9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Banax nyeletőfékes orsó

A Banax cég megalakulása még nem ezen a néven, de 1973-ban történt, amikor a japán Daiwa Seiko-val közösen létrehozták Koreában a Bando Sports Ltd-t. Orsók és általános horgászfelszerelések gyártására specializálódtak. Néhány évvel később, 1977-ben már megkapták a „Legjobb Minőség" díját. A cég eljutott oda, hogy 1986-ban különvált a Daiwa-tól és saját erőből működött tovább. Ehhez alig több mint tíz évre volt csak szüksége. 1992-ben egy szervezeti átalakulás után nevet változtattak Bando Leports Ltd névre. Három évvel később a német Tuv Cert megadta gyártmányainak az ISO 9001 minősítést. 1995-ben a kínai Shinwoo horgászbotgyár vezetését is átvették, 1997-ben pedig elkezdték használni a Banax nevet. Ekkoriban indították el Kínában is az orsók gyártását. 2002-ben a cég újra nevet változtatott, azóta Banax Co. Ltd néven ismerjük. Egy év múlva a Shiwoo botgyár is beolvadt a Banax-ba. Ezután a cég fejlesztéseket végzett a minőség javítása érdekében és 2004-ben a Banax botok gyártása is megindult.

Az elmúlt néhány évtizedben a Banax hatalmasat fejlődött. Az utóbbi időben főleg a precíziós mérnöki és gyártási tevékenységekre összpontosított. Ennek célja a kiemelkedő minőség és a lehető legjobb teljesítmény elérése. A Banax nyeletőfékes orsóit világszerte ismerik, forgalmazzák és használják. A nyeletőfék lényege, hogy a felügyelet nélkül hagyott orsó ellenállás nélküli, szabad mozgást enged a halnak. Mondhatni „futni hagyja” anélkül, hogy az a felszerelést a vízbe rántaná. A kézbe vétel után viszont egy mozdulattal átkapcsolható és innentől a teljes kontroll a horgász kezében van.

A Halcatraz horgász webshop kínálatában ezek közül a Banax Helicon 5600 NF típusú nyeletőfékes orsó található meg. A Banax Helicon egy igazi távdobó, nyeletőfékes pontyozó orsó, amely ár-érték arányban nagyszerű és több mint 10 éve áll a bojlis horgászok rendelkezésére és nem okoz nekik csalódást. Alumínium nyújtott dobbal rendelkezik, hogy könnyedén lefusson róla a zsinór. A sima futásról 5+1 acélcsapágy gondoskodik. Titán bevonatú zsinórvezető görgőjének hála tökéletes zsinórképet kapunk és fokozatmentes visszaforgásgátló rendszerrel rendelkezik. A fékrendszerről pontos elsőfék és precízen hangolható nyeletőfék felel. Alumínium dob mellett, egy grafit dob is megtalálható a dobozban. A Banax Helicon egy tekerés alatt 100 cm zsinórt tud feltekerni, mellyel könnyedén kitekerhetjük a szerelékünket. A zsinórt tökéletes rendben rakja vissza, ezzel segítve elő az akadálytalan lefutást a következő dobásnál. Hajtókarja egy mozdulattal behajtható, kotyogásnak nyoma sincs. Az orsó mellé egy szintén nyújtott távdobó grafit dob is jár. Súlya 820 gramm, ami egy igazán strapabíró orsó érzetét adja. Rendkívül erős belső szerkezettel rendelkezik, dobja peremén titánium bevonat található, hogy a zsinór könnyedén lefusson róla. Ennek köszönhetően egy jó bottal párosítva a távdobás sem jelent akadályt. Óriási zsinórkapacitásának köszönhetően pedig egy behúzós peca során is jól teljesíthet, hiszen .30-as zsinórból akár 480 métert is képes befogadni.
Ez az orsó nem követi a divatot. Nem dizájnos, nem könnyű, nem kicsi. Nem is lehet, hiszen extra igénybevételhez lett tervezve. Egy masszív, szögletes, robosztus felépítésű darab, kézbe véve egy katonai gépezet érzetét kelti. Megbízható, letapadásmentes, óriáslamellás fékrendszer, megerősített szerkezet, deformálódásra képtelen anyagok és több tízezer eladott példány – ez jellemzi a Banax Helicon 5600 NF orsót. Amit vállal, azt viszont tudja: ez az orsó évek múlva is ugyanazt fogja tenni, mint évekkel ezelőtt. Igazán nagy halakat partra segíteni. Mindezt ráadásul igen kedvező áron.

Mutass többet
Találatok száma: 1