Szűrők
Bruttó ár
349Ft Ft3191
Akciós / Új
(7)
Gyártó
(9)
(26)
(13)
Raktáron
(22)
(26)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Süllőző horog

A horgászfelszerelés egyik legfontosabb eleme a horog. Rajta keresztül kínáljuk fel ugyanis a csalétket a halak számára. Ennélfogva erősnek, megbízhatónak, de mégis kíméletesnek kell lennie. Hogyha ma egy kezdő horgász a kapható horog típusok közül szeretne választani, akkor könnyen a bőség zavarával találhatja szemben magát. Számtalan gyártó, típus és kialakítás érhető el ugyanis a horgászboltok polcain, amelyek közül sokszor nem is könnyű a választás. Elvégre figyelembe kell venni a horgászmódszert, a várható halak méretét, illetve az adott horgászvízen érvényes szabályzatot is.

A süllő horgászatánál a leghatékonyabb módszerrel szeretném kezdeni, a döglött halas vagy tűzött halas horgászattal. Nem kérdés, hogy ez a legsikeresebb módszer, valóban több és nagyobb halat eredményez.

Ez az a módszer, amit szerintem mindenki ismer, mindenki műveli valamilyen szinten. Sokszor bizonytalanodok el pergetés közben, sikertelenségre kárhoztatva, hogy mennyivel egyszerűbb lenne kishallal, halszelettel…

De hol is horgászhatunk ezzel a módszerrel. Bárhol. Folyó vagy állóvízen, tényleg mindenhol próbálkozhatunk. 

A folyó vizeken tartásokat, akadókat keressünk, melyek garantáltan a folyó aljzatán is búvóhelyet nyújtanak ezeknek a ragadozóknak. Ezek az életterek, búvóhelyek rejtik, gyakran csoportosan a fogasokat. Keressük a mélyebb vizek akadóit, kerülve az iszapos részeket. A döglött halas vagy tűzött halas horgászmódszert ideális süllőző horoggal érdemes alkalmazni.

Nagy általánosságban fekete vagy matt sötét színű, hosszú szárú, füles horog. Vékony fonott zsinórra is könnyű felkötni, hiszen füles. A hosszú szárnak köszönhetően pedig könnyű a mélyre nyelt halból kifordítani.

A csuka és süllő horgászatában váltak be igazán, de kiváló streamereket köthetnek rá a legyező horgászat szerelmesei.

Egyágú horgok használatával ez a gond megoldható. A velük való horgászat során egész bátran át lehet húzni a csalit nádon, töklevélen vagy kisebb bokrokon is akadás nélkül.

Ennek óriási jelentősége van akár a pergető horgászat során, akár úszós vagy fenekező módszernél is. Így a csalinkat olyan helyeken is fel tudjuk kínálni a ragadozóknak, amelyek normál hármas horgokkal egyszerűen megközelíthetetlenek lennének.

Mutass többet
Találatok száma: 48
Lista szűrése