Szűrők
Bruttó ár
589Ft Ft1291
Gyártó
(15)
(5)
(5)
Raktáron
(14)
(11)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Match horgok


A matchbotos finomszerelékes horgászat a halfogás talán legélvezetesebb, de egyik igen speciális módja. Természetesen ez az ágazat is Angliából indult útjára, ahol rendkívül rossz időjárási körülmények között kellett valahogyan élvezhetővé varázsolni a finomszerelékes horgászatot. Az állandóan fújó szél, a hullámzás, az eső mind megnehezítették a dolgot, és az így megszerzett tapasztalatok alapján fokozatosan létrejöttek azok az eszközök, amelyek a legalkalmasabbnak bizonyultak. A sok, apró gyűrűvel ellátott bot, a jól merülő zsinór, a precíz úszó és számtalan egyéb kiegészítő mellett természetesen kialakultak a módszerhez tökéletesen megfelelő horgok is.

A Halcatraz horgászcentrum és horgász webáruház kínálatában a match horgászat kedvelői is találhatnak számukra ideális horgokat. Ezekkel a match horgokkal szemben alapvető elvárás, hogy rendkívüli élességük és robusztusságuk mellett minél csekélyebb súlyuk legyen. Ezt általában megfelelő anyagválasztással és különleges bevonattal érik el. A Fox Super Eyed Series 5 típusú horgai például magas széntartalmú acélból készülnek, hegyüket pedig egy különleges kémiai eljárással élezik tökéletesre.

Ezen kívül hibátlanul kell tartaniuk a halat akadás után, legyen szó szakállas vagy akár szakáll nélküli változatról. Erre tökéletes példa lehet a Fox Series2 Carp Match horog, amely annak ellenére is stabil akadást biztosít, hogy szakáll nélkül készül. Nagy szerepe van még a gondosan kialakított formának, a horog öblének és szárának. Ezek együttesen segítik elő a biztos akadást. Érdemes megfigyelni a VMC Barbarian Carp Match horgok enyhén szögletes formáját. Kényelmünket igyekszik kiszolgálni a Daiwa Tournament TN Match/Competition sorozata, amely 40 cm-es előkére kötve kínálja a japán minőségi sztenderd alapján ellenőrzött horgait, kifejezetten matchbotos horgászatok alkalmára.

Méretüket tekintve legelterjedtebb a 16-14-12-es horgok használata, de a körülményekhez igazodva bátran változtathatunk. Ugyanez igaz a füles vagy lapkás változatokra is. A jó minőségű match horgokat bátran alkalmazhatjuk spiccbotos horgászatok során is, mivel ezek ilyen értelemben univerzálisnak számítanak. Ha a választott horog megfelel a fent említett néhány kitételnek, akkor bízhatunk benne, hogy egy igazi, klasszikus, folyóvízen történő úszós peca során is megállja majd a helyét.

Mutass többet
Találatok száma: 25
Lista szűrése