Szűrők
Bruttó ár
289Ft Ft3791
Akciós / Új
(6)
(9)
Gyártó
(9)
(6)
(1)
(187)
(1)
(8)
(7)
(8)
(16)
(1)
(10)
(5)
(4)
(6)
Legnépszerűbb termékeink
(7)
(1)
Raktáron
(139)
(130)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Ólmok

Legyen szó bármilyen vízterületről, folyókról, vagy akár magántavakról, vannak olyan helyzetek, hogy a szerelék részét képző ólom, vagy egyéb nehezék beszakad, vagy egy elhagyós szerelék részét képezve a vízben marad. Némely nehezéknek környezetszennyező hatása van, ami természetesen a vízre és a benne élő halakra is hatást gyakorolhat, plusz vannak tavak, ahol erre kiemelt figyelmet fordítanak és különböző prevenciókat vezettek be, a halak védelmének érdekében. A gyártók nagy többsége igyekszik természetbarát termékeket létrehozni. Ezen súlyok 100%-ig természetbarát anyagokból készülnek, wolframot és ólmot sem tartalmaznak, hanem egy teljesen környezetbarát cink-ötvözetből lettek formára öntve, beszakadás esetén nem terhelik a környezetet és megoldást nyújtanak azon horgászvizekre is, ahol kritérium az elhagyós szerelék használata. Azonban vannak még a forgalomban hagyományos ólmok is.

Például a sörétólmok:
A sörétólmok a világ leglágyabb és sok célúan felhasználható horgásztermékei. Valamennyi méret külön-külön is megvásárolható a kis dobozos utántöltők révén. A legpuhább ólomkészlet a piacon az angol DINSMORES. Olyan lágy, hogy ujjaink közé szorítva könnyedén felrögzíthetjük a zsinórra. Majd ezek után ott gond nélkül elmozdíthatjuk, a zsinór sérülése nélkül. Egyedi tulajdonsága még, az úgynevezett sliccelt hasíték. Ez az, ami segítségével könnyedén visszabonthatjuk az ólmot a szerelékünkről, amit utána újra felhasználhatunk.

Csúszó ólom:
Az úszók besúlyozása során leggyakrabban használt főólom, amelyet a zsinórra felhúzva, csupán néhány sörétólommal kell kiegészíteni. Az ólom belsejében található műanyag betét, nem sérti meg a legvékonyabb damilt sem.

Behúzó ólom:
Ez a behúzó ólmos módszer, ami azt jelenti, hogy vannak olyan pálcák, felszíni szerelékek például, amit eleve nem lehet dobni. Ez az elsődleges szempont. Másodjára a csalihalat nem tudnánk máshogy bejuttatni. Ezért találták ki ezt a módszert. Ha csónakból horgászunk, az nagyon megkönnyíti a harcsázó szerelék elhelyezését, mivel a főzsinóron lecsúszva azonnal beáll a szerelék a vízmélységnek megfelelően.  A SIC gyűrű miatt a szereléket többször fel lehet használni, mivel a fonott zsinórban nem tesz kárt.

PVA ólom:
A PVA bag-ezés technikája számos pontyfogó versenyen bizonyított már. A bag-ezés sikerének alapja, hogy egymással tökéletesen harmonizáló anyagok (pelletek, likvidek, stb.) kerülnek a PVA zacskóba, amelyek egyedi módon, közvetlenül a horogcsali köré koncentrálódnak. Mindez mit sem érne, ha a megtöltött bag-eket nem tudnánk a kiszemelt helyre, megfelelő távolságba eljuttatni. Ahhoz, hogy a nagy dobásokat a megtöltött zacskókkal is kivitelezni tudjuk, egy speciális formájú, ehhez a módszerhez legjobban alkalmazható PVA Bag ólmokat fejlesztettek ki. Az ólom műanyag csövének két szerepe is van: erre tudjuk rögzíteni, rátekerni a lezárt PVA zacskó végét, illetve stabilizálja az ólom röppályáját a levegőben.

Bojlis ólom:
Mint minden más ólomtípusnál is, itt is rengeteg forma és méret létezik. Mind inline és forgós változatban. Módszertől, távolságtól, bottól, számos tényezőtől függ épp melyiket szeretnénk használni. Érdemes a következő írást elolvasni, melyből szert tehetsz némi új információra:

https://www.halcatraz.hu/blog/2021/01/15/uj-fox-olmok-fox-edges-olmok

A Halcatraz horgász webáruházából mindent megtalálsz egy kiváló horgászcucc összeállításához. Legyen szó feederezésről, vagy fenekező szerelék alkalmazásáról, biztosan megtalálod a számodra megfelelő termékeket.

Mutass többet
Találatok száma: 269
Lista szűrése