Szűrők
Bruttó ár
749Ft Ft15991
Akciós / Új
(1)
Gyártó
(5)
(2)
(5)
(7)
(1)
(1)
(4)
(2)
Raktáron
(19)
(8)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Etetőlapát

Az etetőlapát a horgászat során használt etetőanyag keverésére, szedésére, terítésére szolgáló eszköz. Az etetőanyag (vagy etetőkeverék) fontos szerepet játszik a horgászatban, különösen az állóvízi horgászatnál. Az etetés segítségével tudjuk helyben tartani a halakat a horgászhelyünkön. Nem lehet kérdés az, hogy mennyire fontos az etetést a körülményeket figyelembe véve megfelelő módon kialakítani, létrehozni. Ennek nélkülözhetetlen eszköze az etetőlapát.

Az etetőlapát fő feladata az etetőanyag egyenletes elosztása a vízfelszínen vagy a vízfenéken, hogy vonzza a halakat az etetett területre. A horgászok különböző típusú etetőlapátokat használnak, amelyeknek különböző kialakításai és funkciói lehetnek. Például:

  1. Hagyományos lapátok: Ezek egyszerű eszközök, kifejezetten rövid nyéllel, szinte csak markolati résszel. Az etetőanyagot közeli távolságban dobják a vízbe vagy a vízfelszínen terítik el. Általában behordós vagy part közeli horgászatok alkalmával használják. De parktikus eszköz a magvak, keverékek elkészítésére, keverésére. Az esetek többségében ezzel a lapáttal szedik egyik edényből a másikba a keveréket.
  2. Dobólapátok: Ezek olyan eszközök, amelyekkel könnyedén lehet az etetőanyagot  messzebbre juttatni. A horgász hirtelen mozdulattal dobja a hosszabb nyélen elhelyezett lapáttal a magvakat. A hosszabb nyél magasabb kerületi sebesség elérése miatt szükséges. Így a keverék nagyobb távolságra juttatható be a vízbe, agy nagyobb etetési területet tudunk létrehozni. Sok esetben ez a nyerő, mert a centrikus etetés már riasztó lehet egyes gyakran horgászott vizeken.

Az etetőlapátok kiválasztása és használata a horgászati körülményektől és a céltól függ. Például a nagyobb távolságok elérése érdekében hosszabb dobólapátokat használhatnak, míg a pontos, precíz etetéshez kisebb etetőlapátokat alkalmazhatnak.

Számos gyártó kínál a vásárlóinak etetőlapátot, így minden horgász megtalálhatja a számára megfelelő típust. Jelentsen ez méretet, nyélhosszt vagy színt. 

A Carp Academy, Carp Zoom vagy a Carp Expert termékek a legjobb ár érték arányt és praktikumot kínálják.

A RidgeMonkey gyakran készít egyedi típusokat. Itt emeljük ki a Nite Glo Fluo Etetőlapátját, mely fluo színe miatt igen egyedi kivitel, de rendkívül hasznos. Mindig megtaláljuk, hisz már messziről „világit” az éjszakában.

Külön említést érdemelnek még a Fox etetőnyelét, mely méter hosszú és 2 részes. Barátságos szállítási hosszal rendelkezik, de a méterekkel messzebb juttathatjuk el az etetőanyag keverékünket, mint a rövid nyéllel.

A Spomb lapátja segítségével a Spomb rakétákat tudjuk tölteni úgy, hogy a kioldó gomb működését ne befolyásoljuk, ne dugítsuk el a keverékünkkel.

A modern pontyhorgászat fontos kellékei, segédeszközei a lapátok. Praktikuma egyszerűségében rejlik. Így vállhatott a horgászok nélkülözhetetlen felszerelésévé.

ETETŐLAPÁT

Gyártó/Forgalmazó:
Carp Academy -Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Carp Expert - Energofish KFT, 1201 Budapest, Helsinki u.75
Carp Zoom -  Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.
Fox - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Prologic - Svendsen Sport A/S, Dánia, 4621 Gadstrup, Erhervervsparken  u.14
Spomb - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
RidgeMonkey - Energofish KFT, 1201 Budapest, Helsinki u.75
Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. A szemes takarmény mozgatására, rövid távú bedobására készül.
Etetőlapát anyaga: műanyag és fém
Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 
Használja körültekintően.
Mutass többet
Találatok száma: 27
Lista szűrése