9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Előkötött horgok

Amennyire egyszerű és mára már teljesen természetes kiegészítő egy horgász számára az előkötött horog, olyan nagy ugrást jelentett, amikor megjelent a horgászboltok polcain. A szerelék parton történő gyors, kényelmes cseréjét sokan addig is igyekeztek az otthon, előre megkötött horgokkal elősegíteni, így viszont a horgászatra való felkészülés nagy része már nem a szerelékek kötögetésével kell, hogy teljen.

Mára számtalan gyártó kínál különféle előkötött horgokat célhalnak, módszernek megfelelő előkehosszúsággal, horogmérettel, átmérővel. Olykor óriási segítség lehet, ha a végszerelékünket nem a parton kell megkötnünk egy fárasztás után, adrenalintól fűtve, vagy álmosan, sötétben, szélben, vizes esetleg átfagyott ujjakkal. Nem beszélve a rendszerezhetőségről, amit a csomagoláson található egyértelmű jelölések tesznek lehetővé.

Bojlis horgászok számára olyan előkötött horgokat találhatunk, amelyek az adott gyártó kínálatában egyébként is szereplő termékekből kerültek összeállításra. A Fox előkötött PVA szereléke például a következőkből áll: Wide Gape Beaked Barbless horog, Fox Coretex Matt Coated Braid előkezsinór, bojli stopper, 7-es méretű forgókapocs, Kwik Change Swivel gyorskapocs, Flexi Ring Swivel gyorskapocs, Hair Extrending Boilie Props stopper és Fox Anti Tangle Sleeves Trans Khaki horogbefordító.

Természetesen ez csak egy példa a sok közül, de jól látható, hogy az előkötött horgok esetében sem kényszerülünk kompromisszumokra, hiszen azok a gyártó legjobb minőségű cikkeiből készülnek. Említhetjük a Korda, a Carp Spirit, a Korum vagy a Carp Academy igen kedvező árú termékeit is. Nagy előny, hogy készre kötve kapjuk és nem kell hozzá mindent külön megvásárolnunk, így pénzt és szabadidőt is spórolunk.

Természetesen a horgászat legdinamikusabban fejlődő ágazata, a feederhorgászat is használ előkötött horgokat. A Haldorádó már a kezdetektől fogva látja el vásárlóit a módszerhez tökéletesen alkalmas, egységnyi hosszúságú, precízen kötött, csalitüskével ellátott horgaival. A Nevis kínálatában fonott vagy monofil zsinórra kötött, tüskével vagy hurokkal ellátott termékeket is találhatunk. Óriási piaci igényt elégített ki a Stég az előkötött szakáll nélküli csalitüskés horgaival. 

A Halcatraz horgászcentrum kínálatában olyan világszinten ismert gyártók termékeit is megtalálhatjuk, mint a Daiwa, amely talán az egyik legszélesebb palettát vonultatja föl előkötött horgok terén. Az úszós, csontis horgászat végszerelékétől kezdve a süllőző szerelékhez szükséges horgokon át a csalitüskés vagy pelletkarikás változatig számtalan variáció elérhető náluk. A Matrix vagy a Guru kínálatában pedig tökéletesre kötött horgokat találhatunk ütközővel, szilikonkarikával, bajonettel ellátva, akár szakáll nélküli változatban is.

Természetes, hogy a legtöbb horgász a saját maga által kötött szerelékben bízik a legjobban. Amíg csak tehetjük, kössünk magunknak, de ne féljünk az előkötött horgok használatától. Ezek a termékek a hosszú évek során már rengeteg alkalommal bizonyítottak, tehát bátran alkalmazhatjuk őket a horgászataink során. Jó szolgálatot tehet, ha az általunk leggyakrabban használt típusokból bedobunk párat a ládánkba.

Mutass többet
Találatok száma: 427