Sátorfűtés


Az éjszakánként mért hőmérséklet már a nyár második felében is lehet nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a nappali. Mindenki tapasztalta már, hogy a napközben jelentkező hőség miként tűnik el estére és változik át kellemetlenül hűvössé a klíma. Nem ritka, hogy akár 20 fokos differencia is megfigyelhető és a nappal mért 35 Celsius fokról éjszakára 15-re zuhan a hőmérő higanyszála. Ez a komfortérzetünket rendkívüli mértékben képes befolyásolni. Természetesen mindez kihat a teljesítményünkre is.

Fázni valóban nem kellemes. Különösen akkor nem, ha például versenykörülmények között vagyunk, de egy átlagos hétköznapi családi horgászatról esetén sem. Érdemes ezért a felállított horgászsátorban olyan hőfokot biztosítani, ami az alacsony külső hőmérséklet ellenére komfortos pihenést biztosít. Erre tökéletes megoldás a hordozható sátorfűtés, melynek használata nagyon egyszerű. A készülék hagyományos, szabvány kemping gázpalackkal működik. Miután ezt megfelelő pozícióban behelyeztük és rögzítettük, egy öngyújtóknál ismert piezós kapcsolóval lángra lobbanthatjuk a megfelelő gázmennyiséget. Ennek köszönhetően nincs szükségünk gyufára vagy gyújtóra. A fűtés intenzitása és a gázfelhasználás mértéke szabályozható.

Mindig tartsuk azonban szem előtt, hogy a sátorfűtés csak kiegészítő berendezés. A hideg ellen elsősorban megfelelő ruházattal és jó minőségű hálózsák segítségével védekezzünk! Mindennél fontosabb, hogy a rendeltetésszerű használatra és a biztonsági előírásokra mindig figyeljünk! Ez az, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni! Ezek a termékek nyílt láng segítségével üzemelnek! A berendezést felügyelet nélkül ne hagyjuk, és lehetőleg valaki mindig legyen ébren a működésük alatt! 

Alvás közben ne üzemeltessük! Ha az éjszakai pihenésünk idejére szeretnénk a sátrat felmelegíteni, akkor mindig elalvás előtt fűtsük fel a megfelelő hőfokra, majd a készüléket kapcsoljuk ki! A sátrunkban mindig biztosítsuk a megfelelő szellőzést! A sátorfűtést mindig stabil aljzatra helyezzük el, éghető anyagoktól távol!

Letakarni tilos!

Gyártó/Forgalmazó:

JAF/Energofish/Capture - Energofish KFT, 1201 Budapest, Helsinki u.75.

Everflame - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14.

Tisztítása: - száraz törlőkendővel

Sátorfűtés anyaga: fém, alumínium

Használati útmutató: Használati Utasítás Sátor Fűtéshez

1. A gázpalacktartó az oldalán, lévő lyukon nyitható ki. A palackot mindig az OFF állásban kell behelyezni!

Helyezze a palackot a nyílnak megfelelően a szelep irányában a helyére! Ügyeljen arra, hogy a palack nyakán lévő kivágás pontosan a szelepen lévő illesztőcsappal egyirányba legyen!

2. Csukja le a palack tartó tetejét! Húzza le a tekerőgomb melletti kart! Ez rögzíti a palackot és nyitja meg a szelepet a gázhoz!

3. A tekerőgombot tekerje a max állásig, majd utána egy kicsit tovább! Ez gyújtja be a készüléket! A gyújtás után a tekerőgombot még tartani kell a max állás felett pár pillanatig, amíg a hőérzékellő fej felmelegszik!

4. Ez után a min és a max értékek között állíthatja a fűtési teljesítményt.

5. Az „OFF” gombbal zárja le a készüléket, ha már nem kívánja használni!

Figyelem!

A kiürült palackot nyílt lángba ne dobja. Robbanás veszélyes!

Ne használja gyúlékony agyag mellett. Illetve ne takarja le a készüléket.

Működés alatt, vagy amíg ki nem hűl a készülék, ne érintse meg a fűtőfelületet. Baleset veszélyes.

Ne használja étel melegítésére.


Szellőzetlen helyiségben ne használja. A szénmonoxid szédülést, hányingert okozhat. Amennyiben sátorban használja, a sátor ablakát nyissa ki.

Mutass többet
Találatok száma: 5
Lista szűrése