Szűrők
Bruttó ár
25989Ft Ft26791
Akciós / Új
(3)
Csapágyszám
(2)
Fékrendszer, Típus
(3)
Gyártó
(3)
Méret
(1)
(1)
(1)
Pótdobok száma
(3)
Áttétel
(3)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

by Döme távdobó orsók

Habár a feeder horgász technika alapvetően rövid vagy közepes távolságon történő horgászatot jelent, néhány éve mégis felmerült az igény olyan orsókra, amelyekkel a távdobás is megvalósítható. Alapjaiban kellett átgondolni mindazt, ami addig a feederorsókat jellemezte, hiszen olyan orsókra volt szükség, amelyek jóval nagyobb testűek, masszívabb méretűek, ugyanakkor mégsem veszítik el feeder orsó jellegüket. A távdobó orsók már jelen voltak a piacon, a feladat csak annyi volt, hogy ötvözzék a finomszerelékes igényekkel.

A távdobás szükségességét nem hiszem, hogy magyarázni kell. A lényeg, hogy bizonyos esetekben a halak a vízterület jóval beljebb lévő, nem horgászott szakaszára húzódnak vissza. A siker érdekében el kell érnünk ezt a zónát, ami átlagos felszereléssel nem igazán lehetséges. Ahogyan erre a célra távdobó botokat is megalkottak, úgy természetesen létrejöttek a távdobó orsók is. Mindkét eszköz közös jellemzője, hogy minden tulajdonságukban a távdobást segítik. Egy botnál ez természetesen a megnövelt hossz (pl. 4,20m) és a nagy átmérőjű (50mm) keverőgyűrű. De hogyan is néz ki ez az orsóknál?

A by Döme Team Feeder Long Cast orsókon tökéletesen lehet szemléltetni mindazt, ami egy távdobó orsótól elvárható. Először is feeder orsókhoz viszonyítva nagy méretűek. Három méretben készülnek, a legkisebb közülük 4500-as, míg a legnagyobb 6500-as. Kézbe véve azonban meglepő, hogy méretükhöz képest a súlyuk csekély. Természetesen nem pillekönnyűek, de sikerült elérni azt a súlyt, ami még elengedhetetlen a megbízható működéshez, ugyanakkor egy hosszabb fárasztás során sem válik kényelmetlenné. Egy távdobó orsó szerkezete sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mint egy átlagos orsó. Jóval nagyobb, nehezebb szerelékeket kell sokkal messzebbre juttatnia, majd onnan visszatekernie, sőt ilyen távolságokból kell a halat is partra segíteni. A dobkialakítástól kezdve a megerősített belső szerkezetig mindennek egy cél felé kell mutatnia – a nagy távolságok akadálytalan leküzdése felé. Nagyméretű tekerőgomb, erősített felkapókar, zsinóraláfutás-gátló keret, automata rotorfék, nagy dobátmérő. Csak néhány azok közül a tulajdonságok közül, amellyel rendelkeznek ezek az igazi nagyhalas, távdobó orsók. A dobkialakítás ugyanakkor mégis azt sejteti, hogy egy valódi feederorsóról van szó. A sorozat minden tagja nagy méretű, de sekély dobot kapott. Így nem szükséges fölöslegesen akár nyolcszáz-ezer méter zsinórt felcsévélni rá, 0.20-as zsinórból 300m-rel „jól lakik”. Ezt ugyanakkor kíméli is, a főzsinórunk nem törik meg, nem csavarodik használat közben. Érdemes még megjegyezni, hogy mindhárom méret elérhető nyeletőfékkel szerelt változatban is, ráadásul ez alig valamivel növelt az orsó súlyán. Ez a sorozat a by Döme Team Feeder Long Cast LCS elnevezést kapta, ahol az L.C.S. a beépített nyeletőfékrendszerre utal. Ezt a tulajdonságot leszámítva mindenben megegyezik a két széria.

A Halcatraz Horgászcentrum és horgász webshop kínálatában állandó szereplő mindkét változat mindhárom mérete. Mindenkinek ajánlott, legyen akár kezdő, akár versenyző. A teljes by Döme termék kínálatukat a linkre kattintva érheti el.

Gyártó/Forgalmazó: Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra.

A horgászorsók anyaga: műanyag, műanyag-kompozit, fém, alumínium,  kenőanyag.

Nedves törlőkendővel tisztítsa!

Kérjük ne szedje szét hiba esetén!

Meghibásodás, hiba esetén a karbantartást, javítást bízza szakszervizre!

Az horgász orsó felkapókarját minden esetben kézzel váltsa át!

A horgász orsó zsinórtárolásra használható, nem erőátvitelre!

Mutass többet
Találatok száma: 3
Lista szűrése