Szűrők
Bruttó ár
12989Ft Ft499991
Akciós / Új
(4)
Gyártó
(3)
(2)
(3)
(1)
Legnépszerűbb termékeink
(1)
Raktáron
(7)
(3)
Összehasonlítom
Jelenleg nem szerepel termék a listán. Termékek hozzáadásához kattintson az alattuk található Összehasonlítás gombra.

Gumicsónakok

Gumicsónak egy versenyen

Sokáig azt hittem, hogy a gumicsónakok nem lehetnek kényelmesek, jó minőségűek és mindenki csak az egyszerűségéért használja őket. Ez a véleményem azon a ponton változott meg, amikor a Halcatraz Csapatával eljutottam a Leveleki amúrfogó versenyre.

A csapatunk egy Fox Eos Slat Floor boatot haszznált, ebből is a 3 méteres verziót. Nagyon nagy volt az izgalom, amikor kiértünk a sorsolt helyre és mindenki ideges is volt kicsit. A gumicsónak még a dobozában volt leeresztve, hogy kis helyen is elférjen. Már mindenki ment volna a vízre, helyeket keresni így kibontottunk a Fox gumicsónakot.

A csónak és a tartozékok:

A kibontás után látszott hogy több kamrát kell felfújni pontosabban 3at. Ezek mindegyike biztonsági szelepekkel volt ellátva, hogy ne lehessen őket túl fújni. Az ülés fix volt és fa amire a második nap a horgászboltból hoztunk is egy Fox csónakpad párnát hogy kényelmesebb legyen. A padlója rétegelt lemez volt és deszkákból állt.

Ezek a tartozékok találhatóak meg a csónakban még:

  • alumínium evezőkkel
  • lábpumpa,
  • javítókészlet
  • szelep kulcs

Gumicsónak felfújás és használat:

A csónak felfújása egészen gyorsan ment a hozzá kapott pumpával, így hamar vízen is lehettünk. A csónakra egy Fox 45 lb motort tettünk. A csónakban egy aksi volt az éppen bevitt csalogató anyag és kettő ember. (Max teherbírása a használt gumicsónaknak 416 kg.) A bent lévő embereket egy kinti irányító ember segítette rádió segítségével, hogy ne szedjenek össze zsinórt. A csónak nagyon jól siklott a vízen és az elején kicsit szokatlan padlóval sem volt nagy baj kettő használat után.

Az első behúzás és fárasztás:

Csak a saját nevemben beszélhetek, de amikor kapás volt és rám került a sor, hogy a csónakból farasszam ki a halat nagyon izgultam. A mentő mellény felvétele után egyből irány a gumicsónak és mehet is az hal fárasztása. Nem volt egy nagy hal, de nekem nagy élmény volt már ez is. A csónak stabil volt, végig akár fel is állhattam volna benne, de inkább ülve fárasztottam a halat. Ezután felvettük a szemes anyagot és visszahúztuk a botot a bójához.

Remélem ez a kis személyes tapasztalatom meghozza a bojlis horgászok kedvét egy kis behúzós horgászathoz is. Minden említett terméket megtalálhattok a webshopunkban. Köszönöm, hogy végig olvastátok az élményeimet.

Mutass többet
Találatok száma: 10
Lista szűrése