590,00 Ft felett Stég Product termékhez fűzőtű jár!
Még 590,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Fluorocarbon Előkezsinór

Számos területen használható fluorocarbon zsinór a horgászatban. A horgászok körében a legáltalánosabb felhasználási módja a fluorocarbon zsinóroknak az előkekészítés. A fluorocarbon előkezsinór legfőbb tulajdonságai:

  • Víztiszta, áttetsző „szín”
  • Magas kopásállóság
  • Merev szerkezet

A pergető horgászatban létfontosságú, hogy beleolvadjon az előke a vízoszlop színébe. Magasabb lesz a kapások száma a hagyományos drótelőke, vagy wolfram előke alkalmazásához képest. Erre a fluorocarbon zsinórgyártó vállalatok is nagy hangsúlyt fektetnek. A termékek között számos méretváltozat megtalálható. Legyen szó könnyű ultra light felszerelésről vagy harcsa horgászatról. Elérhető 0,14mm átmérőjű fluorocarbon előkezsinór a kínálatunkban. Ezeket a vékonyabb fluorocarbon előkéket sügér, domolykó, vagy süllő horgászatánál lehet eredményesen használni.

Wobbler vagy plasztik műcsalit érdemes 30-50 cm hosszú fluorocarbon zsinóron vezetni pergetés közben. A flurorocarbon zsinórt a wobbler és a fonott főzsinór közé kell elhelyezni. A Halctraz horgász webáruház kínálatában több gyártó is kínál kiváló minőségű fluorocarbon zsinórt. A legnépszerűbb zsinórok közé tartoznak a Daiwa Prorex, Shimano Aspire és Nevis Fintech fluorocarbon előkezsinórok. A Spro Freestyle termékei is különösen népszerűvé váltak a pergető horgászok körében a fluorocarbon kategóriában.

Fluorocarbon előkezsinór kötése

Érdemes a fluorocarbon zsinórokról elmondani, hogy miként köthető. A vékonyabb méretek, körülbelül 0,35mm átmérőig gond nélkül köthetők fonott zsinórral vagy kapcsokhoz. Érdemes a vastagabb típusú fluorocarbon előkéket krimpelni. A krimpelés legegyszerűbb módja egy erre kialakított krimpelő fogóval történik, ami stabilan tartja a zsinórt az adott rögzítési pontban. Harcsa vagy csuka horgászatánál előszeretettel használják a horgászok a vastagabb méreteket. A Daiwa Prorex fluorocarbon zsinórok akár 1,00 mm-es átmérőben is elérhetőek a horgász webáruházunk felületén. Ezekhez már krimpet kell feltétlenül alkalmazni.

Fluorocarbon előkezsinórok használata

Érdemes kipróbálni, esélyt adni a felhasználására, hiszen tömérdek előnnyel jár a használata. Ezeket az előnyöket a pontyhorgászok is előszeretettel használják előkéik elkészítésében. Van az a pillanat, amikor a pontyok vagy amurok finnyásan táplálkoznak és fonott zsinóron felkínált előkén nem lehet kapást elérni. Ekkor érdemes kipróbálni a víztiszta fluorocarbon zsinórt. Az eredmény ebben az esetben is szemmel látható lesz. A pontyhorgászatban a Korda IQ fluorocarbon zsinór az egyik legnépszerűbb variáns. Számos más gyártó is kínál fluorocarbon zsinórt pontyhorgászathoz. A horgászok egyik kedvence a Carp Spirit Optimex. Szinte nincs is nyúlása ezért sokkal jobb a visszajelzés a végszerelékről. A Carp Spirit kínál egy öszvér előkezsinórt a pontyhorgászok számára, amit Camo Skin néven ismerhetünk. Fonott zsinór adja az előkezsinór külső részét, míg a belsejében egy merev flurocarbon szál fut. Ebben az esetben a flurocarbon merevséget ad az előkének a fonott zsinór miatt viszont beolvad a meder alján lévő növényzet közé.

A feeder horgászatban is akadnak gyártók, akik büszkén dobták piacra az általuk készített fluorocarbon feeder előkezsinórt. Neves angol gyártók közül a Guru juthat eszünkbe a Pure fluorocarbon zsinórral. Kiváló minőségű feeder fluorocarbon előkék készíthetők belőle, ami bedobáskor sokkal kevésbé fog gubancolódni monofil társánál.

A fluorocarbon előkezsinórok piaca széles választékot kínál. A Halcatraz online horgász webáruház felületén minden horgász megtalálja a horgászstílusához megfelelő fluorocarbon zsinórt.

Mutass többet
Találatok száma: 96