Szűrők
Bruttó ár
83Ft Ft9992
Akciós / Új
(14)
(14)
Csali hossz (cm)
3 27
Gyártó
(3)
(4)
(166)
(4)
(10)
(349)
(59)
(19)
(62)
(3)
(165)
(45)
(75)
(38)
(41)
(27)
(9)
(100)
(21)
Hossz (m)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(3)
(1007)
Raktáron
(665)
(558)
Wobbler hossz
6cm cm8
Wobbler súly
9gr gr10
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Gumihal

Aki csak járatos a pergetésben, meg fogja erősíteni a gumihalak eredményességét. A modern pergető horgászat egyik vívmányának tekinthetők a különböző gumihalak. Megjelenése óta óriási sikereket tudhat maga mögött. A gumihal arra az időszakra lett kifejlesztve, amit korábban eredménytelenül – vagy csak kisebb sikerrel lehetett horgászattal tölteni. Fontos megjegyezni, hogy gumihallal a meder melyik részét érdemes meghorgászni.

Első lépésben meg kell ismerned a halak biológiai, ösztönös viselkedését. Ősszel lecsökken a hőmérséklet, ezzel együtt a víz hőmérséklete is. A fehérhalak, keszegfélék a vízben keresik a melegebb hőmérsékletű helyeket. A ragadozó horgászat egyik alapja, hogy meg kell találni a halakat. Ki kell ismerni, hogy milyen mederviszonyok között érdemes gumihallal horgászni. A hideg vízben a keszegek összeállnak a különböző medertörésekben. A ragadozó halak szintén a meder alsó rétegében vannak. Hiszen nem akarnak táplálék nélkül maradni a hideg hónapokban sem. Most már biztosan érted, hogy mit kell kihasználni a gumihal adottságaival. Igen. A medertörések környékét, elsősorban a meder alját érdemes gumihallal végig pásztázni.

A gumihalak sikere több tényezőből áll egy egésszé. Nem elég kiválasztani a legjobb minőségű, legfogósabb színű plasztik csalit. Kell hozzá ezen felül kettő fontos ragadozó halas kellék is. A gumihalakhoz muszáj választani megfelelő tömegű súlyt. Ez a súly fogja a meder aljára süllyeszteni, ahol a ragadozó halak tanyáznak. A gumihalakhoz használhatsz két féle súlyt. Az egyiket jigfejnek – twiszterfejnek nevezünk. Ez egy ólomba integrált ragadozó halas horgot takar. A másik eredményes eszköz a CHEBURASHKA ólom. Az utóbbihoz szükséged lesz egy offset horogra is, hogy elérje a célját a horgász készség. A cheburashka ólmot abban az esetben érdemes alkalmazni, ha akadós terepviszonyok közt pergetsz. A gumihal mozgása is szabadabb, élethűbb hiszen csak 1 pontban érintkezik a horoggal a plasztik csali. A jigfejjel párosított gumihalak merevebbek, a gumihal 2/3 része tud szabadon mozogni.

Essen szó a gumihalak típusáról, méretéről. Ha először állsz neki gumihalat keresni, nem nyugtatlak meg. Nehéz dolgot lesz! Viszont, ha elolvasod ezt a kis összefoglalót, segítünk a kezdeti nehézségek leküzdését. Töméntelen mennyiségű gumihalat kínálnak a neves gyártók. Egészen pici 5 cm-es gumihaltól a 27 cm-es óriás gumihalakig. Gondolj bele, hogy 27 cm majdhogynem a horogérett ponty mérete. Döntsd el, hogy milyen ragadozó hal a kitűzött célod, amihez választani szeretnél gumihalat.

  1. Sügér, kősüllő, süllő, balin
  2. Csuka, harcsa

Az első típusban említett halfajokhoz véleményem szerint elegendő 5-12 cm közötti gumihal. Sokkal nagyobb eséllyel juthatsz el a kapásig kisebb méretű gumihalakkal.

A második említésre méltó kategóriába a csuka és a harcsa került. Nem ritka, hogy a csuka akkora halakat is rabul ejt, mint a saját hossza. Igazi ragadozóról van szó, aki akkor is táplálkozik, ha felingerlik. Ezt kell kihasználnod! A harcsákat is egyre sikeresebben lehet gumihallal lépre csalni, még a nyári wobbleres időszakban is.

Végezetül engedd meg, hogy megemlítsem a legnépszerűbb, legfogósabb gumihalakat a kínálatunkból. Nem szeretném rangsorolni őket, ezért ABC rendben fogom ismertetni a gyártókat. A Daiwa Tournament gumihalak hihetetlenül népszerűvé váltak a pergető horgászok körében. A verseny szintű pergetőhorgászok is nyugodt szívvel használják őket. 
Biztosan ismerős már Neked is a Fox Rage márkanév. Nem hiába, hiszen nagyon erősen képviseli a pergető horgászattal kapcsolatos termékek fejlesztését. A Fox Rage gumihalak egyik előnye, hogy darabra is megvásárolható a webáruházban. A Slick Shad vagy Zander Pro típus napjaink egyik legfogósabb gumihal csalija. 
A Nevis Impulse Shad gumihalak egyedisége az anyagban azaz annak tulajdonságában rejlik. Egy új anyagból készült, mely sokkal erősebb a hagyományos plasztiknál. A szakítószilárdsága többszöröse lett. Nem elhanyagolható szempont a csali súlya sem. Sokkal könnyebb a fajsúlya a víznél, így jobban felkelti a ragadozóhalak figyelmét a meder alján.
A Savage Gear gumihalak elsősorban a csuka pergető horgászoknak kínál megfelelő alternatívát. Különleges fajok plasztik változata is megtalálható a repertoárban extra nagy méretben. 
A Westin gumihalak 2020-ban kerültek be a Halcatraz online horgász webáruház kínálatába. Óriási siker volt már az első hetekben. Minden ragadozó hal típusra találsz Westin gumihalat. A visszajelzések abszolút pozitívak, a kidolgozás minősége Number One!

Bízom benne, hogy segítségül szolgál ez a kis összefoglaló a gumihalakról, és a használatukról. Remélem könnyebben ki fogsz igazodni a gumihalak között a későbbiekben.

Mutass többet
Találatok száma: 1223
Lista szűrése