Szűrők
Bruttó ár
789Ft Ft8991
Akciós / Új
(2)
(7)
Gyártó
(1)
(7)
(16)
(14)
(2)
(2)
(5)
(14)
(8)
(19)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
Raktáron
(54)
(36)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Horgász Csúzli

Mindenki számára egyértelművé vált napjainkban, hogy a halat nem csak kereső horgászattal tudjuk megtalálni, hanem különböző etetési módszerekkel akár be is tudjuk állítani magunk elé. Az etetés jelen állás szerint egy igen hatékony forma. Túlzásba vinni sem szabad, hiszen akkor éppen az ellenkezőjét érjük el annak, amit szerettünk volna. Egy koncentrált jól eltalált etetetéssel hihetetlen élményhorgászatban lehet részünk aznap.

Fontos az etetés fenntartása is, amelyet újabb időszakos etetéssel tudunk fenntartani. Érdemes olyan etetési eszközt használni, amellyel nem csapunk nagy zajt, hiszen ez riasztó lehet az óvatos nagyobb halak számára. Többfajta etetési stratégiát választhatunk, és ezeket az határozza, meg hogy milyen távolságban szeretnénk az etetést kialakítani. Jelen írásomban a közepes távolság meghorgászását szeretném megmutatni, amelyet legkönnyebben csúzlival érhetünk el. A csúzlit már régebben is alkalmazták akár gyermekek játékra akár másfajta felhasználására. A horgászatban való alkalmazás úttörésnek számított és hatalmas előnyt jelentett azok számára, akik könnyedén tudták alkalmazni ezt a módszert.

A csúzlik már-már zavarba ejtő sokfélesége nem alaptalan. A különféle távolságok pontos meghorgászásához bizony jól kell ismernünk az egyes típusokat, a gyors és rendkívül pontos etetéshez sokszor valóban kevésnek bizonyul egy-egy darab. Az etetőanyagos csúzlik mellett megtaláljuk a partközeli 10-15 méteres zónák hajszálpontos etetésére szolgáló csontis vagy szemes csúzlikat. Az ezekkel bejuttatott pár szem élő csonti vagy pinki, illetve csemegekukorica- kender-búza mix bizony helyben tartja a nagytestű halakat is, meghatározott időközönkénti ráetetéssel folyamatosan fenntarthatjuk az érdeklődésüket.

Forgalomba kerülésük is jelentősen különböző. Vannak kifejezetten etetőanyag gombócok bejuttatására szolgáló csúzlik, amelyeknek a kosár kialakítása másabb, mint a többié. Ezekből a fajtákból is megtalálhatunk a piacon gyengébb gumival rendelkezőt, amelynek a nevéből adódóan kisebb a bejuttatási ereje így az etetőanyag gombóc mérete és a megetetendő távolság is arányosan csökken. Ezekkel általában egy 20-30 métert tudunk könnyedén megetetni. A következő lépcső az úgy nevezett medium. Valamivel erősebb gumi és erősebb kosár, amelyet egy közepes távolság meghorgászására alkottak meg. Ezzel az eszközzel egy 30-40 méterre lévő etetést tudunk kialakítani kényelmesen. A felső lépcső heavy gumikkal kerülnek forgalomba, amelyeknek az erőssége a legnagyobb. Ezzel az eszközzel már akár a 40-50 méteres távolságok is könnyedén megetethetők, amelyek valljuk be már szép kis távolságok.

Forgalomba kerülnek kifejezetten szemes takarmány bejuttatására és akár elé csali bejuttatására szolgáló csúzlik is. Személyes kedvencem a Drennan csúzli család, amelyben még sosem csalódtam. Megfizethető árban kerülnek forgalomba és ár-értékarányuk is kifejezetten zseniális. Többször fordult már elő velem, hogy sajnos kint felejtettem a csúzlit.

Tudnunk kell, hogy a csúzlik anyagát, a gumit nemcsak a külső fizikai sérülésektől kell megvédenünk. A káros UV sugárzás bizony idő előtt tönkreteheti kedvenc csúzlinkat is. Ápolhatjuk glicerinnel a kényes alkatrészt, de minden esetben takarjuk le vagy használjunk erre a célra gyártott csúzlis táskát. Több előnye mellett kiemelném, hogy csúzlijaikhoz pótgumit is árusítanak, amellyel lényegesen le tudom csökkenteni az újabb eszköz megvételét. Forgalomban tartanak pótgumiijaikból is különböző méreteket tartanak. Így ha nekem tönkrement egy medium kategóriájú termék könnyedén tudok hozzá medium gumit vásárolni, amelyet kicserélek, és máris folytatódhat a horgászat. Nem tudok olyan horgászatot elképzelni ahová ne vinném magammal a csúzlit hiszen ki tudja aznap a halak milyen kedvükben lesznek és hol tudom őket horogra csalni.

Gyártó/Forgalmazó: 

Carp Sirit - Rapala VMC France S.A.S Franciaország, 90140 Bourogne, des Chénes u.3

Carp Zoom -  Fisch Kft, 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos u. 55.

Drennan - Drennan Kereskedés-Csöngéné Nyíras Éva, 9500 Celldömölk, Dózsa u.25.

Kamasaki - Energofish KFT, 1201 Budapest, Helsinki u.75

Nevis - Top-Fish 2001. Kft, 8200 Veszprém, Ciklámen u.14

Guru - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148

Korda - Korda Europe BV, Hollandia, 6460 BC Kerkrade, PO BOX 1148

Korum - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Matrix - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Fox - Fox International Group LTD. Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Preston Innovations - Korum - Preston Innovations Europe, Belgium, 21255 Beerse, Dennenlaan u 3/A

Használati útmutató: horgászfelszerelés, horgászati célra. Etetőanyaggombócok, ragasztott etetőanyagok és szemes takarmány bejuttatására szolgáló eszköz.

A csúzlik hatótávolsága a csúzligumik erősségétől függenek. Erősebb, áltlában vasagabb gumi a nagyobb távolság elérésére alkalmas a lágyabb gumikkal szemben.

A csúzlik, tartalékalkatrészek anyaga: fém, latex és műanyag.

Gyárilag, a csomagoláson megadott paraméterek:

A gumi erősségére utaló Soft (lágy), medium (közepes erősség), heavy (erős)kifejezések. 

Illetve egyes gyártók az ajánlott etetett távolságot is feltüntetik.

Nem játék, gyermekektől elzárva tartandó! 

Egyes országokban fegyvernek minősülő eszköz, gondatlan használata sérülést okozhat!

Mutass többet
Találatok száma: 90
Lista szűrése