Szűrők
Bruttó ár
279989Ft Ft439991
Akciós / Új
(1)
Gyártó
(1)
(3)
(1)
Raktáron
(2)
(3)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Etetőhajó

Webáruházunkba igyekszünk minden olyan horgászfelszerelést és kelléket kínálni, melyek segítenek a horgászatot valódi élménnyé varázsolni.Ebben az írásban az etetőhajók technikai paramétereit, meghajtásukat, formájukat, anyagukat mutatjuk be. 

Feltételezem, hogy a legtöbben közületek már nem egy tavon találkoztatok ilyen kisméretű, távvezérelt hajóval. Alapvetően egy rádióvezérelt hajóról van szó, amely etetőanyag szállítására (bojlik, pelletek, kukorica, stb.), majd annak egy konkrét helyen történő szétszórására lett kifejlesztve. Bár folyókon, illetve tengereken is láthatsz ilyen hajókat, használatuk főként a tavakon történő horgászattal összekapcsolható. Bár legfőképpen pontyokhoz, amúrokhoz alkalmas, ennek ellenére ragadozó halak csalétkének behordására is megfelelő.

Megnézzük, milyen paraméterekre kell figyelni etetőhajó vásárlása során. Megbízható etetőhajó kiválasztása nem egy egyszerű feladat. A piacon számos alternatív található, melyek ára különböző, leírásuk gyakran nem egyértelmű. Leírásuk esetenként teljesen felesleges paramétereket emel ki. Néhány értékes tanácsot adunk ehhez a fontos döntéshez.

Fontolóra kell venni, milyen körülmények között szeretnéd használni az etetőhajót, és ennek függvényében kell kiválasztanod annak dizájnját és méretét. A hosszabb modellek jobban megbirkóznak a hullámokkal, azonban érzékenyebbek a rosszabb időjárási viszonyokra. Ellenkezőleg, a rövidebb modellek jobban ellenállnak a szélnek, azonban nagyobb hullámok esetében csökken a hatékonyságuk. A hajó törzsének mérete törvényszerűen kihatással van az etetőanyagra alkalmas kamrára. Néhány hajó lehetőséget kínál a végszerelék és az etetőanyag elkülönített behordására, esetleg több kamrával rendelkeznek, ami legfőképpen abban az esetben megfontolandó, ha több horgászbotot használsz. És hogy ne legyen olyan egyszerű a feladat, ne feledd, hogy ezeket a remekműveket el is kell juttatni a vízhez, így fontos lehet, hogy minél kisebb helyen elférjenek.

Ha nagyobb vízterületeken horgászol, ajánlott nagyobb hatótávolságú etetőhajó beszerzése. A piaci lehetőségek 100 és 1500 méter között mozognak. Ugyanakkor ne feledd, hogy egy 50 cm-es hajó, amely fél kilométer távolságra van a parttól, már nehezen látható.

Néhány hajónak sokkal gyorsabb az akkumulátor-használata, mint másoknak. Ez nem azt jelzi, hogy nem lennének minőségiek, tudatában kell lenni annak, hogy az akkumulátor gyakran olyan hajót működted, amely néhány kg etetőanyagot néhány kilométerre szállít, útját ledek világítják meg, szonárral, GPS-szel, és egyebekkel felszerelt. Ez a látszólagos probléma egyszerűen kezelhető legalább egy további akkumulátor, esetleg egy szolár panel vásárlásával, amely folyamatosan tölti az akkumulátort. Minőségi lítium-ion akkumulátorok használatát ajánljuk, amelyek fő előnyei közé tartozik méretük, alacsony súlyuk és a tény, hogy gyorsan feltölthetőek.

Néhány típusra utólagosan is felszerelhető szonár, GPS és víz alatti kamera. Mindez azért, hogy pontosan meg lehessen találni a halakat és a csalétkeket. Jó tudni, hogy az általad kiválasztott hajó kínál-e hasonló lehetőségeket az utólagos fejlesztésekre. Esetleg gondolkozz el egy olyan hajó megvásárlásán, amely már rendelkezik szonárral, mely elegendő a fenék domborzatának kirajzolására.

Ne feledd, hogy az etetőhajó néhány éven át horgászfelszerelésed része lesz. Ezért alaposan meg kell fontolni a kiválasztását, és be kell fektetni a minőségbe. 

Mutass többet
Találatok száma: 5
Lista szűrése