Szűrők
Bruttó ár
32788Ft Ft79791
Csapágyszám
(3)
(1)
Fékrendszer, Típus
(3)
(1)
Gyártó
(4)
Méret
(1)
(1)
(1)
(1)
Pótdobok száma
(4)
Raktáron
(1)
(4)
Súly
390 843
Áttétel
(1)
(2)
(1)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Fox nyeletőfékes orsók

A Fox International szilárdan elismerten az egyik vezető horgásztermék gyártó Európában. A Fox márkaportfóliója hírnevét képviseli az innováció és a minőség szempontok. A pontypiacon olyan tárgyakat, mint a Micron jelzők, Flatliner ágyszékek, Edges kiegészítők, Supa Brolly sátrak, első- és nyeletőfékes orsók és Rapide PVA táskarendszerek, széles körben tekintik a saját márkájuknak. Az Fox orsók megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend Európa szerte. Mindenféle horgászmódszerhez, helyhez vagy környezethez tudsz ideális orsót találni. Legyen szó nyelető- vagy elsőfékes orsóról, biztosan megtalálod a neked megfelelőt. Az Fox orsók hihetetlen ár-értéket kínálnak és tökéletes minden horgász számára. Megtalálhatjuk a kisebb költségvetésű orsóktól a csúcskategóriáig.

Itt most a nyeletőfékes orsókról lesz szó. Ezekről a termékekről, mert bizony van több is, szeretnék nektek leírni pár dolgot, illetve közelebbről bemutatni őket. 

Mit is jelent maga a nyeletőfék kifejezés?

Egy olyan speciális dupla fékrendszerrel ellátott peremfutó orsó, amelyen egyetlen billenő kar, vagy kallantyú elfordításával ki lehetett kapcsolni az orsó fő fékjét, így a hal ellenállás nélkül húzhatja le az orsó dobjáról a zsinórt. Ezt a hal addig teheti meg, amíg vissza nem helyezzük eredeti állapotába a billenő kart, vagy nem tekerünk egy két tekerést az orsóba, amitől a kar majd magától visszabillen. Használata tényleg nagyon egyszerű. Ezt a funkciót akkor érdemes leginkább alkalmazni, ha nem vagy a horgászbotod mellet. Így egy termetesebb hal nem tudja behúzni a felszerelésedet. A fő féket, vagy nevezzük fárasztási féknek, erejét az orsó tetején tudjuk állítani. A nyeletőfék erősségét pedig az orsó alján. A nyeletőféket nem feltétlen kell minden körülmények között használni, ez csak egy plusz funkció. Óriási előny ez a hagyományos orsókkal szemben, hiszen a helyesen beállított főfékhez nem kell hozzányúlnunk, miközben azt mégis könnyedén ki-be kapcsolhatjuk.

A Fox EOS 5000-t feederezésre, partmenti cserkelő horgászatra ajánlott rendkívül kedvező árú orsó, a FOX-tól megszokott minőségben. Méretéből adódóan gondoljuk azt, hogy feeder horgászatra alkalmas lehet. Pont megfelelő méretű, nem nehéz. Nem rendelkezik sekély dobbal, mint az a feeder osókra jellemző. De csak ennyi negatívuma van, ha erre a célra használnád. Kisebb bojlis botokra is tökéletes választás lehet. Itt már előny a mély dob. Vastagabb zsinórral is üldözőbe tudjuk venni a halakat.

A Fox EOS 7000 nyeletőfékes orsóról is szinte ugyan azt lehetne elmondani, mint az 5000-res méretről. Viszont, ha feederhorgászathoz szeretnéd választani, akkor ezt a méretet hosszabb bothoz érdemes társítani. Az EOS 10000 orsó 2015-ös megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend Európa szerte. Kisebb vizeken, cserkelő horgászatokon ideális választás ez a tetszetős, teljesen fekete orsó. A szabadonfutó dobnak köszönhetően a hal ellenállás nélkül húzhatja a zsinórt mindaddig, amíg egy egyszerű mozdulattal át nem váltjuk a kapcsolót.

Az EOS Pro 10000 Reel az eredeti legtöbbet eladott EOS 10,000 orsó továbbfejlesztett változata. Szuper lassú dobemelést kapott a makulátlan zsinórképért. Fa hajtókar fogantyúval szerelték fel. 9 db rozsdamentes golyóscsapágy van benne. Kiegyensúlyozott rotor. Rotor fék. Zsinórbarát zsinór klipsz van a dobon. 

A Fox EOS 12000 FS nyeletőfékes orsó. Talán a legtipikusabb távdobó orsó forma, melynek minden alkatrésze a távdobásra van tervezve. Nagy széles és nyújtott kúposított dobja van. Ennek a dobnak köszönhetően sokkal könnyebben tudunk nagyobb távolságokat is elérni. Tökéletesen letisztult formavilág jellemzi a FOX 3. generációs Stratoss FS orsóját. Ez a matt fekete szín minden típusú botnyélen jól mutat, és a horgásszal tökéletes összhangot teremtve segíti a leghosszabb távok elérést. Ideális általános horgászathoz és markerezéshez.

Mutass többet
Találatok száma: 5
Lista szűrése