Hagyományos kapásjelzők

A kapásjelzők használata elengedhetetlen a horgászat során. A legtöbb horgászmódszerhez kell használni valamilyen típusú kapásjelzőt. A modern ponthyorgászatban elterjedtek a különböző elektromos kapásjelzők, amik nagyon megkönnyítik a horgászatot. Viszont nem minden esetben szükséges drága elektromos kapásjelzőt vásárolnunk. A hagyományos kapásjelzők tökéletesen betöltik a kapásjelzés szerepét. Nincs bennük komoly elektronika és mechanika, amitől elromolnak.

Ez az előnyük a modern kapásjelzőkkel szemben, hogy szinte nincs bennük hibalehetőség. Általános fenekező horgászathoz a legtöbb hagyományos kapásjelző megállja a helyét. Ide sorolhatjuk a csörgős kapásjelzőt, csipeszes kapásjelzőt, vagy karika kapásjelzőt. A horgász webáruház kínálatában megtalálhatóak ezek az egyszerű, de hatékony kapásjelző fajták.

Csipeszes kapásjelző

Üreges, csöves belső kialakítású kapásjelző, a gyűrűk között a zsinórra akasztva használjuk. A zsinórt kissé be kell lógatni és a kapásjelző mozgása jelzi a kapást. Az üreges, csöves kialakítás lehetővé teszi, hogy a kapásjelzőbe világítópatront helyezzünk, a kapásjelző anyaga feltűnő, szürkületben is jól látható színű. Az alján lévő fülnél fogva damillal rögzíthetjük a botvillához, így a csata végeztével egyszerűen begyűjthető. A kapásjelző teste változatos formában kerül forgalomba. A bottartóhoz való rögzítéshez szolgáló fül állítható a zsinór vastagságához megfelelően.

 

Csörgős kapásjelző

A csörgős kapásjelzőt gond nélkül használhatjuk nappal és éjszaka egyaránt. Kifejezetten jól használható, hiszen a hangja alapján remekül meghallható a kapás. Egyszerűen csak fel kell csíptetni a spicc végére és már üzembe is van helyezve. Elérhető belőle szimpla, dupla vagy esetleg LED-es változat is. A feeder horgászok igényeinek megfelelően már kapható a kínálatunkban feederspiccre szerelhető változat is.

A kezdő horgászok számára biztosan megfelel az előbb említett kapásjelzők közül egy-egy típus. Nem szükséges sok pénzt elkölteni drága kapásjelzőre, ha csak most ismerkedsz a horgászattal. Évi néhány nap horgászathoz nem fontos sok tízezer forintot elkölteni drága kapásjelzőre, ezért ajánljuk ezeket a hagyományos kapásjelzőket. A Halcatraz horgász webáruház kínálatában készleten találsz számos típust a kapásjelzők közül. Reméljük sikerül megtalálni a számodra megfelelő hagyományos kapásjelzőt.

Mutass többet
Találatok száma: 19
Lista szűrése