Sörétólom

A sörétólmok a finomszerelékes horgászat sokoldalú és nélkülözhetetlen eszközei. Ezek segítségével tudjuk az úszónkat a megfelelő pozícióba állítani, vagy a kívánt mélységet elérni a csalinkkal. A megfelelő dobástávolság elérése ugyancsak fontos szempont, hiszen az alapvetően kis tömegű végszereléket ezek nélkül nehezen tudnánk bejuttatni a kívánt pontra.

A mai, modern sörétólmok már nem mérgező anyagokból, például valamilyen ólommentes ötvözetből készülnek, így biztonságosak a környezetre. A sörétólmok általában középen hasítottak, így könnyen rögzíthetők vagy eltávolíthatók a damilról. Súlyuk és méretük eltér, és néhány típust speciális igényekre terveztek. Például a nagyobb súlyok ideálisak gyorsan mozgó vízben vagy olyan helyzetekre, ahol a lefelé süllyedő csalit már azelőtt megdézsmálhatják a kishalak, mielőtt az elérte volna a számunkra kívánatos mélységet. Ha szeretnénk, hogy a csalink minél hamarabb leérjen a vízoszlop megfelelő szintjére, használjunk nehezebb sörétólmokat. A kisebb súlyok viszont jobban megfelelnek a finom felkínáláshoz vagy a lassú vízben történő horgászathoz. A zsinóron elhelyezkedő fekete pontok sok esetben riasztólag hathatnak a halak számára, így nem árt, ha azok minél apróbbak és kevésbé láthatóak.

Kínálatunkban megtalálhatóak a legkülönfélébb méretű, kiszerelésű és súlyú típusok, akár készletben is.

Méretsegédlet a sörétólmokhoz:

JelölésSúly
3SSG4.8g
2SSG

3.2g

LG3g
LSG2g
SSG1.6g
AAA0.8g
AB0.6g
BB0.4g
NO 10.3g
NO 30.25g
NO 40.2g
NO 50.15g
NO 60.1g
NO 80.06g
NO 9 0.05g
NO 100.04g
NO 110.03g
NO 120.02g
NO 130.01g

A Carp Zoom vagy a Kamasaki készletei tökéletes választást nyújthatnak a kezdő horgászoknak. A haladó vagy versenyző felhasználók választhatnak a Matrix vagy akár a Preston különböző készletei közül. Célunk, hogy minden horgász igényeit kielégítsük, a kezdőktől a tapasztalt szakemberekig.

SÖRÉTÓLOM

Gyártó/Forgalmazó:
Carp Zoom -  Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.
Dinsmores -  Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.
Matrix - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Preston Innovations - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. Az úszós szerelékek súlyozására.
Sörétólom - Cseppólom anyaga: ólom, wolfram
Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 
Mutass többet
Találatok száma: 20
Lista szűrése