9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!
Szűrők
Bruttó ár
1588Ft Ft93991
Gyártó
(1)
(36)
(1)
Raktáron
(12)
(24)

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Power Pro

A Power Pro talán a legismertebb márkanév a fonott zsinór piacon. Széles méretskálán kapható, a horgászok minden igényét kielégíti. A gyártás során egy az elemi szálakat megerősítő anyaggal készítik ezt a remek fonott zsinórt. Ez megakadályozza, hogy szálak szétbomoljanak. A kifinomult gyártási technológiának és az anyagkezelő eljárásnak köszönhetően a Power Pro fonott zsinór azonos vastagságban erősebb az acélnál. A zsinór kiváló körkörös keresztmetszetű. Ezáltal remekül fut le dobáskor a dobról. Valamint tárolódik azon, anélkül, hogy alakváltozást szenvedne.

Igazán nagy választékot talál az ember a fonott zsinórok piacán. A választék együtt jár a rendkívül eltérő árakkal is, de számos extrával is fel lehet vértezve egy-egy magasabb árú fonott.

Vegyük sorra az előnyöket és a hátrányokat, mi szól a fonott mellett és ellen.

Talán a legfontosabb tulajdonság, hogy a fonott zsinóroknak a szinte 0 a nyúlása. Tehát a zsinór használat közben kisebb és nagyobb terhelések esetén sem nyúlik meg, tehát akkor sem, amikor bevontatjuk a műcsalit. E képesség a legpozitívabb következménye, hogy bármekkorát is mozduljon, ugyanezt a mozdulatot közvetíti a zsinór végig egészen a bottestig, mert itt nem jelentkezik az a nyúlás, ami elsimítaná ezt a remegést. Tökéletesen összehangolt felszerelés esetén ez a zsinór a legapróbb pöccintést is közvetíti felénk, ami a csalival történik. Elég, ha egy apró falevél akad a kis wobblerünk horgára, máris érezzük a botunkon. Csalink mozgása megszűnt vagy megváltozott annak veretése érdemes megnézni minden rendben van e.

További előny, hogy a fonott zsinórok kimagasló szakítóértékekkel rendelkeznek. Ugyanannál a vastagságnál akár többszöröse is lehet a szakítóérték eltérése a fonott javára a monofillal szemben. Ez teszi lehetővé, hogy megfelelő zsinórvastagsággal igazán nagy ragadozókkal is eséllyel szállhatunk szembe.

A fonott zsinórok nagy kopásállósággal rendelkeznek, így a keményebb terepen is jobb eséllyel használhatjuk ezeket. Igaz itt meg kell jegyezni, hogy csodákra azért ezek a zsinórok sem képesek. Egy éles csukafog vagy akár egy pont megfelelő szögben lévő kőperem el tudja vágni ezt is.

Érdekes témakör az anyagszerkezet, ami nagymértékben meghatározza a termék árát. Gyakran olvasni a fonottak leírójában az úgynevezett: Dyneema szálakról. Ennek tulajdonsága, hogy 15-ször erősebb az acélnál. A Dyneema egy nagyon fejlett technológiával készül. Ez teszi hihetetlenül erős, mégis nagyon könnyű zsinórrá..
Tehát, ha azt látjuk, hogy Dyneema, akkor tudjuk a zsinór mögött valós technológia áll. Az, hogy egy fonott zsinórban ez milyen mértékben jelenik meg, már más kérdés. 

A fonott zsinórokat a gyártók különböző bevonattal látják el a hosszabb élettartam érdekében. Nagyban eltérő e zsinórok lágysága, hiszen a lágyság erősen függ az imént említett bevonatoktól is. Ám ezek a bevonatok a használat során egyre jobban kopnak, ezért zsinórunk előbb-utóbb kiszőrösödik. Hogy ez mikor történik, az sok tényezőtől függ..

A hátrányoknál legelső helyen egyértelműen az ár szerepel. Leggyakrabban kétszeres számokat látunk a monofil zsinórok árához képest.
Hátrányként kell feltüntetni a méretbeli pontatlanságot. Hátrány lehet időnként a láthatóság kérdése. A fonott zsinór feltűnőségét a különböző fluorocarbon vagy monofil előtétzsinórokkal orvosolni lehet. Eltérőek a vélemények a sárga, zöld, fekete, fehér stb. színű fonottakkal kapcsolatban.
 

 

Mutass többet
Találatok száma: 36

Prologic LM Horog XC5 Size:06

Bruttó ár:
1 590,00 Ft / Csom
Villám nézet
Nincs raktáron Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de Ön tud előrendelést feladni az adott termékre, így mi fel fogjuk tudni venni Önnel a kapcsolatot, amikor a termék újból rendelhető lesz!