Szűrők
Bruttó ár
488Ft Ft13092
Akciós / Új
(5)
(1)
Gyártó
(11)
(4)
(15)
(3)
(12)
(11)
(8)
(12)
(16)
(2)
(6)
Legnépszerűbb termékeink
(4)
(17)
Raktáron
(71)
(23)
Átmérő
mm (1)
mm (1)
mm (3)
mm (1)
mm (2)
mm (1)
mm (1)
mm (1)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Ragadozó előkezsinór 


A ragadozó halak - különösen a fogsorral rendelkező halfajok - horgászata során rendkívüli jelentőséggel bír az előkezsinór. Az éles, sűrű fogazat könnyedén elfűrészelheti a zsinórunkat egy csuka vagy süllő fárasztása során, így lényeges, hogy ezt a nagy igénybevételnek kitett zsinórszakaszt egy kifejezetten erre a célra alkotott termékből alkossuk. Nem beszélve arról az ismert tényről, hogy a ragadozóhalakat ösztönüknél, természetüknél fogva sokkal nehezebb horogra csalni, így nem árt, ha előkezsinórunk a strapabíróság mellett minél vékonyabb, esetleg „láthatatlan” a hal számára.

Szerencsére ma már számtalan gyártó felismerte ezt, így igen széles kínálatból válogathatunk, akár célhaltól függően is.

Ha a strapabíróság a szempont és a célhalunk fogsorral rendelkezik, mint a csuka vagy a süllő, bátran válasszunk drótelőkét. Ezek az eszközök mindig valamilyen nagy kopásállósággal rendelkező anyagból készülnek, mint a volfrám vagy titán. Ezek általában a szükséges hosszúságban és kapoccsal, forgóval a végükön készülnek, mint például az L&K vagy a Wizard ragadozó előkezsinórjai, de beszerezhetők tekercses kiszerelésben is, ahogyan a Spro vagy a Cannelle kínálja.

A harcsa horgászata során legalább ennyire fontos a jó előkezsinór. A harcsa klasszikus értelemben véve elharapni ugyan nem tudja a zsinórt, viszont egy mélyre nyelt wobblernél a szájában sorakozó gerebenfogak igen nagy kárt tudnak tenni benne. Erre ad megoldást többek között a Koós kevlár előtét zsinórja óriási, 130kg-os szakítószilárdsággal, 10 méteres kiszerelésben. 

Olyan, jó látással rendelkező halfajok horgászatakor, mint mondjuk a balin, célszerű ötvözni a fent említett strapabíróságot a „láthatlansággal”. Bizonyos ragadozóhalak a legkisebb gyanú esetén elállnak a táplálkozási szándékuktól és máshol próbálnak szerencsét. Ha ezekre is sikeresen akarunk horgászni, nem engedhetjük meg, hogy az előkezsinórunk feltűnést keltsen és gyanút ébresszen. Erre fejlesztették ki a fluorocarbon előkéket. Ilyen termék már szinte minden gyártó kínálatában szerepel, úgy mint a Fox, a Sufix, a Spro. Az eszköz sikerességét bizonyítja, hogy mind a ragadozóhalas, mind pedig a békés halas tábor előszeretettel alkalmazza a fluorocarbon előkéket.

Ha ragadozókat veszünk célba, botunk, orsónk, csalink mellett érdemes az előkezsinórunk minőségére is hangsúlyt fektetni. Természetesen egy sikeres fárasztás után is mindig ellenőrizni kell ennek épségét, sértetlenségét, hiszen a következő halunk múlhat rajta. Ha úgy találjuk, hogy sérült, kiszálasodott, megérett a cserére, a Halcatraz horgászcentrum és horgász webáruház kínálatából pótolhatjuk!

Mutass többet
Találatok száma: 94
Lista szűrése