Blazy Tackle

Blázy Tamás, wobbler készítő mester álma nem kevesebb volt, mint elérni a japán műcsali gyártás magas színvonalát. Közel tíz év rendületlen tervezés és fejlesztés során jöttek létre a jelenleg már sorozatban gyártott modellek.
Mind megjelenésben, mind pedig fogósságban is teljesítik azon kívánalmakat, amik ténylegesen az élvonalba sorolják ezeket a wobblereket.
A Halcatraz online horgászbolt kínálatából sem hiányozhatnak ezek a csodás műcsalik. Nagy sikere volt a harcsa horgászat kedvelői számára már a kezdeti szakaszban. A Halcatraz horgászbolt polcain már a megjelenés első fázisában megtalálható volt.

Nagy sikere van a Tiszán, Dunán és azokon a tavakon, ahol a folyami szürkeharcsák jelen vannak. Számos pergető horgász számolt be szép csukákról, amiket Blazy wobblerrel sikerült becsapni. Nagy dilemma általában a pergető horgászoknál, hogy milyen pergető szettet állítsanak össze. Érdemes figyelembe venni milyen területen fogják alkalmazni a horgászfelszerelést.
A csónakos pergető horgászathoz egészen más horgászfelszerelés szükséges, mint a partról történő horgászat során. A csónakból történő pergetés során érdemes rövidebb pergetőbotot használni. Miért fontos szempont ez? Általában egy csónakban nehezebb egyedül megszákolni a megakasztott halat abban az esetben, ha hosszú bottal pergetünk. Túlságosan távolt van a kifárasztott hal, nem tudjuk közel húzni a csónakhoz. Sajnálatos módon ebből fakad sok bot törés mert negatívba hajlik a horgászbot, amire a karbon tartalmú botok töréssel reagálnak.
A partról történő pergetőhorgászat általában 2,40 méteres, vagy attól hosszabb bottal ajánlott. Gyakran kell eljuttatni a wobblert, vagy műcsalit 40-50 méteres távolságba. Erre hosszabb bottal sokkal nagyobb esélyünk van. A bot hosszának növelésével és nagyobb távolságban való pergetésnél sajnos tompulnak a ráütésre utaló jelek.
A pergetőbotok közül a 2,10 méteres verziót nevezhetjük etalonnak. Ezek a pergetőbotok igazi mindenesek. Csónakból sem túl hosszú, de a partról is könnyedén elérhető vele a kívánt távolság. A pergetőfelszerelés kiválasztása után érdemes a megfelelő wobblert is kiválasztani hozzá.
 

A Blazy wobblerek között több formát különböztethetünk meg.
A Mink egy hosszan tartó kísérletezés eredménye, melynek köszönhetően megszületett a sérült küsz tökéletes másolata. A cél egy olyan csali megalkotása volt, mely ingerlően mozog lassú bevontatásra, de gyorsabb tempóval vezetve is megmarad a természethű mozgása. Kétrészes testének köszönhetően olyan impulzusokat generál, melyek a ragadozók lappangó zsákmányszerző ösztönét aktiválják, támadásra késztetve őket. Alkalmazható harcsázni, csukázni és süllőre pergetni.
A Mole széria egy harcsázáshoz kifejlesztett felszíni típus, melynek létrehozása során számos kritérium játszott szerepet. Fontos a csali tömege, annak helyes vízbeérkezéséhez, ellenállósága, valamint, hogy rögtön beinduljon a mozgása, kiváltva ezzel támadási reflexet.Az első tiszai tesztelések után már egyértelművé vált, hogy ez a darab nem hiányozhat egy harcsapergető csalis dobozából sem.
A felszíni „kis Mole” nagy testvére a B.Mole. Eredményes harcsa specialisták tapasztalatai segítették a csali létrehozását. Mérete, mozgási tulajdonságai és merülési mélysége mind az ideális harcsa wobblerré teszik a B.Mole wobblert.
Felúszó wobbler egy nagyobb méretű mélyre törő terelőlapáttal. A rögzítő szemekbe strapabíró Predatek kulcskarikák kerültek, melyek a magas minőségű, háromszoros erősségű VMC horgokat tartja. Erősebb felszereléssel is jól használható, kiváló partdobó wobbler.
26 grammos tömege teszi lehetővé azt, hogy akár nagyobb távolságról is a parthoz dobjuk. Így kevésbé vált ki gyanakvást a harcsákból a csónak közelsége. Speciális rugdalódzó úszása a vízközt járó keszegre emlékezteti a harcsákat, melyek nem tudnak ellenállni a csábításának.

Mutass többet
Találatok száma: 14
Lista szűrése