Szűrők
Bruttó ár
1289Ft Ft58791
Akciós / Új
(13)
(3)
Gyártó
(3)
(15)
(2)
(2)
(8)
(2)
(1)
(4)
(5)
(10)
(31)
(1)
(1)
(4)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(6)
Raktáron
(56)
(35)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Haltartó Szák

A haltartók most már szinte minden horgászmódszer és horgász nélkülözhetetlen eszköze. Nem hiszem, hogy magyarázatra szorul: a már megfogott halak tárolására szolgál. Kifejezetten erre a célra lett fejlesztve, illetve fejlesztik a mai napig. Miért is fontos ez?

A modern horgászatban egyértelmű törekvés a fogva tartok halak kíméletes tárolása. Hisz ezek a halak az esetek egy részében visszakerülnek az éltető közegükbe, szerencsés esetben ugyanabba a vízbe. De fontos a horgászok számára, a zsákmányunk életben tartásai is a horgászat befejezéséig, az időjárási körülményeket figyelembe véve. Lehet hűvös és tomboló szél, vagy fülledt tikkasztó kánikula. Senki sem szeretné a haltartó szákban tárolt hala elpusztulna.

Több haltartó típus van a mai napig forgalomban:

A verseny haltartók: melyek jellemzője a hossza, az alakja és az anyaga. ezek figyelembe vételével tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt. A hosszával kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy a vizek kezelői vagy a versenyek szervezői több esetben is szabályozzák a használható merítők hosszát. Ezekről mindig időben tájékozódjanak a horgászat megkezdése előtt. Gyakori hibás nézett a vásárlóinktól, hogy ők „nem kérek olyan hosszú haltartót, mert azt sose fogom tele”. Minden esetben elmagyarázzuk, és ezt vásárlás előtt gondoljátok át, hogy a haltartó a zsákmány életben tartására szolgál. Azért érdemes hosszú merítőt választani, mert a hal képes mozogni, úszni, így életben maradni, jóval kisebb sérüléseket elszenvedni. A versenyhaltartók hossza lehet 1,5 métertől akár 5 – 6 méterig is. A legelterjedtebb a 2,5 – 3 méteres változat. De a verseny kiírások már gyakran előírják a 4 méteres haltartó használatát.

A versenyhaltartók formája lehet kerek, szögletes vagy félköríves. A folyó vizekre szögletes vagy félköríves szákokat ajánljuk. Hisz ezek összetekeredése a sodrásban sokkal valószínűtlenebb, mint a kerek változatának. Én magam szélben is szívesebben használom a szögletes változatot még állóvízi horgászatok során is.

A versenyhaltartók anyaga:

  • Fonott, szőtt elemi szálakból kötött háló – rendkívül erős
  • gumis vagy műanyag bevonattal készült – könnyebben szárad, a horog és a halak úszói sem akadnak bele. Viszont a köveken, nádtorzsákon sajnos könnyebben sérülhet.

Az áruházunk választékába igyekeztünk a legjobb termékeket betenni. A By Döme Team Feeder, a Nevis és a Carp Zoom versenyhaltartókat nagy elégedettséggel használják már évek óta a vásárlóink. De természetesen a világmárkák kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő haltartót. Ezek közül ki kell emelni a Guru, a Matrix a Preston Innovations és a Dynamite baits versenyhaltartóit.

A hagyományos haltartók. Általában zsákos kivételben készülnek, fonott, szőtt elemi szálakból vagy esetleg vékony kötélből. Két változatát találhatjátok meg a kínálatunkban. a zsákos formájút és a karikás változatot, mely hasonlít a versenyhaltartókra, bár szerkezete közel sem annyira masszív. A hagyományos haltartók közül ki kell emelni a Carp Zoom és a Nevis termékeit, melyek kifejezetten a hazai igények figyelembevételével kerültek a piacra.

A pontyzsákok. Melyek a nagy testű halak tárolására lettek fejlesztve. Kialakítása szinte minden esetben zsákszerű. Húzókötéllel vagy zipzárral zárható. zeknek a haltartóknak az anyaga úgy lett fejlesztve, hogy a halak testén véletlenül sem okozhatnak sérülést. Fontos szempont volt, hogy a testét borító nyálkát sem bánthatják.

A horgászok által kedvelt ezért kiemelésre méltó a Prologic, a Carp Academy és a Carp Zoom ponytzsákja, melyek minden nagyhalas horgász felszerelésében megtalálhatók. Ezeket nyugodt szívvel ajánljuk vásárlóinknak.

Csalihal Fogó Háló a ragadozó halas horgászok nélkülözhetetlen eszköze. Hisz több esetben a csalihal kifogására sajnos nincs más lehetőség. Kínálatunkban a Nevis csalihalfogó hálót találják, melyek a szokásos és a hazai horgászrendnek megfelelően 1 méter x 1 méteres méretben kerülnek forgalomba.

Biztosak vagyunk abban, ha valaki haltartó szákot keres, a Halcatraz Webáruház kínálatában megtalálja a kedvére valót. Igyekeztünk a választékunkat úgy összeállítani, hogy olyan termékek szerepeljenek benne, amit mi magunk is használunk vagy használnánk.

HALTARTÓ SZÁK

Gyártó/Forgalmazó:
Black Cat - Zebco Europe GmbH, Németország, D-21255 Tostedt, Elsterbogen 12-14.
By Döme Team Feeder -  Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Carp Academy -Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Carp Spirit -  Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3
Carp Zoom -  Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.
Daiwa - Daiwa-Cormoran GmbH, Németország, 80992 Munich, Georg-Brauchle-Ring u.23-25
Dynamite Baits - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3
Fox - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Guru - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148
Matrix - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Nevis - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14
Okuma - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3
Preston Innovations - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A
Prologic - Svendsen Sport A/S, Dánia, 4621 Gadstrup, Erhervervsparken  u.14
Shimano - Shimano Polska SP. Z O.O, Lengyelország, 62023 Gądki, J. Gutenberga 9
Használati útmutató: Haltartó szák, a kifogott halak tárolására szolgál.
Tisztítása: tiszta vízzel, törlőkendővel
Haltartó szák anyaga: Fém, alumínium, gumi, réz, szövet
Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 
Tárolása: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen!
Mutass többet
Találatok száma: 91
Lista szűrése