Szűrők
Bruttó ár
22489Ft Ft64491
Csapágyszám
(6)
(3)
Fékrendszer, Típus
(9)
Gyártó
(10)
Méret
(1)
(3)
(4)
Pótdob anyaga
(1)
(3)
Pótdobok száma
(4)
(4)
Raktáron
(2)
(8)
Áttétel
(1)
(2)
(2)
(1)
(1)
(2)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

 Harcifékes Shimano Orsók

 
 A Shimano a világ egyik legnagyobb horgászcikk-gyártó vállalatává nőtte ki magát. Hatalmas elismertségre tett szert újításaival, termékeinek műszaki jellemzőivel, minőségével. Termékeinek megvásárlásával a vevő garanciát kap a minőségre is. Ez nagyon fontos, hiszen a mai világban az olcsóbb termékek megjelenése a minőség romlását hozta magával. Orsóit a világ legjobbjaként tartják számon, egyre több horgász választ Shimano botot és kiegészítőket. Nem csak magas áron lehet Shimano termékeket venni, hiszen a zászlós termékek mellett közép- és alsó kategóriájúak is találhatóak a termékkatalógusban. Azok a termékek is szakértők kezei közül kerültek ki, és termékdíjasok. Ezekkel a termékekkel akarják azokat a horgászokat kárpótolni, akik nem tudják megfizetni a csúcskategóriás minőséget, mégis minőségi terméket keresnek. Ha orsó, akkor Shimano. De nézzük sorba. Már a bevezetőben is említettük a tökéletes ár- érték arányt. Azt, hogy nem a legolcsóbb orsót kínálja a Shimano, hanem azt, amikor a legjobbat kapod a pénzedért.
 
Mi is az a harcifék, mire való? Az orsó fékerejét, mint egy normál hátsó fékes orsónál a hátsó részén található fékerő szabályzó tekerőgombbal tudjuk precízen beállítani. Azonban mindenkivel előfordult már, hogy a fárasztás során állítani kell a már beállított fékerőn. Különösen felértékelődik a harcifék szerepe extrém módon lefinomított végszerelék használata során. Ha a horogelőkénk nagyon vékony, beszélhetünk már akár 10 mm-es átmérő alatti zsinórról, és termetes hal akad horgunkra, a harci fék segítségével még jobban beállíthatjuk a fékerőt, úgy hogy nem szakad el az előkénk. Tehát a harcifék nem más, mint egy különleges finomhangolást lehetővé tevő dupla fékrendszer egyik eleme. A középre állított harcifék mellett, ha beállítjuk a számunkra szükséges fékerőt, a kart balra eltolva lazíthatunk azon, míg jobbra mozdítva erősíthetjük a fékhatást egyetlen gyors mozdulattal. Igen népszerűek a matchbotos horgászok körében ezek az orsók. Használata gyerekjáték! A harcifékes orsók már több neves orsógyártó kínálatában felfedezhetők. Természetesen a Shimano palettájáról sem hiányozhat, ami pedig a Halcatraz horgászcentrumból sem. A Shimano harcifékes orsókon belül is az ár-érték arány széles skálán mozog. Mint fentebb említettem, az alap orsótól a csúcskategóriáig mindent megtalálunk. 
 
Nézzük meg a Shimano Sahara sorozatot. Vizuálisan kellemes fémes platina és arany kivitelben jelent meg, figyelem felkeltő minden horgász kezében. A 3 db csapágy tökéletes sima futást eredményez. A harciféket használhatjuk match, feeder vagy picker esetleg más úszós módszerekhez. Hidegen kovácsolt alumínium dob monofil és fonott zsinórhoz is használható. A varispeed zsinórfektetés pedig segíti az orsót szép zsinórkép elérésében. 
A Shimano EXAGE RC harcifékes orsó egy rendkívül népszerű modell, az előzőekhez képest magasabb minőségben. Kifinomult hajtórendszer, dupla hajtókar és 4 rozsdamentes csapágy jellemzi. A forgórendszer egyenletes sima futást, a holtjáték nélküli visszaforgás gátló pedig azonnali megakasztást eredményez. Fékrendszere precízen állítható, amivel garantáltan csökken a halvesztés esélye.
A Shimano Super 4000 GTRD,  ez a Shimano harcifékes orsó sokféle horgászmódszerhez használható, legyen ragadozóhalas -, úszós- vagy éppen etetőkosaras horgászat. Gyári tartozék még a dobszűkítő, amivel az orsó zsinórkapacitását az adott horgászmódszerhez tudjuk igazítani. 
A jelenlegi csúcsmodell a Stradic CI4+ 4000RA. Az új Stradic CI4+ RA Simano harcifékes orsó kombinálja az egyedülálló teljesítményt az ultrakönnyű CI4+ kompozit test nyújtotta előnyökkel. Modern stílusú orsóháza a legújabb fejlesztésű pillekönnyű anyagból készült, mely alacsony tömege ellenére szuper erős és stabil tudott maradni. Zsinórképe lenyűgöző látványt nyújt, melyet az Aero Wrap II rendszernek köszönhet.
 
Nagy vonalakban ennyi lenne, amit a harcifékes orsókról gondoltam. Nézz szét a webáruházunkban, ha látod, hogy raktáron, akkor egy-két napon nálad is a csomag.
Halcatraz! A hely, ami fogva tart!
Gyártó/Forgalmazó: Shimano Polska SP. Z O.O, Lengyelország, 62023 Gądki, J. Gutenberga 9
Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra.
A horgászorsók anyaga: műanyag, műanyag-kompozit, fém, alumínium,  kenőanyag.
Nedves törlőkendővel tisztítsa!
Kérjük ne szedje szét hiba esetén!
Meghibásodás, hiba esetén a karbantartást, javítást bízza szakszervizre!
Az horgász orsó felkapókarját minden esetben kézzel váltsa át!
A horgász orsó zsinórtárolásra használható, nem erőátvitelre!
Mutass többet
Találatok száma: 10
Lista szűrése