Szűrők
Bruttó ár
4989Ft Ft65491
Akciós / Új
(7)
Gyártó
(20)
(4)
(4)
(1)
(2)
(3)
Legnépszerűbb termékeink
(18)
Raktáron
(18)
(16)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Pergető Merítők

A merítőháló fontos eszköze a horgászfelszerelésünknek. Olyan eszközök, amelyeket horgászat során a halak fogására és kiemelésére használnak. Gyakran elképzelhetetlen lenne a nagyobb testű halak megfogása ezek nélkül az eszközök nélkül. Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem csak a halak partra vagy hajóba emelése fontos. A halaink biztonsága is legalább ennyire célunk, hisz a modern horgászat során mindenképpen szeretnénk védeni a halaink épségét.

A merítőháló egy nyéllel és egy hálós fejjel ellátott eszköz. A felhasznált anyagok tekintetében lehetetlen a felsorolást teljessé tenni. A nyél és a merítőfej kerete lehet rendkívül tartós fém vagy üvegszálas anyag ritka esetben fa, mint pillekönnyű karbon is.

A merítő fej háló része is készülhet ritka esetben fémből vagy bármilyen szőtt anyagból, de akár nylon damilból is. Az is előfordul, hogy a szőtt anyagokat műanyaggal vagy gumival bevonják a modern merítőknél. Ennek óriási előnye, hogy kevésbé szívja meg magát vízzel, gyorsabban szárad. Az esetek többségében az ilyen merítők kevésbé is büdösödnek be.

Másik fontos szempont a halak és a horgok hálóba akadásának az elkerülése. A modern merítőhálóknál már az is előfordul, hogy nem bevonatot képeznek a hálóra, hanem magát  hálót ebből a gumis anyagból készítik.

A merítőháló mérete és formája változhat a horgászati céltól függően. Van kisméretű merítőháló, amelyet kisebb halak fogásához használnak, és nagytestű merítőháló, amelyek nagyobb halak kihalására alkalmasak.

A háló mérete és anyaga egyaránt fontos a horgászat során, mivel ezek befolyásolják a halak károsításának mértékét és a merítés hatékonyságát.

Pergető merítő:

  • A pergető merítő hasonló a hagyományos merítőhálóhoz, de általában könnyebb és kisebb.
  • Kifejezetten a pergető (vagy spinning) horgászat során használják, ahol a horgászat során mesterséges csalikkal (pl. műcsalik) halásznak.
  • A pergető merítő könnyűsége és hordozhatósága miatt ideális a stalker (vándorló) horgászathoz, ahol a horgász mozog a parton, hogy megtalálja a halakat.
  • A háló mérete és anyaga hasonlóan fontos a pergető merítőnél. A könnyű horgászbotokkal és vékony zsinórokkal való horgászat esetén.

Nagy népszerűségnek örvendő pergető merítőkkel raktuk tele a kínálatunkat. A Rapala eszközei kifejezetten a rablóhalas horgászok igényei szerint lett fejlesztve. Nem feledkezhetünk meg a Reiva gumírozott merítőjéről sem, mely kifejezetten baráti áron került a piacra. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebbe a hálórészbe bármilyen horog képes legyen belegabalyodni. A Fox Rage is minden helyzetre kínál megoldást. Fantasztikus volt látni, hogy a teljesen hagyományos kialakítású merítőket is elkészítették akadásmentes, gumírozott hálóval. Gondolva azokra, akik a kis helyen szállítható pergető merítőket keresik.

Természetesen megtalálható a kínálatukban az óriás méretű halakhoz készített merítő is.

Szinte minden módszerhez, még a pergetésen belül is más merítőhálóra van szükségünk. Vásárlás előtt mindig gondolja át, milyen mérető és fajtájú halak megfogását tűzte ki célul. A merítőt fix helyen tudja tartani vagy folyamatosan magán kell tartania és cipelnie a többi felszereléssel. Nem vagyok benne biztos, hogy létezik az ideális pergető merítő, de az ön számára ideális pergető merítőhálót biztosan megtalálja a Halcatraz Webáruház kínálatában.

PERGETŐ MERÍTŐ

Gyártó/Forgalmazó:
Fox Rage - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Frenetic - Big Pike Bt., 1039 Budapest, Maros u.16
Nevis - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Okuma - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3
Rapala - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3
Reiva - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Ron Thompson - Svendsen Sport A/S, Dánia, 4621 Gadstrup, Erhervervsparken  u.14
Spro - Spro Deutschland GmbH, Németország, 40472 Düsseldorf, Kanzlerstabe u.4.
Használati útmutató: Pergető merítő a halak partra segítésére szolgál.
Tisztítása: tiszta vízzel
Pergető merítők anyaga: Fém, alumínium, gumi, réz, szövet
Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 
Tárolása: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen!
Mutass többet
Találatok száma: 34
Lista szűrése