Szűrők
Bruttó ár
389Ft Ft1591
Gyártó
(19)
(3)
(1)
(21)
(19)
Raktáron
(24)
(39)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Keszegező horog

A mai horgászboltok polcai tele vannak horgokkal és a hatékony végszerelékek összeállításához szükséges mindenféle kellékkel. Az utóbbi három év alatt a horgászpiac jelentősen bővült, új horgok száz fajtája kapható a boltokban. Néhányuk nagyon jól fogja a halakat, de vannak közöttük olyanok is, amelyek inkább a pénztárcánkat „fogják meg”. Ezek közül nagyon sok csak a már korábban jól bevált formákról készült másolat. Ahhoz, hogy a horog és a horogelőke maximálisan hatékony legyen, meg kell felelnie az alábbi három feltételnek:

  • A horog hegyének minél hosszabb ideig élesnek kell maradnia.
  • Az előkének segítenie kell a horog fordulását - akár 360 fokot is, ami a jó akadáshoz fontos.
  • Amint beakad a horog a hal szájába, fontos, hogy a horoghegy minél mélyebbre hatoljon, amikor a hal megfeszíti a horogelőkét.

Ideális az a horog, ami kapáskor rögtön akad a hal szájába, egyenes heggyel és széles horogöböllel rendelkezik, amin a horogszem befelé van hajtva, hogy segítse a befordulást, és amin behajtott a horogszár, mely biztosítja, hogy a horog jól tart a fárasztásnál.

A keszeges horgászat alapvető feltétele a kisméretű, könnyű, vékony húsú és rendkívül hegyes keszegező horog. Az sem hátrány, ha egy kicsit hosszabb a horog szára és kíméletesen fel lehet rá fűzni az élő csalit, ami a legtöbb esetben giliszta, csonti, pinki vagy szúnyoglárva, illetve ezek kombinációja.

Piros színű csalikhoz értelemszerűen egy piros horog lehet a tökéletes választás, különösen akkor, ha finnyásan táplálkoznak a keszegek. A szebb keszegek szívesen veszik fel a csemegekukoricát is, érdemes tehát ezzel is próbálkozni, ha az élő csalira csak a kisebb példányok kapnak.

Tökéletes választás lehet keszegező horgászathoz:

  • Gamakatsu horgok
  • Tubertini horgok
  • Matrix horgok
  • Preston horgok

A keszegező horgokat szinte minden esetben monofil zsinórral kötjük. Ha a horog nem akadt biztosan a ponty szájában, fontos, hogy a főzsinórt mindig feszesen tartsuk, főleg ha befelé hajtott hegyű horoggal horgászunk.

Mutass többet
Találatok száma: 63
Lista szűrése