Szűrők
Bruttó ár
23489Ft Ft415491
Akciós / Új
(2)
(1)
Csapágyszám
(2)
(3)
(2)
(1)
(1)
(4)
(2)
(2)
(1)
(2)
(1)
(1)
(1)
Fékrendszer, Típus
(8)
(18)
Gyártó
(27)
Legnépszerűbb termékeink
(2)
Méret
(1)
(1)
(2)
(5)
(3)
(5)
(5)
(2)
Pótdob anyaga
(1)
(8)
(5)
Pótdobok száma
(5)
(14)
Raktáron
(11)
(16)
Áttétel
(6)
(4)
(5)
(12)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Daiwa távdobó orsó

Korunk talán legnépszerűbb orsóiról beszélünk, ha távdobó orsókat említjük. Hatalmas divatot teremtett a távoli horgászat. Valóban vannak olyan helyek ahol a hal 100 vagy akár 120méterre van szokatva és ilyen helyeken elengedhetetlen egy jó távdobó orsó.

Belépő szintű orsója a Daiwa Black Widow 25A. 25mm dobemelésű Big Pit nagyhalas orsó. Erényeit igazán közepes és rövidtávra pontyozva csillogtatja meg, viszont 100m feletti dobásoknál is megállja a helyét. A 0,35mm-es zsinórból ráférő 270 méteres zsinórkapacitás komoly tartalékot jelent.

Hasonló kategória a Daiwa Black Widow 5000LDA. Kónuszos dobú, 35mm-es dobemelésű Big Pit orsó. A különleges gyártási folyamatnak és anyagválasztásnak köszönhetően a DAIWA egy kiváló ár-teljesítmény arányú orsót dob piacra, melynek vonóereje magas és jól állja az igénybevételt is. Modelltől függően a zsinórkapacitás 530 méter 0,35mm-es monofil zsinórig terjedhet.

Hatalmas sikert aratott máris a Daiwa Crosscast 45SCW 5000LD QD, Daiwa Crosscast 45SCW 5000C QD és a Daiwa Crosscast 45SCW 5000C QD SURF. Ezek az orsók technológiailag megegyeznek csak színben és dob mélységségben térnek el. Mindegyik orsó 45mm-es dobemeléssel és Slow Cross Wrap zsinórfektetéssel készül. A nyugodt futásával és elképesztő vonóerejével vesz le a lábunkról, valamint az SCW zsinórfektetéssel, mely kisebb súrlódási ellenállása miatt nagyobb dobástávokat tesz lehetővé. A QD fékrendszernek köszönhetően azonnal reagálhatunk a megváltozott körülményekre fárasztáskor, de akár változó áramlási viszonyok között is. A Longcast dobperem csökkenti a súrlódást dobáskor, amivel jótékonyan hozzájárul a hosszabb dobásokhoz. Ideális akkor, amikor igen távoli etetéseket kell megdobni. A kerek HIP zsinór klip kíméli a zsinórt és optimális, amikor minden alkalommal pontosan kell megdobni az etetést. Az orsó felülete úgynevezett „No Paint“, azaz lakkozatlan kivitel - így nem pattogzik le róla semmilyen festék.

Következő lépcső a Daiwa Emblem 45SCW QD. QD gyorsfék rendszerrel ellátott távdobó pontyozó orsó a Daiwa kínálatából. Gyárilag el van látva fém pótdobbal, így a legtöbb igényt tökéletesen kielégíti. Áttétele 4.9:1. Súlya alig haladja meg az 500grammot, amely hatalmas előny egy ekkora távdobó orsónál. A pótdobja hatalmas előny a mai orsóknál ahol már igyekeznek kivenni ezeket a plusz dolgokat a termékekből. Testvére a Daiwa Emblem 45SCW QD OT. Modellje felépítését tekintve szinte teljesen azonos az Emblem 45 SCW QD modellel. Mindössze a retro, old school jellege különbözteti meg. OneTouch lehajtható hajtókarjával, arany dobjával és fa hajtókargombjával tér el tásától.

