Fox nyeletőfékes orsók

A Fox International szilárdan elismerten az egyik vezető horgásztermék gyártó Európában. A Fox márkaportfóliója hírnevét képviseli az innováció és a minőség szempontok. A pontypiacon olyan tárgyakat, mint a Micron jelzők, Flatliner ágyszékek, Edges kiegészítők, Supa Brolly sátrak, első- és nyeletőfékes orsók és Rapide PVA táskarendszerek, széles körben tekintik a saját márkájuknak. Az Fox orsók megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend Európa szerte. Mindenféle horgászmódszerhez, helyhez vagy környezethez tudsz ideális orsót találni. Legyen szó nyelető- vagy elsőfékes orsóról, biztosan megtalálod a neked megfelelőt. Az Fox orsók hihetetlen ár-értéket kínálnak és tökéletes minden horgász számára. Megtalálhatjuk a kisebb költségvetésű orsóktól a csúcskategóriáig.

Itt most a nyeletőfékes orsókról lesz szó. Ezekről a termékekről, mert bizony van több is, szeretnék nektek leírni pár dolgot, illetve közelebbről bemutatni őket. 

Mit is jelent maga a nyeletőfék kifejezés?

Egy olyan speciális dupla fékrendszerrel ellátott peremfutó orsó, amelyen egyetlen billenő kar, vagy kallantyú elfordításával ki lehetett kapcsolni az orsó fő fékjét, így a hal ellenállás nélkül húzhatja le az orsó dobjáról a zsinórt. Ezt a hal addig teheti meg, amíg vissza nem helyezzük eredeti állapotába a billenő kart, vagy nem tekerünk egy két tekerést az orsóba, amitől a kar majd magától visszabillen. Használata tényleg nagyon egyszerű. Ezt a funkciót akkor érdemes leginkább alkalmazni, ha nem vagy a horgászbotod mellet. Így egy termetesebb hal nem tudja behúzni a felszerelésedet. A fő féket, vagy nevezzük fárasztási féknek, erejét az orsó tetején tudjuk állítani. A nyeletőfék erősségét pedig az orsó alján. A nyeletőféket nem feltétlen kell minden körülmények között használni, ez csak egy plusz funkció. Óriási előny ez a hagyományos orsókkal szemben, hiszen a helyesen beállított főfékhez nem kell hozzányúlnunk, miközben azt mégis könnyedén ki-be kapcsolhatjuk.

A Fox EOS 5000-t feederezésre, partmenti cserkelő horgászatra ajánlott rendkívül kedvező árú orsó, a FOX-tól megszokott minőségben. Méretéből adódóan gondoljuk azt, hogy feeder horgászatra alkalmas lehet. Pont megfelelő méretű, nem nehéz. Nem rendelkezik sekély dobbal, mint az a feeder osókra jellemző. De csak ennyi negatívuma van, ha erre a célra használnád. Kisebb bojlis botokra is tökéletes választás lehet. Itt már előny a mély dob. Vastagabb zsinórral is üldözőbe tudjuk venni a halakat.

A Fox EOS 7000 nyeletőfékes orsóról is szinte ugyan azt lehetne elmondani, mint az 5000-res méretről. Viszont, ha feederhorgászathoz szeretnéd választani, akkor ezt a méretet hosszabb bothoz érdemes társítani. Az EOS 10000 orsó 2015-ös megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend Európa szerte. Kisebb vizeken, cserkelő horgászatokon ideális választás ez a tetszetős, teljesen fekete orsó. A szabadonfutó dobnak köszönhetően a hal ellenállás nélkül húzhatja a zsinórt mindaddig, amíg egy egyszerű mozdulattal át nem váltjuk a kapcsolót.

Az EOS Pro 10000 Reel az eredeti legtöbbet eladott EOS 10,000 orsó továbbfejlesztett változata. Szuper lassú dobemelést kapott a makulátlan zsinórképért. Fa hajtókar fogantyúval szerelték fel. 9 db rozsdamentes golyóscsapágy van benne. Kiegyensúlyozott rotor. Rotor fék. Zsinórbarát zsinór klipsz van a dobon. 

A Fox EOS 12000 FS nyeletőfékes orsó. Talán a legtipikusabb távdobó orsó forma, melynek minden alkatrésze a távdobásra van tervezve. Nagy széles és nyújtott kúposított dobja van. Ennek a dobnak köszönhetően sokkal könnyebben tudunk nagyobb távolságokat is elérni. Tökéletesen letisztult formavilág jellemzi a FOX 3. generációs Stratoss FS orsóját. Ez a matt fekete szín minden típusú botnyélen jól mutat, és a horgásszal tökéletes összhangot teremtve segíti a leghosszabb távok elérést. Ideális általános horgászathoz és markerezéshez.

Mutass többet
Találatok száma: 5
Lista szűrése