Szűrők
Bruttó ár
248Ft Ft4992
Akciós / Új
(1)
Gyártó
(1)
(17)
(22)
(2)
(3)
(6)
(27)
(18)
(2)
(1)
(4)
Raktáron
(30)
(75)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Adalék

Mit nevezünk a horgászatban adaléknak?

Már sokszor fogalmazódott meg bennünk a kérdés, hogy mi is tartozik bele ebbe a gyűjtő kategóriába a horgász webáruházban. Az adalékok közé sorolhatjuk azokat a termékeket, amelyekkel tovább dúsíthatjuk, aromásíthatjuk az etetőanyagot. Adaléknak számítanak a magvak főzéséhez szolgáló poraromák, amelyek megízesítik az etetéshez szánt magvakat. További az adalékok közé sorolhatjuk a bojli készítéséhez használatos kivonatokat és az etetőanyagba szánt horgászföldet is. Ebből látható, hogy mennyire szerteágazó az adalékok csoportja.

Etetőanyag dúsítására angolmorzsát, kukoricapogácsát és hallisztet szoktak használni a horgászok. Az angolmorzsa nem más, mint speciálisan feldolgozott kenyérmorzsa, amely a békéshal-horgászat egyik elengedhetetlen adalékanyaga, etetőanyag összetevője. A szemcsék formájukat megtartva áznak el, miközben akár a duplájára is dagadnak. Főleg a nagytestű keszegfélék és pontyok fogadják szívesen, a finomabb szemcsézetű etetőanyag közül előbúvó nagyobb falatokat, amelyek még tovább az etetés helyén tartják a kíváncsi halakat.

A TTX, azaz kukoricapogácsa a leggyakrabban használt adalékanyag, ami megfordul a horgászboltok polcain. Ez a kukoricaolaj préselése után fennmaradt melléktermék fantasztikusan erős kukorica ízt hordoz magában. A kukoricapogácsát leggyakrabban vízzel, vagy aromával öntjük fel, majd hagyjuk, hogy a nagyobb darabok is teljesen szétázzanak. A pép alkalmassá válik arra, hogy száraz etetőanyagunkhoz téve beállítsuk annak nedvességtartalmát. A TTX elérhető darált formában is, ezért sokkal könnyebb adagolni a por állagú formában. Elsősorban ponty horgászatánál van jelentősége, de a keszeges kajákat is kisimítja és egyenletesebbé teszi a kukoricapogácsa.

A pontyhorgászat ma már elképzelhetetlen halliszt nélkül, ugyanis a modern halgazdaságokban jelentős szerepet kap a fehérjedús, halliszt alapú takarmányozás. Legyen szó akár tradicionális pontyhorgászatról, vagy methodos feederezésről, a magas halliszttartalom jelentősége megkérdőjelezhetetlen! A legkiválóbb minőségű halliszt az, amely alkalmas bojlik, pelletek készítésére is, de akár az etetőanyag tovább dúsításához is használható.

Folyóvízi horgászat során a leggyakrabban használt adalék a horgászföld. Ez az adalékanyag több színben és típusban kapható. Az etetőanyag elnehezítésére szolgál, hogy könnyebben süllyedjen le a meder aljára és maradjon is ott. A Halcatraz horgászbolt kínálatában minden szükséges aromát megtalálhattok a sikeres horgászathoz.

Mutass többet
Találatok száma: 105
Lista szűrése