Szűrők
Bruttó ár
274Ft Ft1791
Akciós / Új
(20)
Gyártó
(27)
(20)
(5)
(107)
(69)
(1)
(65)
(69)
(4)
(23)
(3)
Raktáron
(256)
(138)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Feeder horgok

A legnépszerűbb horgász módszer Magyarországon a feederezés. Nem hiába, hiszen könnyen elsajátítható technika. A nagy előnye, hogy kevés az eszközigénye. A feeder botok működési elve pofon egyszerű.

A horog kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe vennie egy kiváló eredményekre vágyó horgásznak. Nem elég csak azt megnézni, hogy szakállas vagy szakáll nélküli a horog, de bizony már azt is tudni kell, milyen halat szeretne fogni. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyféle horoggal csak egyféle halra lehet menni, azonban a gyártói ajánlásokat azért érdemes figyelembe venni, hiszen azokat megfogadva a siker biztosabb, míg egyéb esetekben a horgász gyakorlottságától és némi szerencsén is múlik a fogás.

A mai horgászboltok polcai tele vannak horgokkal és a hatékony végszerelékek összeállításához szükséges mindenféle kellékkel. Az utóbbi három év alatt a horgászpiac jelentősen bővült, új horgok száz fajtája kapható a boltokban. Pár tanács, hogy jó horgot válassz. A horog hegyének minál hosszabb élesnek kell maradnia. Az előkének segítenie kell a horog fordulását. Amint beakad a horog a hal szájába, fontos, hogy a horoghegy minél mélyebbre hatoljon, amikor a hal megfeszíti a horogelőkét.

A horgokat tekintve nagyon megoszlanak a vélemények. Vannak, akik vastagabb, míg mások vékonyabb húsú típusokat, kerek öblű vagy szögletes modelleket, szakállas vagy éppen szakáll nélküli horgokat kötnek az előkéjükre. A feederbotos pontyozásnál manapság a leggyakoribb csalifelkínálási mód egyértelműen a hajszálelőkés megoldás. A pelletek, fűzött csalikombinációk, kukoricaimitációk, élő csalik mind-mind különböző formájú horgot kívánnak meg, ugyanis ezek különböző módon állnak a vízben, és a jó akadás érdekében ezt is figyelembe kell venni. Egyre több horgász látja meg a lehetőséget a szakáll nélküli horgokban, aminek oka, hogy akadásuk legalább olyan jó, mint a szakállal ellátott modelleknek, ám sokkal kisebb sebet okoznak.

A pontyra, kárászra ugyanolyan horoggal horgászhatunk, természetesen méretbeli különbséggel. Az e két faj horgászatához használt horognak elég öblösnek kell lennie, hogy minnél nagyobb területet érjen át a hal szájába, így biztosítva, hogy ne csak a ponty száján lévő bőrbe akadjon, amikor is nagy valószínűségű a hal elvesztése.

A horog összhangja felszerelésünk egyébb elemeivel: itt főként a bot kérdése merül fel. Minnél lágyabb botot használunk, annál kisebb horgot tehetünk fel. Pickernél 14-es az alsó határ, medium feeder:8-10-es a jó, Mh feeder:8-as, H feeder: 6-os az ideális választás. Zsinórunk is befolyásolhatja a horogméretet, a lágyabb, nagyobb nyúlású zsinór jobban elbírja a kis horgot.


Tökéletes választás lehet feeder horognak:

  • Gamakatsu horgok
  • Tubertini horgok
  • Matrix horgok
  • Preston horgok
  • Korum horgok
  • Guru horgok

Ezek bármelyikét megtalálod az online felületen, vagy személyesen a boltban.

Gyártó/Forgalmazó: 

Benzár Mix - Energofish kft. - 1201 Budapest, Helsinki u. 74.

Carp Zoom - Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55

Gamakatsu - Spro Deutschland GmbH, Németország, 40472 Düsseldorf, Kanzlerstabe u.4.

Guru - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148

Matrix - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Preston Innovations - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

VMC - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászhorog, horgászati célra.

A horog anyaga: acél

Tisztítása: -

A horog hegye balesetveszélyes, gondatlan használata sérülést okozhat!

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 394
Lista szűrése