Dam bojlis bot

A bojlis horgászbotok népszerűsége töretlen a horgászok között. A pontyhorgászat szerelmesei bojlis horgászbotot használnak. Rendkívül sokat fejlődött az elmúlt néhány évben a bot építési technika. Már elfelejthetjük a nehéz üvegszálas horgászbotokat, amit gyermekkorunkban láttunk a vízparton. A modern bojlis horgászbotok karbon-kompozit anyagból készülnek. Innen ered a könnyű súlyuk és a kecses megjelenésük. A modern horgászbotok felépítésére jellemző a vékony blank. Könnyedén kézre áll ás nem fárasztó tartani hosszas fárasztás során sem. A Dam bojlis botok is ezen az elven készülnek. Mindemellett széles méretválasztékban kerülnek forgalomba. Ez azt jelenti, hogy megtalálható a kínálatban csónakos behúzó bot és távdobó bojlis bot is. 

A Dam Mad XT1 a DAM új pontyozó bot sorozata. Az XT1 botok 24T karbon-graift alapanyagból készülnek, ezért strapabírásuk és erőtartalékuk hatalmas. A karbon-grafit kompozit bottest másik előnye a két különböző anyag struktúrájából fakadó hajlékonyság.  Ez a tulajdonság fárasztáskor jelenik meg. Ezzel lecsökkentve a zsinór beszakadásának lehetőségét. A botokra felszerelt a gyűrűk kiváló minőségű SIC, melyek erős, könnyű acél keretekben vannak elhelyezve. A nyél csúszásmentes japán neopren, az orsótartó főbb teherviselő elemei fémből készültek. A Dam bojlis botok 2 féle gyűrűzéssel érhetők el. A nagyobb méretű 50mm-es keverő gyűrűben végződővel és a 40mm-el. Minden gyűrű kiváló minőségű és 3 bevonatot kaptak. Az utolsó bevonat a fonott zsinórok által keltett magas koptató erő ellen védi meg nem csak a gyűrűket, de a zsinórt is. A bevonat másik előnye, hogy simább kifutást biztosít a zsinóroknak. Kedvezően hat a pontosságra és a dobástávolságra. A gyűrűk stabil, könnyű 3 lábú acélkeretben lettek elhelyezve.

A Dam bojlis botok kiváló ár-érték aránya miatt jó választás a kezdő és haladó ponty horgászok számára. Élmény velük a halak fárasztása. Dizájnos megjelenésük miatt szép látványt nyújtanak a bottartó állványon is, ameddig nem jön meg a kapás. Reméljük sikerült kedvet csinálni a Dam bojlis botokhoz és sikerül megtalálni a legmegfelelőbb méretű bojlis botot közülük.

 
Mutass többet
Találatok száma: 7
Lista szűrése