Következő lépcső egy valódi felső kategóriás feeder orsó a Daiwa Cast'izm Feeder 25QD. A speciális fejlesztésű 25mm-es dobemelés a nagy dobátmérővel kombinálva lehetővé teszi egy nagyon kicsi, kompakt orsóházas, hosszú, sekély dobú távdobó orsó létrehozását. A mérnökök úgy optimalizálták a dobátmérőt, hogy dobáskor a lehető legkisebb súrlódás keletkezzen a gyűrűkön. Ezen felül a dob kúposságát úgy kalkulálták, hogy azzal a dobáskori gubancképződés esélyét a minimumra csökkentsék. Ikertetvére a Daiwa TDR Distance 25QD. Technológiailag teljes mértékben megegyezik az előző orsóval. 2 darab különbség fedezhető fel, az élénk kék dizájn és az orsó mellé kapott pótdob.

Következő lépés a Daiwa Emblem EM 25 QD. Az Emblem 25 a jól ismert és roppant sikeres Cast'Izm 25 QD-n alapul, mintaszerűen sima futása és csekély súlya meggyőző. A Zaion orsóház masszív, stabilan tartja a hajtóművet, nagyban hozzájárul a súlycsökkenéshez. A 25mm-es dobemelés egyedülálló, ez teszi lehetővé azt, hogy egy kis, kompakt orsóházat nagyméretű, hosszú dobbal házasítsunk. Így jön létre egy funkciójában klasszikus nagyhalas orsó, lényegesen könnyebb orsótesttel. Nagytestvére a Daiwa Cast'izm 25QDA. A dob kúposságát úgy kalkulálták, hogy azzal a dobáskori gubancképződés esélyét a minimumra csökkentsék. A Cast'Izm QDA egyszerre alkalmas pontyhorgászatra, nagy távolságra, feederezni és nehézpergetésre is. A tartósan sima futásról a Mag Sealed megoldás gondoskodik. Ez az orsó a feederes orsók zászlóshajója, ha keresnénk, se találnánk nála jelenleg jobb feederes távdobó orsót.

A felső kategória a Daiwa Basia 45 SCW QD-val kezdődik. Ebben az orsóban minden benne van, amit a Basia névtől elvárunk, sőt. A Daiwa Basia 2019 megkapta a népszerű SCW lassú dobemelést, ami gondoskodik a tökéletes zsinórképről. Gyárilag jár hozzá egy sekély kivitelű pótdob, így azt sem kell külön venni hozzá. Ez egy igazi remekmű Japánból. Kevés jobb orsót találunk ettől még a Daiwa palettáján is. Következő a Daiwa Basia 45SLD QD. Az új Basia 45SLD QD teljesen átdolgozásra került, sok részletét tekintve optimalizálták az európai piac igényeinek megfelelően. Az új Basia 45SLD QD dobját mélyebbre esztergálták, így növelték meg a zsinórbefogadó képességét - az új dobra így ráfér 300m a 0,35mm-es damilból. A főtengely ellenálló rozsdamentes acélból készül, sokkal erősebb, mint az elődmodell tengelye. A visszafogott fekete design, a valódi fa hajtókargombbal igazi ékszerré teszi ezt az orsót. Ehhez a QD-modellhez pótdobot is adunk. Ez az orsó szintén Japánban készült. A távdobó orsók közül is talán a legjobb a Daiwa Basiair Z45 QDA. Japán mérnökök továbbfejlesztették a legendás Basiair orsót - immár Mag Sealed mechanizmussal. A Zaion és magnézium kombinációja ideális arra, hogy extrém könnyű, mégis roppant erős és terhelésnek ellenálló orsókat készítsünk belőle. A Mag Sealed megoldás gondoskodik arról, hogy az orsóház a tengely felől teljesen tömített legyen, így nem juthat szennyeződés a hajtóműbe. Ennek tartósan sima és nyugodt futás az eredménye. Az egyik legjobb, hanem a világ legjobb távdobó orsója.

Ha szeretne minden Daiwa terméket egy helyen menézni, azt a linkre kattintva megteheti.

Mutass többet
Találatok száma: 27
Lista szűrése