Feeder szerelék

Annak ellenére, hogy a feeder horgászat meglehetősen egyszerű módszer, nagyon sok gyártó igyekszik még inkább megkönnyíteni a horgászok dolgát. Ezért létrehoznak részben vagy akár teljesen elkészített, előre megkötött, használatra kész végszerelékeket. Ezáltal a víz mellett töltött értékes időnkből sokkal többet szánhatunk a horgászatra.

A legegyszerűbb, bizonyos értelemben már részben elkészített szereléknek nevezhető eszköz a kapoccsal ellátott gubancgátló. Ezek közül a legtöbb típust a Nevis kínálja nekünk. Létezik áttetsző, fekete, camo vagy fluo változat, ráadásul különböző hosszúságban. Ugyanezt a Carp Expert (CXP) élénk zöld változatban kínálja, megkönnyítve a dobás közbeni tájékozódást. A Carp Zoom pedig a hiánypótló, fém gubancgátlókat gyártja, kétféle méretben, enyhén kifelé hajló peremekkel, tökéletesen sorjamentes eldolgozással. A gubancgátlók általában a végeiken rendelkeznek valamilyen eldolgozással, ütközőszerű kialakítással. A Nevis tört gubancgátlóinak hosszabb szárát eltávolítás után a normál methodkosarak kiegészítésére is használhatjuk. Ezáltal stabilabb dobást és kevesebb gubancot érhetünk el velük.

A két nagy finomszerelékes márka, a Matrix és a Daiwa N’Zon a már megszokott módon fej fej mellett haladva alkotja meg a profi kiegészítőket, így a végszerelékeket is. A Matrix három méretben (4, 6, 8 cm) és két erősségben (Standard és X-Strong), az N’Zon pedig a saját méreteiben gyártja a csúszós kosártartó végszerelékeit és az egyedi Heli Feeder Rig típust, amellyel egy feeder helikopter szerelék alkotható meg. Olyan eszközök ezek, melyek versenykörülmények között is tökéletesen teljesítenek, sőt, ezeken kívül sok esetben mást nem is engedélyeznek versenyeken.

Ezekhez hasonló a Nevis csúszó feeder kosár tartó szereléke, amely megakadályozza a gubancolódást és lehetővé teszi a kosarak gyors cseréjét. A Carp Zoom pedig megkötötte nekünk az erőgumis változatot.

Ha tényleg csak egy gyors pecára van időnk, akkor válasszuk a Benzár Rapid Method Feeder szereléket. Ez egy komplett, method kosárral, előkével, csalitüskés horoggal szerelt változat, három különböző (40g, 50g, 60g) súlyban, de mindegyik tölthető a legáltalánosabb szilikon töltőkkel. Nagy segítség, hogy a csomagolás hátulján tájékoztatásként egyértelműen fel vannak sorolva a felhasznált elemek paraméterei (horogméret, zsinórvastagság, stb.)

Mutass többet
Találatok száma: 30
Lista szűrése