Dupla horog

A wobbleres horgászat az egyik legelterjedtebb a pergető horgászok körében. Rendkívül egyszerű és nem igényel nagy szaktudást. Különféle wobblerek találhatóak a piacan. Akadnak felszíni és akadnak igazán mélyen járó fajták. A woblerek szerelését nagyban befolyásolja a horog, amit kap.

Mostanában egyre elterjedtebb a dupla horgos szerelés a wobblereken. Kevesebb súllyal rendelkezik, mint egy hármas horog így a műcsali jobban tud veretni. A dupla horgokat nem csak woblerekre szokták szerelni, hanem előszeretettel alkalmazzák harcsás horgászatok során is.

Egyik személyes kedvencam a dupla horgok közül a Gamakatsu Double 21 Hooks Black. Egy igazán jól sikerült Gamakatsu dupla horog. A Gamakatsu igazán jól rátapintott a lényegre, mert erős, de nem rideg, a súlya pedig tökéletes. Aki már cserélt hármas horgot egyesre az szembesülhetett azzal a problémával, hogy túl könnyűek és más lesz a csali mozgása, ezzel a kétágú horoggal nem lesz probléma. A hegye és az éle kifogástalan. 8-as mérettől egészen 2-es méretig megtalálhatjátok ezt a fajta horog típust nálunk. A Gamakatsu márkanév mára egybeforrt a minőséggel. Nem találsz olyan horgászt, akinek a táskája ne rejtene valamiféle Gamakatsu terméket. Minden csomagban 5db horgot fogtok találni. Következő típus, ami említésre méltó a Horog VMC 9908 BZ. A 9908 egy univerzális kétágú, Hi Carbon anyagú horog. Szárai nyitottak. Használható gumihal, élettelen csalihal fűzéséhez, tehetjük kulcskarika nélkül wobblerekre, villantókra. Hagyományos hegy kiképzése garantálja a biztos akadást. Ennek a horogtípusnak is szintén a teljes méretsorát megtalálhatjátok online horgászboltunkban. Rendkívül eredményesen tudunk horgászni dupla horoggal süllőre is.

Valószínűleg a dupla használata tekinthető a legjobb megoldásnak a süllő fogásakor. A dupla horog nem olyan riasztó, mint a hármas horog, de sokkal hatékonyabb, mint az egyetlen horog. A lényeg, hogy a dupla horgok használata egy teljesen új világot nyit elénk. Nagyon sok olyan szituáció adódott már, ahol engem a dupla horgok mentettek meg egy óriási nullás pecától. Ismerjétek meg és használjátok bátran a dupla horgokat.

Gyártó/Forgalmazó: 

Gamakatsu - Spro Deutschland GmbH, Németország, 40472 Düsseldorf, Kanzlerstabe u.4.

VMC - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászhorog, horgászati célra.

A horog anyaga: acél

Tisztítása: -

A horog hegye balesetveszélyes, gondatlan használata sérülést okozhat!

Gyermekektől elzárva tartandó! 

Mutass többet
Találatok száma: 10
Lista szűrése