Daiwa előtét zsinór

A feederhorgászat már jó ideje nem az, mint ami egykor volt. Rengeteget fejlődött a módszer és a hozzá való eszközök is. Már nem kizárólag rövid távon próbálkozhatunk és a végletekig finomított végszerelékek mellett megjelentek az igazán erősek is. Nem ritka az igen nagy távolságra történő horgászat sem, hiszen hiába dobálunk magunk elé (követve a feederezés régi szokásait) apró kosarakkal – ülhetünk a parton bármeddig sikertelenül, ha a halak beljebb tartózkodnak. Természetesen az extrém távolságok elérése erős felszerelést igényel, ilyen esetben pedig magától értetődő a dobóelőke vagy előtétzsinór használata.

Mivel a normál főzsinórunk a nagy erejű, távoli dobásokat nem bírná ki, elengedhetetlen, hogy az első szakasz valamivel erősebb legyen. A legkézenfekvőbb és igen elterjedt megoldás a fonott zsinór felkötése. Ez igen kedvelt, hiszen azonos átmérő mellett jóval nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, mint a monofil, így a nagy átmérő okozta dobástávolság-csökkenést is kiküszöböli. Érdemes azonban szem előtt tartani egy nagyon fontos dolgot: a halakat kímélendő a fonott előtétzsinór használatát már számtalan helyen tiltják!

Ilyen esetben lehet tökéletes megoldás a Daiwa finomszerelékes vonalának terméke, az N’Zon Tapered Shock Leader. Ez nem más, mint egy változó átmérőjű, elterjedtebb nevén felvastagodó zsinór. Egy tekercsen 5 darab tízméteres szakasz található, melyek egyenként 7 méteren át azonos vastagságúak, majd 3 méteren keresztül fokozatosan a megadott átmérőre csökkennek vissza. Ezt a részt köthetjük össze a főzsinórunkkal, így kapunk egy igen strapabíró, a nagy erejű dobásokat is jól bíró zsinórt, ami ráadásul az első szakasz hosszának köszönhetően némi kagylóállóságot is biztosít. A sorozat a feederhorgászat legelterjedtebb méretezéseit vonultatja fel, azaz 0,18-0,25mm, 0,22-0,30mm és 0,26-0,35mm átmérőket. Nem utolsó sorban a termék Japánban készül.

A Daiwa előtétzsinórjai kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, hiszen egy világmárkához mérten egyáltalán nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk egy nagyszerű termékért. Azokon a vizeken, ahol a végszerelékünket nagy távolságra kell bejuttatnunk, de a fonott zsinór használata nem opció, bátran használjunk Daiwa dobóelőkét!

Gyártó/Forgalmazó: Daiwa-Cormoran GmbH, Németország, 80992 Munich, Georg-Brauchle-Ring u.23-25
Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászzsinór, horgászati célra. A főzsinór elő kötve, nagy terhelés, ignybevétel esetén ajánljuk a használatát.
A horgászzsinór/előke anyaga: nylon
Tisztítása: -
Gyermekektől elzárva tartandó! 
Nem lebomló anyag, kérjük a kijelölt hulladékgyűjtőbe dobja!
Mutass többet
Találatok száma: 3
Lista szűrése