7 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 7 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Spod orsók

Bizonyára a legtöbb horgásztársam egyet ért velem, hogy ha valóban sikeresek akarunk lenni a vízparton, akkor bizony szükségünk van néhány, egészen kiváló minőségű kiegészítőre. Nincs ez másképp, akkor sem, ha éppen a rakétázó vagy spod botunkra keresünk egy megfelelő horgászorsót. Angliában és Európa szerte erre a célra nagy sikerrel alkalmazzák a Daiwa, Shimano és Okuma Spod orsókat. Ezekről az orsókról annyit kell tudni, hogy a belső szerkezetük sokkal jobban meg van erősítve, mint társai. A rendszeres és nagy erőkifejtés hatására hamar tönkremennének az erre használt orsók, ha nem így lenne. Az áttétele is más a többi „hagyományos” orsókhoz képest. Erre azért van szükség, illetve azért jó, mert egy tekeréssel több zsinórt tudunk feltekerni. Sokkal kényelmesebbé téve számunkra a horgászatot. Gyorsabbak lettünk így, illetve kevésbé fáradunk el a peca során.

Milyen egy jó Spod orsó?

  • Legyen a dobja „nagy”. Ez mit takar? Legyen széles, kúpos vagy hosszított. Távdobó kialakítású. Mindezek a tulajdonságok elősegítik számunkra azt, hogy stabilan és folyamatosan meg tudjuk dobni azt a távot, amit horgászunk. Nagyon sok horgász 100 méter feletti távolságokat horgászik meg. És ahhoz, hogy pontosak és egész nap profik legyünk, szükségünk van ilyen eszközökre.
  • Legyen nagy a fékereje. Mivel nagy súlyt dobunk vele, dobásnál kellemetlen lenne, ha megcsúszna a fék. Biztosan járt már úgy sok horgásztársam, hogy a zsinór belevágott a ujjába. Nem a legkellemesebb érzés.
  • Könnyű. Bár ez minden orsóra igaz. Folyamatosan kézben van az orsó. Nem mindegy, hogy hány grammot tartja az ember a kezébe. Sokan gondolják, hogy ez nem nagy szempont. De vannak horgászok vagy verseny horgászok, akik több napot is kint tartózkodnak a vízparton és akár a 100. vagy még több dobáson van túl. Magamból kiindulva egy hosszabb nap után kimerülök, ha egész nap komolyan veszem a pecát.
Mutass többet
Találatok száma: 0

Nincs találat.