Szűrők
Bruttó ár
389Ft Ft3791
Akciós / Új
(4)
(1)
Gyártó
(9)
(1)
(1)
(1)
(6)
(1)
(1)
(187)
(1)
(8)
(7)
(8)
(47)
(1)
(10)
(9)
(4)
(12)
Legnépszerűbb termékeink
(3)
(7)
(1)
Raktáron
(174)
(140)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Ólmok

Legyen szó bármilyen vízterületről, folyókról, vagy akár magántavakról, vannak olyan helyzetek, hogy a szerelék részét képző ólom, vagy egyéb nehezék beszakad, vagy egy elhagyós szerelék részét képezve a vízben marad. Némely nehezéknek környezetszennyező hatása van, ami természetesen a vízre és a benne élő halakra is hatást gyakorolhat, plusz vannak tavak, ahol erre kiemelt figyelmet fordítanak és különböző prevenciókat vezettek be, a halak védelmének érdekében. A gyártók nagy többsége igyekszik természetbarát termékeket létrehozni. Ezen súlyok 100%-ig természetbarát anyagokból készülnek, wolframot és ólmot sem tartalmaznak, hanem egy teljesen környezetbarát cink-ötvözetből lettek formára öntve, beszakadás esetén nem terhelik a környezetet és megoldást nyújtanak azon horgászvizekre is, ahol kritérium az elhagyós szerelék használata. Azonban vannak még a forgalomban hagyományos ólmok is.

Például a sörétólmok:
A sörétólmok a világ leglágyabb és sok célúan felhasználható horgásztermékei. Valamennyi méret külön-külön is megvásárolható a kis dobozos utántöltők révén. A legpuhább ólomkészlet a piacon az angol DINSMORES. Olyan lágy, hogy ujjaink közé szorítva könnyedén felrögzíthetjük a zsinórra. Majd ezek után ott gond nélkül elmozdíthatjuk, a zsinór sérülése nélkül. Egyedi tulajdonsága még, az úgynevezett sliccelt hasíték. Ez az, ami segítségével könnyedén visszabonthatjuk az ólmot a szerelékünkről, amit utána újra felhasználhatunk.

Csúszó ólom:
Az úszók besúlyozása során leggyakrabban használt főólom, amelyet a zsinórra felhúzva, csupán néhány sörétólommal kell kiegészíteni. Az ólom belsejében található műanyag betét, nem sérti meg a legvékonyabb damilt sem.

Behúzó ólom:
Ez a behúzó ólmos módszer, ami azt jelenti, hogy vannak olyan pálcák, felszíni szerelékek például, amit eleve nem lehet dobni. Ez az elsődleges szempont. Másodjára a csalihalat nem tudnánk máshogy bejuttatni. Ezért találták ki ezt a módszert. Ha csónakból horgászunk, az nagyon megkönnyíti a harcsázó szerelék elhelyezését, mivel a főzsinóron lecsúszva azonnal beáll a szerelék a vízmélységnek megfelelően.  A SIC gyűrű miatt a szereléket többször fel lehet használni, mivel a fonott zsinórban nem tesz kárt.

PVA ólom:
A PVA bag-ezés technikája számos pontyfogó versenyen bizonyított már. A bag-ezés sikerének alapja, hogy egymással tökéletesen harmonizáló anyagok (pelletek, likvidek, stb.) kerülnek a PVA zacskóba, amelyek egyedi módon, közvetlenül a horogcsali köré koncentrálódnak. Mindez mit sem érne, ha a megtöltött bag-eket nem tudnánk a kiszemelt helyre, megfelelő távolságba eljuttatni. Ahhoz, hogy a nagy dobásokat a megtöltött zacskókkal is kivitelezni tudjuk, egy speciális formájú, ehhez a módszerhez legjobban alkalmazható PVA Bag ólmokat fejlesztettek ki. Az ólom műanyag csövének két szerepe is van: erre tudjuk rögzíteni, rátekerni a lezárt PVA zacskó végét, illetve stabilizálja az ólom röppályáját a levegőben.

Bojlis ólom:
Mint minden más ólomtípusnál is, itt is rengeteg forma és méret létezik. Mind inline és forgós változatban. Módszertől, távolságtól, bottól, számos tényezőtől függ épp melyiket szeretnénk használni. Érdemes a következő írást elolvasni, melyből szert tehetsz némi új információra:

https://www.halcatraz.hu/blog/2021/01/15/uj-fox-olmok-fox-edges-olmok

A Halcatraz horgász webáruházából mindent megtalálsz egy kiváló horgászcucc összeállításához. Legyen szó feederezésről, vagy fenekező szerelék alkalmazásáról, biztosan megtalálod a számodra megfelelő termékeket.

Gyártó/Forgalmazó:

Avid Carp - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Carp Academy -Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

Carp Spirit -  Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3

Fox - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Guru - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148

Halcatraz - Halcatraz Kft, 4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 46.

Haldorádó - Haldorádó Team Kereskedelemi Kft., 6400 Kiskunhalas, Széchenyi István u.49

Korda - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148

MadCat - Svendsen Sport A/S, Dánia, 4621 Gadstrup, Erhervervsparken  u.14

Matrix - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Nevis -Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

SBS - SBS Baits In Europe Kft., 4400 Nyíregyháza, Debreceni u.195

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. A szerelékek távolba juttatásáért, dobásáért felel.

Ólmok: fém

Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 314
Lista szűrése