Shimano Előtétzsinór-Tapered


Shimano felvastagodó zsinór

Mint a legtöbb márka a Shimano is kifejlesztette a horgászai számára a felvastagodó zsinórt. Legtöbb esetben tilalom alá a fonott zsinór dobóelőkeként történő használata esik. A kis kiterjedésű tavakon ez nem okoz nagy galibát, hiszen egy vastagabb, 0,22-0,25 mm-es monofil zsinórral és persze ehhez mérten kisebb tömegű kosarakkal el lehet pecázni anélkül, hogy megéreznénk a fonott dobóelőke hiányát.

Főleg a lágy, rugalmas botok azok, amelyekkel a 30-60 méterre történő horgászat nem igényel dobóelőkét. Abban az esetben, ha a dobástáv 60 méter fölött van, bizony már nehéz dobóelőke nélkül horgászni. Egy idő után a szokásos méretű monofil zsinórok a spiccnél elvékonyodnak és elszakadnak. Természetesen egy 0,30 mm-es főzsinór sokáig bírja a gyűrődést, de azzal elég nehéz messzire dobni.

A leggyakoribb, hogy 0,20-0,22 mm-es főzsinór elé kötünk 0,30-0,35 mm-es monofil dobóelőkét. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a vastag zsinór miatt akkora lesz a csomó, hogy az csak nehezen, akadozva csúszik ki a bot gyűrűi közül. Vagy ha egy bojlis horgászról beszélünk, akkor a zászló, amivel a horgász dob általában megegyezik és ott a kemény meghúzások miatt sokkal hamarabb elgyengül.

Sok éves tervezőmunkának köszönhetően a Shimano végre piacra dobta a Shimano SpeedMaster Tapered Surf Leader 0,26-0,57mm és a Shimano SpeedMaster Tapered Surf Leader 0,33-0,57mm felvastagodó zsinórokat.

A horgászok számára óriási vívmánynak számít a felvastagodó dobóelőtét zsinórok elterjedése. Könnyen összeköthető a főzsinórral és magas szakítószilárdsággal rendelkezik, ami bírja az erőteljes dobásokat. Kopásálló előtétzsinór, amivel gond nélkül horgászhatunk akadós terepen is. Magát a zsinórt nagy kopásállóság és csomótűrő szilárdság jellemzi. Mindenki számára jól látható narancssárga színben került piacra. Rendkívül sima felülete biztosítja az extra dobástávolságokat. Kiszerelését tekintve 10db zsinór helyezkedik el egymástól teljesen függetlenül a spulnin. Teljes mértékben Made In Japan! Szakítószilárdságukat tekintve a 0,26-0,57mm-ig az 4,6-17kg bír, míg a 0,33-0,57mm-ig az 7,2-17kg-ig. Ezekkel a zsinórokkal bőven meg tudjuk fogni a 20kg-nál nehezebb halakat is.

Gyártó/Forgalmazó: Shimano Polska SP. Z O.O, Lengyelország, 62023 Gądki, J. Gutenberga 9

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászzsinór, horgászati célra. A főzsinór elő kötve, nagy terhelés, igénybevétel esetén ajánljuk a használatát.

A horgászzsinór/előke anyaga: nylon

Tisztítása: -

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Nem lebomló anyag, kérjük a kijelölt hulladékgyűjtőbe dobja!

Mutass többet
Találatok száma: 2
Lista szűrése