3 kedvenc etető bojlimat.

Első a pótolhatatlan Dynamite Baits Bojli CarpTec széria. A 2kg-os kiszerelést szoktam választani, hiszen költséghatékonyabb. Összetevőinek köszönhetően nem csak etetésre, de akár csalizásra is alkalmas könnyedén. Előszeretettel alkalmazom az édes és a büdösebb íz világot is.

Következő a Haldorádó Big Feed - C21 Boilie.  C21 Boilie a céltudatos nagyponty-horgászok számára kínál izgalmas és gazdaságos újdonságot. Ezek a minőségi alapanyagokból készült, bojlik 21 mm-es mérettel, valamint 0,8 és 2,5 kg-os kiszereléssel kerülnek forgalomba, melyekkel a rövidebb és akár hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk. Fontos és előnyös tulajdonsága, hogy „Long Life”, azaz főzött csali, amely a víz hőmérsékletétől függően akár 48 órát kibír a vízben és remekül ellenáll a fehérhalak csipkedéseinek, így képes megvárni a később érkező nagy pontyokat.

Utoljára hagytam a nagydurranást. Én mióta a bojlis horgászatot űzöm az óta megtalálhatóak a táskámban a STÉG PRODUCT Oldódó Bojli 24 mm-es bojlik. Kizárólag természetes alap- és kötőanyagokból készült, magas aromatartalmú bojli, elsősorban intenzíven horgászott vizekre kifejlesztve. Az oldódási ideje vízhőmérséklettől függően kb. 40 perc - 6 óra közé tehető. Az oldódási folyamat vizet érés után azonnal elkezdődik, és a leváló részecskék illetve az áramló aromák a vízoszlop teljes magasságában kifejtik csalogató hatásukat. Előszeretettel használom az összes fajtáját. Ha ki kéne emelnem, talán a Sweet Spicy íz világot említeném. Nem egy olyan horgászatom volt, hogy ez a bojli mentett meg a nullázástól, de olyan eset is fordult már elő, amikor neki köszönhettem az első helyet is.

 
Mutass többet
Találatok száma: 193
Lista szűrése