Matrix rakós bot

A rakós botokat eredetileg a versenyhorgászoknak fejlesztett botként tartottuk számon. De a megjelenése után néhány évvel már a hobby pecások körében is megjelent ez a módszer. Széles körű elterjedésére azért nem kell számítanunk, hiába ez a legpontosabb horgászmódszer. Sajnos az eszközigénye a legtöbb horgász számára rémisztően nagy, illetve az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy egyre kevesebben horgásznak úszós módszerrel. Mi mégis folyamatosan kínálunk vásárlóinknak néhány típust, mert úgy gondolom, hogy egy horgászbolt, azaz egy igazi szaküzlet választékában ott kell lennie a rakós botoknak is.

Amikor a Matrix forgalomba hozta az első rakós botját, még nem éreztük úgy, hogy nekünk mindenkép a kínálatunkban kell tartanunk a botot. Talán akkor jól is döntöttünk. Viszont! Amikor elkészítette a Matrix MTX1 rakósát, és először a kezembe vettem, nem volt kérdés, hogy a Halcatraz horgászbolt is a készletére veszi. Egy rendkívüli adottságokkal rendelkező botot készített a Matrix, mely nem csak a hobby de az amatőr versenyzők kedvencévé is vált. A Matrix MTX1-es rakós botja 13 méter hosszúságban sem lépi át az egy kilógrammos határt, pontosan 940 gramm. Egy igazi nagyhalas bot, mely saját tapasztalatom szerint, hihetetlen jól működik folyó vízen is. A bot könnyű súlya és hihetetlen tarthatósága teszi lehetővé a pontos csalivezetést. Nagy kedvencemmé vált ez a rakós bot.

A botot angol szokásnak megfelelően pack-ban, azaz csomagban áruljuk. A csomag tartalmaz a 13 méter hosszú botot, 3 darab power kit-et, etetőcsészés top-set-et, minitoldót. Természetesen minden kit-en az oldalkivezetéses gumizás található. Ami fontos még, hogy természetesen készletünkön tartjuk a bot top-set-jeit, a sérülékeny 3-as, 4-es és 5-ös tagot. Ha valaki használ rakós botot, az tudja, hogy ez mennyire fontos, és mennyire nem jellemző a hazai horgászboltokban.

A másik, szintén népszerű Matrix rakós botunk a Matrix Torque Euro Carp 10,5 méteres rakós botja, mely egy kőkemény pontyozó minirakós. A legnagyobb testű halak horgászatára készült, szinte bármilyen vastagságú csőgumi befogadására alkalmas. Természetesen oldalkivezetéses gumizással szerelt, kerámiabetétes furatokkal. Az élménytavak legjobb botja, melyet minden horgásznak szívesen ajánlunk. A rakós botos horgászmódszer, mint már említettem, a legpontosabb horgászatot teszi lehetővé, ennek megfelelően az egyik legsikeresebb módszer. Minden horgásznak ajánlom figyelmébe, mert a nagy testű halak fárasztása rendkívüli élmény egy ilyen bottal.

Mutass többet
Találatok száma: 11
Lista szűrése