9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!
Szűrők
Bruttó ár
17989Ft Ft39992
Gyártó
(6)
Hossz (m)
(1)
(2)
(2)
(1)
Súly
90 169

 Egyedi csomagajánlataink

Termékeink

Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Sakura

Francia tulajdonú cég pergető brand-je a Sukura. A Sakura választéka minden pergető horgász igényét kielégíti. Nem csak hasznos aprócikkeiről, előkéiről, pergető végszerelékeiről híres. Nagyon széles a műcsali választékuk, a wobbler és a softbaits tekintetében is. A plastik csalik minden pergető módszerhez és ragadozó hal horgászatához kínálnak megoldást. Ezeknek a csaliknak rengeteg előnyük van. A szilikon csalikkal a teljes vízoszlop magasságát át tudjuk fésülni. Mivel az olcsóbb műcsalik közé tartoznak, így szívesebben engedi be a horgász az akadók közelébe vagy teljesen az aljzatra. Talán ezért is van az, hogy gyakran sikeresebbek, mint például a wobblerek.

Amit mindenképp ki kell emeljünk, azok a Sakura pergető botok. Egy jól átgondolt botcsalád, ahol minden pergető horgász megtalálja az ideális botját. Nem csak a bot minőségére gondolok itt. A pergető botoknak rendkívül sokszínűnek kell lenniük, ha csak a felhasználási területeket nézzük. Lehet egy bot könnyű, és mégis erős. Gyors és mégis ultralight, de puha és lágy karakterisztikájú is. Képzeljük el az új tervezésű pisztrángozó pergető botokat. Lényege, a bot kifejezetten lágy karakterisztikája. Az agyonhorgászott vizekben ez nagyon fontos a pergető horgászoknak. Nem csak azért, mert mértani pontossággal kell bedobni a bokrok alá. Hanem azért is fontos a lágyság, hogy a hal a legkisebb ellenállást se érezze a műcsalira kapás pillanatában.
Így a horgászoknak néhány tized másodperccel több idejük lesz a bevágásra. Egyre gyakrabban használják az ilyen botokat domolykó horgászatára is, hisz a domi is hasonlóan óvatos hal hírében jár. De bármilyen meglepő, üzletünkben már több balin horgászatában jártas horgász is választott ilyen botot és használják sikeresen a mai napig.

Sok esetben ennek az ellenkezőjére van szükségünk. A könnyű de feszes botok a végszerelék minden rezdüléséről tájékoztatják a horgászt. Ez nem csak a műcsali mozgását jelenti. A mederfenék horgászatánál is fontos. Tudnunk kell, a csali mikor érte el a meder alját. Éreznünk kell a kapást, sőt meg kell különböztetni az elakadástól. Ha valaki ezt mesterien végzi, egy jó bottal könnyen át tud ugratni egy tartást a szerelék elakadása nélkül. Vagy akár képes még egyet rázni a plasztikcsalin, mielőtt a megugratott csali visszaesne élettelenül az aljzatra. Gondolom, nem kell tovább ragozni azt, hogy milyen fontos a bottest azaz a blank egy bot választásánál.

És még nem beszéltünk a nagy csalik bedobásához szükséges erőről, vagy a hatalmas ragadozó halak fárasztásáról. Olyan extrém terhelést fejtenek ki a blank-ra, amit mindenképp figyelembe kell venni egy bot választásánál.

A bot gyűrűsora. Sajnos kevés szó esik ezek fontosságáról. Miért is fontos ez?

Néhány példával szeretném ezt elmagyarázni. Tegyük fel, hogy a pergető horgászataink során fontos a távdobás. A műcsalit nagy távolságra kell bejuttatni. Ilyenkor a bot gyűrűzeténél érdemes figyelni arra, hogy a gyűrűk talpa viszonylag hosszú legyen. Ezzel tudjuk elérni, hogy a bottestől távol tartsuk főzsinórt, így annak legördülését nem lassítja a blank.
Nagy valószínűséggel, néhány méterrel beljebb tudunk horgászni, mint más, aki erre nem figyelt. Ha ezek mellett a tökéletes kontakt is fontos, érdemes középkategóriában vagy a felett nézegetnünk. Képben kell lennünk azzal, ha a gyűrű talpa hosszú, de lágy anyagból készül, a kontakt a csalival csökken. Hisz a gyűrűk minimális elhajlása sajnos elnyelheti azokat az infókat, amire nagy szükségünk lenne a csali vezetéséhez. Ha tehát nem csak a távolság számít, de a visszajelzés is a műcsaliról, érdemes magasabb árkategóriájú botok közt keresgetni. 

Másik példa, az előző ellenkezője. Legyen ez a vertikális horgászatok botja. Ilyenkor a gyűrű rövid, gyakran dupla talpon van. Itt a tökéletes kontakt a legfontosabb. Általában nem is dobunk ennél a módszernél. Az elhajlás mentes gyűrű alapfeltétele a tökéletes kontaktnak.
Sokáig részletezhetnénk, miért is ilyen széles a pergető horgászbotok választéka. A válasz egyszerű, hisz minden igényhez kínálnak megoldást. A Sakura botprogram is ilyen. Minden horgász megtalálja a neki megfelelőt. Jól megépített botok, melyektől azt kapjuk, amennyit fizettünk értük.

Mutass többet
Találatok száma: 6