Szűrők
Bruttó ár
1689Ft Ft93991
Akciós / Új
(15)
(3)
Csali hossz (cm)
7 13
Raktáron
(290)
(256)
Átmérő
mm (1)
mm (1)
mm (20)
mm (7)
mm (23)
mm (2)
mm (49)
mm (1)
mm (28)
mm (26)
mm (1)
mm (21)
mm (19)
mm (32)
mm (8)
mm (34)
mm (11)
mm (33)
mm (8)
mm (1)
mm (9)
mm (15)
mm (1)
mm (9)
mm (14)
mm (10)
mm (18)
mm (4)
mm (9)
mm (1)
mm (1)
mm (3)
mm (10)
mm (1)
mm (8)
mm (3)
mm (2)
mm (2)
mm (6)
mm (7)
mm (3)
mm (2)
mm (7)
mm (1)
mm (1)
mm (6)
mm (1)
mm (1)
mm (3)
mm (3)
mm (6)
mm (1)
mm (2)
Áttétel
(1)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Fonott zsinór

Szinte teljesen mindegy, hogy milyen halfaj a célhal legyen szó akár békés vagy ragadozó halról mindenféleképpen esélyt kell adnunk a technikai újításoknak és ki kell próbálnunk a fonott zsinórokat. A fonott zsinórok gyártási eljárásának sajátossága, hogy több szál fonataként készülnek. Ezek a szálak természetesen egyenként is minőségiek és strapabírók, az általuk alkotott fonatban pedig az erejük összeadódik, így biztosítva a hosszú élettartamukat.

Előny és akár hátrány is lehet az egyik legjellegzetesebb tulajdonsága a 0%-os nyúlás. Pergetéskor igazán kapóra jön, hiszen míg a monofil zsinórnak nyúlása van addig a fonottnak nincs és óvatosabb odaütésekre is könnyedén és hirtelen reagálhatunk. Egy fonott zsinór sokkal közvetlenebb módon képes mutatni, ha kapásunk van, a fárasztásnál viszont érdemes óvatosabban bánnunk a horgon lévő hallal.

A feederes horgászok körében terjedő egyik legújabb trend a fonott zsinór használata. Elsősorban keszegezésnél alkalmazzák, mert ezzel az új technikával fel tudják gyorsítani a halfogás ütemét. A fárasztás során azonban érdemes óvatosnak lenni, vagy tetszés szerint beépíteni egy erőgumit, növelve ezzel a szerelék rugalmasságát. Előnyei között érdemes megemlíteni a hihetetlenül magas szakító szilárdságot, amelyet egy hasonló átmérőjű monofilnál el sem tudnánk képzelni. Élettartama is lényegesen hosszabb, mint egy monofil. Sérülésre sem annyira igényes így Aka dósabb terepen is könnyedén horgászhatunk vele.

Hátrányai között érdemes megemlíteni az aránylag magasabb árat. De jelen pillanatban már készülnek könnyedén megfizethető kategóriában is fonott zsinórok. Felhasználási módjaik igen különbözőek. Használhatjuk főzsinórként akár feederen akár pergető horgászatkor. Rendkívül gyorsan terjedt el a pergető horgászok körében a fonott főzsinór használata. Rendkívüli kontaktot lehet tartani akár a meder aljával vagy éppenséggel a ragadozó halakkal. Rendkívül finom már akár 0,06mm-es méretben is kerülnek már forgalomba fonott zsinórok. Hatalmas sikert arat az UL horgászok körében és előszeretettel alkalmazzák szinte minden körülmények között.

Akkor kezd egy kicsit bonyolódni a helyzet, ha a hőn áhított halak a parttól távol érhetők csak el. Ekkor szükség lehet akár 100 métert meghaladó dobásokra is. Valamivel vastagabb testvéreiket akár úgynevezett „csapóként” is felköthetjük a monofil zsinórunk végére egy 6-7 métert ezzel könnyítve meg a dobásainkat. Ugyanígy nélkülözhetetlen a fonott dobóelőke zsinór a folyóvízi horgászatok során is, amikor viszont nem a nagy távolság, hanem az extra nagy súlyú végszerelék gondtalan bevetése miatt van rá szükség. A külföldi horgászok szokásait figyelembe véve azonban jól nyomon követhető, hogy nem csak akkor nyúlnak a fonotthoz, amikor extrém helyzet megoldása a cél. Ez a rendkívüli érzékenység azonban nagyon zavaró tud lenni, ha feltámad a szél és megerősödik a hullámzás. Ekkor olyan szinten „rázzák” a hullámok a spiccet, hogy belefájdul az ember szeme. Míg a monofil nyúlna és elgyengülne, a sok dobás után addig a fonottnak ez meg sem kottyan.

Jelen állás szerint a horogelőkénket is nyugodt szívvel köthetjük fonott zsinórból. Forgalomban van lágyabb némileg feszesebb fonott zsinór is így mindenki megtalálja a számára ideálisát. Valamivel nehezebben tűrik a kötéseket és nehezebb is tudjuk őket megkötni. Hosszabb horogelőke használatakor érdemes némi ólompasztát használni, hiszen a könnyed fonott zsinór elemelkedik az aljzattól és ez ijesztő lehet a nagytestű halak számára. Harcsázás szempontjából elengedhetetlen a fonott zsinór használata. Napjainkban már szinte elengedhetetlen a fonott zsinórok alkalmazása.

Mutass többet
Találatok száma: 546
Lista szűrése