Szűrők
Bruttó ár
1588Ft Ft93991
Gyártó
(1)
(36)
(1)
Raktáron
(13)
(23)
Átmérő
mm (1)
mm (1)
mm (1)
mm (4)
mm (4)
mm (3)
mm (3)
mm (3)
mm (2)
mm (3)
mm (4)
mm (2)
mm (1)
mm (2)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Power Pro

A Power Pro talán a legismertebb márkanév a fonott zsinór piacon. Széles méretskálán kapható, a horgászok minden igényét kielégíti. A gyártás során egy az elemi szálakat megerősítő anyaggal készítik ezt a remek fonott zsinórt. Ez megakadályozza, hogy szálak szétbomoljanak. A kifinomult gyártási technológiának és az anyagkezelő eljárásnak köszönhetően a Power Pro fonott zsinór azonos vastagságban erősebb az acélnál. A zsinór kiváló körkörös keresztmetszetű. Ezáltal remekül fut le dobáskor a dobról. Valamint tárolódik azon, anélkül, hogy alakváltozást szenvedne.

Igazán nagy választékot talál az ember a fonott zsinórok piacán. A választék együtt jár a rendkívül eltérő árakkal is, de számos extrával is fel lehet vértezve egy-egy magasabb árú fonott.

Vegyük sorra az előnyöket és a hátrányokat, mi szól a fonott mellett és ellen.

Talán a legfontosabb tulajdonság, hogy a fonott zsinóroknak a szinte 0 a nyúlása. Tehát a zsinór használat közben kisebb és nagyobb terhelések esetén sem nyúlik meg, tehát akkor sem, amikor bevontatjuk a műcsalit. E képesség a legpozitívabb következménye, hogy bármekkorát is mozduljon, ugyanezt a mozdulatot közvetíti a zsinór végig egészen a bottestig, mert itt nem jelentkezik az a nyúlás, ami elsimítaná ezt a remegést. Tökéletesen összehangolt felszerelés esetén ez a zsinór a legapróbb pöccintést is közvetíti felénk, ami a csalival történik. Elég, ha egy apró falevél akad a kis wobblerünk horgára, máris érezzük a botunkon. Csalink mozgása megszűnt vagy megváltozott annak veretése érdemes megnézni minden rendben van e.

További előny, hogy a fonott zsinórok kimagasló szakítóértékekkel rendelkeznek. Ugyanannál a vastagságnál akár többszöröse is lehet a szakítóérték eltérése a fonott javára a monofillal szemben. Ez teszi lehetővé, hogy megfelelő zsinórvastagsággal igazán nagy ragadozókkal is eséllyel szállhatunk szembe.

A fonott zsinórok nagy kopásállósággal rendelkeznek, így a keményebb terepen is jobb eséllyel használhatjuk ezeket. Igaz itt meg kell jegyezni, hogy csodákra azért ezek a zsinórok sem képesek. Egy éles csukafog vagy akár egy pont megfelelő szögben lévő kőperem el tudja vágni ezt is.

Érdekes témakör az anyagszerkezet, ami nagymértékben meghatározza a termék árát. Gyakran olvasni a fonottak leírójában az úgynevezett: Dyneema szálakról. Ennek tulajdonsága, hogy 15-ször erősebb az acélnál. A Dyneema egy nagyon fejlett technológiával készül. Ez teszi hihetetlenül erős, mégis nagyon könnyű zsinórrá..
Tehát, ha azt látjuk, hogy Dyneema, akkor tudjuk a zsinór mögött valós technológia áll. Az, hogy egy fonott zsinórban ez milyen mértékben jelenik meg, már más kérdés. 

A fonott zsinórokat a gyártók különböző bevonattal látják el a hosszabb élettartam érdekében. Nagyban eltérő e zsinórok lágysága, hiszen a lágyság erősen függ az imént említett bevonatoktól is. Ám ezek a bevonatok a használat során egyre jobban kopnak, ezért zsinórunk előbb-utóbb kiszőrösödik. Hogy ez mikor történik, az sok tényezőtől függ..

A hátrányoknál legelső helyen egyértelműen az ár szerepel. Leggyakrabban kétszeres számokat látunk a monofil zsinórok árához képest.
Hátrányként kell feltüntetni a méretbeli pontatlanságot. Hátrány lehet időnként a láthatóság kérdése. A fonott zsinór feltűnőségét a különböző fluorocarbon vagy monofil előtétzsinórokkal orvosolni lehet. Eltérőek a vélemények a sárga, zöld, fekete, fehér stb. színű fonottakkal kapcsolatban.
 

 

Mutass többet
Találatok száma: 36
Lista szűrése