Szűrők
Bruttó ár
1489Ft Ft99991
Akciós / Új
(2)
Gyártó
(23)
(2)
(8)
(38)
(3)
(8)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
Raktáron
(52)
(30)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Merev karú swingerek

A swinger az elektromos kapásjelzők nélkülözhetetlen kiegészítője. Komoly kínálattal találhatjuk szemben magunkat a boltok polcain. Sínes, led-es, világítópatronos változatok kelletik magukat. Komoly dilemma előtt áll, aki először választ. A Halcatraz Horgászcentumban és webáruházban számos swinger közül tudsz választani. A swinger legfőbb feladata, hogy feszesen tartsa a zsinórt, biztosítsa a megfelelő tapadást a kapásjelző görgőjének, ami elengedhetetlen a kapás azonnali jelzéséhez. A megfelelő swinger hosszútávon megbízható marad, feszesen tartja a zsinórt, de nem sérti meg azt bevágásnál! Épp ezért kerüljük a sorjás műanyag darabokat! Drága tapasztalatot szerezhetünk egy-egy kapitális hal elvesztésével.

Alapvetően két swinger kerül napjainkban forgalomba. Amelyik világít és amelyik nem. Bár profánul hangzik, mégis megérdemli a bővebb kifejtést. Azok a swingerek, melyben beépített led található, kapáskor világítanak, nyugalmi állapotban azonban nem. Kábellel csatlakoznak a kapásjelzőhöz. A világító-sípoló kapásjelző és a világító swinger együttesen terel bennünket a megfelelő bothoz. Azokra a swingerekre, melyek nem világítanak, általában világítópatron erősíthető. Az elektromos kapásjelző sípolása és villogása mellett csak mozgásukkal árulkodnak a kapásról. Ha lehetőségeink engedik, mindenképpen válasszunk olyan kapásjelzőt, és swingert, amik csatlakoztathatóak egymáshoz! Az első holdtalan, felhős éjszakán megtérül a befektetésünk. Érdemes különböző, botonként eltérő swingereket csatasorba állítani, így távolabbról is egyértelmű, hogy melyik boton jelentkezett a kapás.

A swingerek szára is fontos szempont. Választhatunk merev, illetve láncos szárat attól függően, milyen körülmények közt horgászunk. Mi a különbség? A válasz egyszerűbb, mint gondolná az ember. A merev szárú swinger feszesebben tartja a zsinórt, nem hagyja oldalra kitérni, vagyis "hintázni". Ez különösen szeles időben fontos! Oldalszélben, esetleg esőben horgászva is pontosan látható a kapás, nem csinál a kapásjelző álriasztásokat a folyamatosan változó feszítőerőnek köszönhetően. A legtöbb ilyen száron általában mozgatható súly is található, amivel tovább finomíthatjuk a beállítást. A súly minél közelebb van a swingerhez, annál nagyobb terhelést ró a zsinórra, ezáltal kevésbé befolyásolja azt az időjárás.

Swingerhez húzott súllyal közel orkán erejű szélben is látható, ha elhúzza a ponty a csalit. Ugyanakkor ha a kapásjelzőhöz közel tesszük a súlyt, egészen finomra is beállíthatjuk a rendszert. A merev szár egyetlen hátránya, hogy a swinger csak és kizárólag függőlegesen mozog.

Ezeket a swingereket szettekben is meg tudod vásárolni, ami vagy dobozban, vagy hozzá való kistáskában van elhelyezve. Így a szállítása sokkal biztonságosabb lesz. Legyen szó Carp Academy, Carp Zoom, Prologic, Carp Spirit vagy Fox márkájú swingerekről, nálunk megtalálod.

Gyártó/Forgalmazó:

Carp Spirit - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3

Carp Academy - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

Carp Zoom - Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.

Fox - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Nevis - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

Prologic - Svendsen Sport A/S, Dánia, 4621 Gadstrup, Erhervervsparken  u.14

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. A kapás jelzésére szolgál, a jelző elmozdulása mutatja a kapást. Mechanikus kapásjelző. A bottartót és a jelző fejet egy merev huzal kapcsolja össze. Állítható fej esetén ne állítsa túl fesszesre a kapcsot, mert a zsinór szakadásához vezethez.

Merev karú swingerek anyaga: Fém és műanyag

Tisztítása: semleges kématású mosószerrel vagy tiszta vízzel

Tárolása: -

Mutass többet
Találatok száma: 82
Lista szűrése