5 990,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 5 990,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!
Szűrők
Bruttó ár
11989Ft Ft24990
Gyártó
(1)
(7)
Hossz (m)
(3)
(5)
(2)
Tagok száma
2 6

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Bojlis Botok

A bojlis horgászathoz természetesen a megfelelő bojlis horgászbotot kell választanunk. Azonban nem mindegy, hogy a széles bojlis bot választékból melyik lesz a nekünk megfelelő.
 
Más-más bot esik kézre egy kezdőnek és egy gyakorlott bojlis horgásznak. Az sem mindegy, hogy milyen hosszú, karakterű botot használunk.

A bojlis botok esetében 3 szám meghatározó jelentőségű.
 
Az egyik a hossz, ami lábban van megadva és " -jellel jelölve. Nagy általánosságban elmondható, hogy a 12-13" hosszú botok a legkedveltebbek. A távdobáshoz szinte mindig a hosszú 3,90m-es pontyozó botot válasszunk. Ezek a botok természetesen már gyakran 50mm-es keverőgyűrűvel kerülnek forgalomba.

A másik szám a tesztgörbe, azaz, hogy mekkora súllyal hozható létre a horgászbot spicce és a nyele között 90°-os szög. Ezt a lb jelzés mutatja, amelyet gr-ra átváltani úgy egyszerű, ha 454-el szorozzuk. ( azaz a 2lb az 908gr).

Ebből a tesztgörbéből lehet nagyjából kiszámolni a dobósúlyt. Azt a súlyt, amelyet a legmesszebbre tud eldobni a horgászbot nagyobb erőfeszítés nélkül. Ezt a számot pontosan nem lehet kiszámolni, de nagyjából megkapjuk az értéket, ha az lb-t felszorozzuk 30-40-nel. (azaz 2lbnél az 60-80gr közötti tömeg lesz.)
 
Persze nem mindegy milyen orsóval szereljük fel a bojlis botunkat. Csak a kezünkre eső felszereléssel lehet eredményesen bojlizni...
  • bojlis horgászat
Mutass többet
Találatok száma: 10